28 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 9.36 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2015. Augusztus 05. Krisztina
   Eseménynaptár
2015 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
9
11
30
31
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 08. 05. 07:34 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Magyar sztárok és Z-Sharp a jazzfesztivál második napján
  Egyedülálló zenei különlegességekkel várta a közönséget az Alba Regia Feszt kedden este is. A Magyar Király előtt a Hot Jazz Band, a Balázs Elemér Group és a Pribojszki Mátyás Blues Band lépett fel, a Kossuth udvarban pedig a rotterdami Z-Sharp, a Vörös-Gudics-Szumper Trio és a Kelemen Angelika Trio zenélt. A fesztivál augusztus 5-én szerdán zárul,  az Eric Essix’s Move Trio amerikai jazz banda a Hotel Magyar Király előtt várja a közönséget 19 órakor.
  Kultúra  -  2015. 08. 05. 10:25
  Pietá Signore a Harmonia Albensis-en
   A komolyzenét kedvelők még két előadáson keresztül élvezhetik a páratlan muzikális élményt nyújtó Harmonia Albensis koncertsorozatot. A rangos zenei program augusztus 6-i és 13-i előadására továbbra is megvásárolhatóak még a belépők a Vörösmarty Színház jegyirodájában, illetve a Városház téri pavilonban.
  Közélet  -  2015. 08. 05. 08:02
  Tárlatvezetés az Óramúzeumban Kovács Jenő órásmesterrel augusztus 6-án
  Az érdeklődők augusztus 6-án csütörtökön 15 óra és 17 óra között óránként vehetnek részt azokon a tárlat- vezetéseken, amelyeken Kovács Jenő órásmester személyesen mutatja be magángyűjteményét és vezeti be látogatóit a különleges időmérők történetébe. Az Órajáték patinás belvárosi épületének földszintjén több száz különböző korból származó fali-, asztali-, zseb- és karórák, mellett 17. századi toronyóra szerkezet is látható.
   
  • HÍRADÓ 2015. augusztus 4.

   Augusztus ötödikéig dübörög a jazz Fehérvár belvárosában, a pálhalmai börtön ...

  • Bella Istvánra emlékeznek

   Székesfehérvár, Sárkeresztúr község és a Vörösmarty társaság Bella István ...

  • Világsztárok a Városházán

   Mészáros Attila alpolgármester a városházán látta vendégül az Eric Essex Move ...

  • Rabok készítik a kerítést

   A szerb-magyar határra tervezett ideiglenes biztonsági határzár egyes részeit a ...

  • Segítség a mozgássérülteknek

   Nemrégiben elromlott a Viktória Rehabilitációs Központ központi liftje. A ...

  • Elektro Deluxe Fehérváron

   Székesfehérváron vendégeskedik a világhírű Elektro Deluxe együttes. A francia ...

  • HÍRADÓ 2015. augusztus 3.

   Elsőként Székesfehérvárra érkeztek meg a tankönyvek, több, mint 35 ezren ...

  • Próbálják a szertartásjátékot

   Elkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái. A történet alkotói és ...


  Kultúra  -  2015. 08. 04. 10:58
  Augusztus 31-ig várják a jelentkezéseket a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra
   Elindult a jelentkezés a XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. A Fehérvári Program- szervező Kft. augusztus 31-ig várja a csapatok nevezését a főzőversenyre. Idén már több mint hatszáz bogrács alá raknak tüzet a baráti társaságok és munkahelyi kollektívák. Érdemes időben jelentkezni, hiszen a főzőverseny rendelkezésére álló terület véges.
  Kultúra  -  2015. 07. 31. 15:00
  Tele Élettel - elindult az új székesfehérvári programmagazin
  Elindult pénteken a város új internetes program magazinja a már jól ismert teleelettel.hu címen. A programszervezők - úgyanúgy, ahogy a város honlapján korábban megszokhatták - maguk is feltölthetik az eseményeket az új portálra. Az új programportált a város polgármestere Cser-Palkovics András és Kovács Péter az Absurd ügyvezetője mutatta be.
   
  Közélet  -  2015. 08. 02. 19:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Szent Donát kápolna búcsúját tartották - jó termésért imádkoztak
  Püspöki szentmisével ünnepelték a Donát kápolna búcsúját vasárnap. Spányi Antal püspök szentbeszédében megemlékezett arról, hogy a régiek Szent Donát közbenjárását kérték a bő és jó szőlőtermésért. A Szent Donát-tisztelet Székesfehérváron is XVIII. századi eredetű, Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére.
  Kultúra  -  2015. 08. 01. 19:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Gyerekparadicsom - születésnapi zsúr az egy éves Koronás Parkban
   A Koronás Park igazi sikertörténetet tudhat maga mögött az eltelt egy évben. A megnyitástól napjainkig a látogatók száma már a 237 ezret is meghaladta. A park hihetetlen népszerűsége jól mutatja, mekkora igényt elégített ki az uniós támogatással megvalósított fejlesztés. A gyermekek és családok népszerű közösségi parkjának egyéves évfordulóján hamisítatlan születésnapi zsúrral ünnepeltek a résztvevők.
  Kultúra  -  2015. 08. 05. 14:17
  Négy mesterség fortélyai a Mesterségek Házában
   A Magyar- országi Alkotó- művészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Művészetek Háza szervezésében a vállalkozó kedvűek a Rác utca 20. szám alatt a héten a kézműves mesterségekkel ismerkednek. Ezen a nyáron még internetes és fafaragó táborba várják a gyerekeket. Fazekas, nemezkészítő, bőrműves és csuhéműves mesteremberek is oktatnak a kézműves alkotótáborban.
  Közélet  -  2015. 08. 05. 11:24
  Újabb Herbarius túrákat hirdet a Fekete Sas Patikamúzeum
   A Herbarius programok keretében új sorozat indult, amelynek során gyógy- növényekkel ismerkedhetnek az érdeklődők szervezett gyűjtőtúrák keretében. A következő túrákat 2015. augusztus 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap is egyaránt reggel 9.00 órakor indítják. A programokat Lencsés Rita fitoterápiás végzettségű szakértő vezeti.
  Kultúra  -  2015. 08. 05. 09:45
  Megtalálta a közös hangot Európával a Vox Mirabilis
  Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Európa legizgalmasabb kórusrendezvényét, melynek idén Magyarország volt a házigazdája. Mintegy ötezer kórusénekes érkezett Pécsre. Az EUROPA CANTAT-on az Európai Kórusszövetség háromévente megrendezésre kerülő 10 napos nemzetközi fesztiválján a fehérvári Vox Mirabilis kórus is részt vett.
  Közlemények  -  2015. 08. 05. 08:31
  Szombaton nem lesz ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban
   Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó munkanap-áthelyezés miatt módosul a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása. Augusztus 8-án, szombaton a hivatal zárva tart. Augusztus 10-től, hétfőtől ismét a megszokott rend szerint várják az ügyintézésre érkezőket. A Polgármesteri Hivatal köszöni a lakosok megértését és türelmét!
  Kultúra  -  2015. 08. 05. 07:50
  Bővül a Koronás Park programkínálata
   Folyamatosan bővítik augusztus hónapban is az egyéves Koronás Park program- kínálatát a szervezők. Első lépésként augusztus minden vasárnapján délelőtt 11 órától bábszínházi előadások szórakoztatják a programokon résztvevő gyerekeket Székesfehérvár egyik legkedveltebb közösségi parkjában. Az érdeklődőket összesen négy alkalommal várják az augusztusban.
  Sport hírek  -  2015. 08. 04. 16:33
  A hazai atlétika krémje Székesfehérváron
   Péntektől vasárnapig rendezik az atléták országos bajnokságát a székes- fehérvári, Regionális Atlétikai Centrumban. A tavaly átadott létesítmény több hazai és nemzetközi versenynek is otthont adott. Augusztus 7-9. között ezúttal is klasszisok versengését láthatják az érdeklődők. Az egész mezőny jó bajnokságra készül, amely az utolsó hazai megmérettetés a pekingi világbajnokságot megelőzően.
   
  Kultúra  -  2015. 07. 27. 17:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Székesfehérvári Királyi Napok a nemzet történelmi fővárosában
  A Királyi Napok minden egyes napján érdekes, színvonalas és a város történelmi jelentőségét megidéző események várják a fehérváriakat és a városba érkező vendégeket augusztus 14-e és 25-e között.
  Kultúra  -  2015. 08. 01. 00:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fergeteges hangulatot teremtettek a hazai sztárok a FEZEN Magyar Napján
   Hazai sztárokkal ünnepelte a FEZEN a forradalmi hétvégét a Magyar Napon. Pénteken csak hazai előadókkal találkozhattak a fesztiválon az érdeklődők. A FEZEN nagyszínpadán lépett fel Ákos, a Magna Cum Laude és a Hooligans is, de itt ünnepelte 25 éves fennállását a Sex Action is, illetve a fesztiválon búcsúzott a fehérvári közönségtől a Subscribe.
  Közlemények  -  2015. 08. 04. 16:00
  Újabb hőségriasztás lép életbe szerdától
  Szerdán 00.00 órától másodfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos 2015. augusztus 10-én, hétfőn éjfélig. Székesfehérváron több helyen segítik a hőség elviselését vízosztással, tűzcsapokra felszerelt ivókutakkal és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával. A hőhullám élettani hatásai: a hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz.
  Kultúra  -  2015. 08. 04. 14:09
  Testvérvárosi jazz zenekart fogadtak a Városházán
  A Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester az Eric Essix’s Move Trio tagjait. Az alabamai jazz zenekar Székesfehérvár testvérvárosából, Birmingham városából érkezett, és augusztus 5-én, szerdán ad koncertet a Hotel Magyar Király előtti nagyszínpadon az Alba Regia Feszt keretében.
  Sport hírek  -  2015. 08. 04. 13:47
  Egykori játékosokkal tollasoztak a nyári táborozók
  A Napraforgó Napközis Táborban a tematikus napok között – ahogy eddig minden évben – idén is helyet kapott a sport. Az Alba-Toll SE két egykori játékosa, Rétegi Kitti és Kanczler Dániel jóvoltából és vezényletével a tollaslabda fortélyaival ismerkedhettek meg a gyerekek, akik közöttük volt olyan, aki ezzel a labdajátékkal most találkozott először, de akadtak néhányan, akik már versenyszerűen űzték a tollaslabdát.
  Közélet  -  2015. 08. 04. 11:57
  Megemlékezést tartanak a Székesfehérvári Repülő és Ejtőernyős Emlékműnél
   Megemlékezés és koszorúzás lesz a Székes- fehérvári Repülő és Ejtőernyős Emlékműnél pénteken délelőtt 10 órakor, majd baráti találkozóra kerül sor a Börgöndi repülőtéren. A programot a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete szervezi az Ejtőernyősök XXIII. Sárpentelei Találkozója alkalmából.
   

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss