24 oC / 11 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2016. Május 26. Fülöp, Evelin
   Eseménynaptár
2016 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 05. 25. 17:11 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Hetedhét Játékfesztivál - mesebirodalommá változik hétvégén a belváros
  Május 28-án és május 29-én újra mese- birodalommá változik a fehérvári belváros. A jókedvről bábművészek, zenekarok, mesemondók és a gyermeknapi hétpróba állomásvezetői gondoskodnak. Az óriási játszótéren idén a klasszikus fiú- és lányjátékok elevenednek meg. A kétnapos rendezvényen kalandos kihívásokban, rengeteg játékban lehet része a családoknak.
  Közélet  -  2016. 05. 25. 14:01
  Kétszázan dolgoznak városszerte a közterületi fűnyíráson
  A keddi nagy eső után a szerdai napsütésben több centimétert növekednek a fűszálak mind a hárommillió négyzetméternyi rendszeresen kaszált fehérvári közterületen. A belvárosban és környékén kéthetente, a város többi területén pedig havonta egyszer kerül sor fűnyírásra. Fontos tudni, hogy az ország minden településéhez hasonlóan, a házak előtt -akárcsak télen a síkosság mentesítés- a fűnyírás a tulajdonosok feladata.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 24. 15:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Nyáron elkészül - már a szalagkorlátot építik és festik a burkolati jeleket az új elkerülőn
  Az új nyomvonalon 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épülő elkerülő út gyors és biztonságos áthaladást fog biztosítani az M7 autópálya, Győr,  illetve a 8 sz. főút irányába. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 2014-ben kezdődött a székesfehérvári elkerülő út építése és idén nyáron már használhatják az autósok az új, székesfehérvári nyugati elkerülő utat.
   
  • HÍRADÓ 2016. május 25.

   Gyerekek is megsérültek a buszbalesetben, negyvenen voltak a helyközi járaton ...

  • Kihívás Napja Fehérváron

   Nulla órakor kezdődött, és még adásunkkal egy időben is tart a Kihívás Napja. ...

  • Visszatért a jó idő

   Újra itt a jó idő és úgy tűnik, vasárnapig ez már így is marad! A hétfői és ...

  • Fehérváron az Eötvös cirkusz

   Noé bárkája, egy igazi római kori gladiátor játék, de még egy Star Wars jelenet ...

  • Sárkányhajó fesztivál Sukorón

   Harmadik alkalommal került sor fogyatékossággal élő emberek civilek, és ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. május 25.

   Ma van a Kihívás Napja, gyermeksérültek is vannak, autóbusz ütközött ...

  • Kihívás Napja Fehérváron

   Éjfélkor a Csitáry Uszoda előtt kezdődtek a Kihívás Napja fehérvári programjai. ...

  • Baleset a Budain

   Tizenegyen könnyebben megsérültek egy helyközi autóbuszon, amely ...


  Sport hírek  -  2016. 05. 25. 19:33 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kubb, Paso Doble, grundbírkózás a Kihívás Napján Fehérváron
  A korábbi évekhez hasonlóan Székesfehérvár idén is csatlakozott Kihívás Napjához. A gólyalábazástól a grundbirkózáson át a kubbig számos különleges programmal készültek a szervezők. Kicsik és nagyok is megmozdultak a városban, május 25-én 00.00 órától 21.00 óráig közel félszáz sportprogram közül válogathatnak a fehérváriak.
  Kultúra  -  2016. 05. 24. 11:04
  Da Vinci titokzatos hangszere is bemutatkozik Fehérváron
   Három belvárosi templom ad otthont a Harmonia Albensis nyári hang- versenyeinek, amelynek különlegessége lesz, hogy Székesfehérváron is bemutatja Leonardo da Vinci titokzatos hangszerét Slawomir Zubrzycki lengyel zongoraművész és hangszerkészítő, aki a reneszánsz mester eredeti tervei alapján készítette el a billentyűs és vonós hangszer ötvözetét.
   
  Kultúra  -  2016. 05. 25. 09:29
  Régészet Napja 2016 - koponyák titkai és ókori fotósarok a múzeumban
    A Szent István Király Múzeum is csatlakozott idén a Régészet Napja 2016 programjaihoz. Május 27-én és május 28-án előadásokkal és családi programokkal várják az érdeklődőket, akik miniatűr ásatáson vehetnek részt, ókori viseletben fotózkodhatnak és betekintést nyerhetnek az antropológia rejtelmeibe és érdekességeibe.
  Kultúra  -  2016. 05. 25. 10:30
  Tizedszer lesz Katolikus Könyvnapok Fehérváron
    Május 26-án ás 27-én tizedik alkalommal nyitja meg kapuit a Katolikus könyvnapok a Szent István Művelődési Ház udvarán. A könyvnapokon mindkét nap 10-től 18 óráig tart a könyvvásár az intézmény díszudvarán, ahol az ismert keresztény kiadók könyveinek széles választéka várja az olvasni vágyókat.
  Közélet  -  2016. 05. 25. 08:04
  In memoriam Dr. Kamarás Erika
  Elhunyt Dr. Kamarás Erika gyermekorvos, számos fehérvári család ’Erika nénije’. A kifogástalan szakmai és emberi hozzáállással több mint 50 éve praktizáló doktornő három generációt segített felnőni. A város Önkormányzata ezúton fejezi ki részvétét a 83. életévében elhunyt kiváló, munkáját töretlen lendülettel és szeretettel végző szakember elvesztése miatt.
  Kultúra  -  2016. 05. 25. 12:42
  Jótékonysági koncert a Fehérvári Állatotthonért
    Jótékonysági műsorral készül a Székes- fehérvári Nótaklub. Tagjaik 2016. május 19-én, vasárnap 15 órától énekelnek A Szabadművelődés Házában. A programon való részvétel ingyenes, de a rendezvény jótékonysági célokat szolgál, az adományokat a HEROSZ Fehérvári Állatotthona részére szeretnék majd felajánlani. A Nótaklub tagjai mindenkit szeretettel várnak a programra!
  Kultúra  -  2016. 05. 25. 12:28
  Vasárnapi zeneovi - mesebemutató Borlói Rudolf műveiből
   Hangverseny és mesebemutató Borlói Rudolf műveiből címmel zeneovis rendezvény lesz május 29-én, vasárnap 16 órakor a Hermann László Zeneiskola hangversenytermében. A zeneovis rendezvény vendégeként jelen lesz a zeneszerző, közreműködnek a Tálos Edit Alapítvány zeneovis csoportjai és a Hermann Zeneiskola tanulói.
  Kék hírek  -  2016. 05. 25. 09:59
  Gyerekek sérültek meg a reggeli buszbalesetben
  Többségében gyerekek sérültek meg abban a balesetben, amely szerda reggel történt Székesfehérvár belterületén. A KNYKK Zrt. Gyúró felől közlekedő menetrend szerinti járata sávváltást követően ütközött egy előtte hirtelen lassító furgonnal. A fékezés ellenére az autóbusz vezetője már nem tudta elkerülni a balesetet. A járaton az első információk szerint negyvenen utaztak, köztük egy velencei iskolás csoport. A baleset következtében megsérült tizenkét utas közül kilencen gyerekek.
  Közélet  -  2016. 05. 25. 09:01
  Újabb köztéri tablókiállítás a katonahősök tiszteletére
    A második résszel folytatódik az az első világháborús szabadtéri tablókiállítás, melyet tavaly indított el a Városi Levéltár és Kutatóintézet és Székesfehérvár Önkormányzata. A május 27-én, pénteken 13.00 órakor a Városház téren nyíló újabb köztéri tárlat a balkáni és a keleti (galíciai) front eseményeit mutatja be, emléket állítva azon székesfehérvári katonáknak, akik részt vettek a Nagy Háború küzdelmeiben.
  Sport hírek  -  2016. 05. 25. 08:58
  Áloműző tornával kezdődött az idei Kihívás Napja
  Éjfélkor a Csitáry G. Emil Uszoda előtt kezdődtek a Kihívás Napja fehérvári programjai. Az áloműző tornagyakorlatokat megannyi lelkes sportember végezte és utána jónéhányan úsztak egy nagyot a medencében. Szerdán városszerte sportprogramok várnak mindenkit, hogy idén ismét Székesfehérvár legyen a legsportosabb település. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz.
  Kultúra  -  2016. 05. 25. 08:30
  A "Pro Theatro Civitatis Albae Regalis" díjra várják a javaslatokat
  Június 25-ig várják a javaslatokat a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díj adományozására, ami a fehérvári színházi életben tevékenykedő természetes személynek, társulatnak, csoportnak vagy közösségnek adható munkássága elismeréseként. Az elismerésre bármely természetes vagy jogi személy javaslatot tehet.
  Kultúra  -  2016. 05. 25. 07:45
  Hárman vehették át a Zenei Nevelésért Díjat
  Ebben az évben Szőkéné Fábián Irén a Sziget Utcai Óvoda pedagógusa, Kapásné Lévai Edit a Kodály Zoltán Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, a Kicsinyek kórusának alapítója és Szabó Balázs a Hermann László Zeneiskola tanára, a Musica Bella vonószenekar művészeti vezetője vehette át az elismerést.
  Sport hírek  -  2016. 05. 24. 22:11
  Simán nyerte az elődöntő harmadik meccsét az Alba
  Gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte az elődöntő harmadik meccsét a TLI-Alba Fehérvár. Dzunic Branislav együttese nekiesett a Paksnak, és tíz percnyi játék után huszonegy ponttal vezettek, a vendégek nem tudtak visszazárkózni, így végül majd' harminc lett közte. Összesítésben ezzel 2-1-re vezet az Alba.
  TLI-Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 96-68 (34-13, 22-24, 24-18, 16-13)
   
  Sport hírek  -  2016. 05. 24. 21:23
  Hatodik lett a Málits-Strobl duó a moszkvai öttusa világbajnokságon
  Hatodik helyen végzett a Málits István (Volán Fehérvár), Strobl Krisztián (Alba Öttusa SE) alkotta fehérvári páros váltóban az öttusázók moszkvai világbajnokságán. A keddi versenyt a dél-koreaiak nyerték meg, mellettük a dobogóra az oroszok és a franciák állhattak fel.
  Közélet  -  2016. 05. 24. 17:03
  Jótékonysági árveréssel segítenek az állami gondozott testvéreknek
   Kevés ráfordítással sokat tehetünk azért, hogy a család nélkül maradt gyermekek mindennapjait szebbé, jobbá varázsoljuk. A lehetőség most adott: kortárs művészek által felajánlott alkotások megvásárlásával lehet hozzájárulni a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület által támogatott 400 állami gondozott gyermek életszínvonalának emeléséhez.
  Közélet  -  2016. 05. 24. 16:58
  Folytatódik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja
   A Sóstó lőszer mentesítésével befejeződött a rehabilitáció elő-készítésének első szakasza. A további lépésként a tó mederkotrása, majd a vízutánpótlás biztosítása fog megtörténni. Ezt követően lesz lehetőség arra, hogy a terület mocsaras mivoltát meghagyva, annak természeti értékeire fókuszálva, felújítsák a közösségi célokat szolgáló területeket.
  Sport hírek  -  2016. 05. 24. 13:04
  Kitüntették az ARAK szakosztályvezetőjét
  Május 21-én, a Magyar Testnevelési Egyetem Főépületének Dísztermében került sor a Magyar Atlétikai Szövetség 2016. évi rendes Küldöttgyűlésére. A MASZ a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is kitüntetésekkel jutalmazta a sportágban kiemelkedő tevékenységet folytatató szakembereket. A díjazottak között szerepelt Tölgyesi Előd, az Alba Regia Atlétikai Klub szakosztályvezetője is, akinek közel 20 éves szakmai munkáját, a Magyar Atlétikáért Bronz fokozat kitüntetéssel ismerték el.
  Sport hírek  -  2016. 05. 24. 09:14
  Az éremgyűjtés a triatlonszezonban is folytatódik
  Az idei triatlonszezon rögtön tétversennyel indult az Alba Triatlon SE versenyzőinek. A nemrégiben alakult egyesület az éremhalmozó duatlonversenyek után a triatlonszezont is eredményesen kezdték. A tiszaújvárosi Klubcsapat Országos Bajnokságon és Sprint távú ranglistaversenyen állt rajthoz a 11 fős fehérvári különítmény.
  Sport hírek  -  2016. 05. 24. 08:47
  Siklósról hoztak érmeket a fehérvári karatékák
  Május 21-én, Siklós városa adott otthont a Damashi Kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás kyokushin karate versenynek. A 20 magyar és 4 horvát klubból érkező, közel 200 versenyző többsége az ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban indult, így mindenhol figyelemre méltó létszámú és erősségű mezőny alakulhatott ki.
  Kultúra  -  2016. 05. 23. 19:09 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  "Középpont" - építész halllgatók terveiből nyílt kiállítás a Csók István Képtárban
  Székesfehérvár belvárosi helyszíneire készült építészhallgatói tervekből és makettekből nyílt kiállítás hétfőn a Csók István Képtárban. A „Középpont” című tárlaton a Lakatos utca és főként a Várkörút beépítetlen területeire megálmodott, döntően kulturális célú épülettervek tekinthetőek meg június 9-ig.
  Közélet  -  2016. 05. 23. 16:36
  In memoriam Kolozsvári Kende
  Szomorúan indul a hét, ismét elveszítettünk egy sokszínű személyiséget, a „régi vágású” népművelők egyik utolsó képviselőjét. Életének 73. évében elhunyt Kolozsvári Kende – a város önkormányzata ezúton fejezi ki részvétét a Székesfehérvár kulturális, zenei és civil életében hosszú évtizedeken át meghatározó szerepet betöltött szakember elvesztése miatt.
  Sport hírek  -  2016. 05. 23. 15:39
  Kihívás Napja - szerdán nulla órakor kezdődnek a fehérvári programok
  A Kihívás Napjához a korábbi évekhez hasonlóan Székesfehérvár idén is csatlakozott. Így május 25-én, szerdán 00.00 órától 21.00 óráig különböző fehérvári helyszíneken számos program várja a sportolni vágyókat. A programba bekapcsolódott intézmények számára ma tartották az utolsó egyeztetést a Bory Jenő Általános Iskolában, ahol a szervezők sajtótájékoztatón ismertették a részleteket.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss