15 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 24.12 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2016. Október 26. Dömötör, Armand, Örs
   Eseménynaptár
2016 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 • Nincs esemény!

 • Prima-díj szavazás

  Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2016. 10. 26. 12:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megújult az 56-osok tere a forradalom hatvanadik évfordulójára
  Helyszíni sajtótájékoztatón számoltak be arról, milyen felújítás történt az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára az ’56-osok terén. Az október 23-i forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója tiszteletére az 56-osok terén a teljes parkot felújította a Városgondnokság. A RÉV szálló melletti részen, a kitaposott ösvény nyomvonalán is új burkolat készült, majd a térkövezést követően a zöldfelület rendezése is megtörtént.
  Közélet  -  2016. 10. 26. 13:44
  Hogyan mennek Fehérváron a dolgok? - idén is elkészült a helyi demokrácia audit
  A városi közhangulat fontos fokmérője az általános elégedettség, az, hogy mennyire elégedettek a lakosok azzal, ahogy Székesfehérváron „mennek a dolgok”. A lakosok túlnyomó többsége javulást lát Székesfehérvár életében. Az Intézet kérdezőbiztosai 300 véletlenszerűen kiválasztott székesfehérvári, 18 év feletti lakossal készítettek telefonos interjút.
  Közélet  -  2016. 10. 25. 14:14
  Kegyeleti napok - internetes fehérvári sírhelykereső indult
  A Béla úti temetőben idén is folyamatosan közlekedik majd az elektromos kisbusz október 29. és november 1. között, igazodva a 26-os és a 31-es helyi járatokhoz. A kegyeleti napok ideje alatt a közterület felügyelőkkel, rendőrökkel és a polgárőrökkel közösen, megerősített biztonsági szolgálat segíti a közlekedést és vigyáz a parkolókra. Idén is lesz ökumenikus megemlékezés a "Vigasztalás evangéliumának megszólaltatása" címmel november 1-jén a Béla úti temetőben.
   
  • HÍRADÓ 1-kor 2016. október 26.

   Hosszabb nyitva tartás, megerősített biztonsági szolgálat, felkészült a ...

  • A kórházban a Szent Korona másolata

   Ünnepélyes keretek között helyezték el a Szent Korona másolatát a Szent György ...

  • HÍRADÓ 2016. október 25.

   Tisztújítás a tűzoltó egyesületnél, a fehérvári testnevelő tanárokat oktatták ...

  • Közmeghallgatás az Árpád-ház programról

   Közmeghallgatást tartott Székesfehérvár Önkormányzatának Közgyűlése a Városháza ...

  • Sírhelykereső indult Fehérváron

   Felkészült a Városgondnokság a Kegyeleti Napokra. A székesfehérvári temetőkbe ...

  • Az újraélesztést tanultak a tanárok

   Bárkiből válhat életmentő - ezt vallja Klupács Péter mentő-technikus és ...

  • Tisztújítás a tűzoltó egyesületnél

   Tisztújítást tartott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület. A szervezet az elmúlt ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. október 25.

   Lengyel küldöttség Fejér megyében, cél a természet megőrzése, új Praznovszky ...


  Közélet  -  2016. 10. 25. 17:41
  Közmeghallgatás volt az Árpád-ház programról
   Az Árpád-ház programmal kapcsolatban tartottak közmeg- hallgatást. A nyilvános programon bárki megoszthatta a témával kapcsolatos javaslatait. Az Árpád-ház Programot a 2013. augusztusi székesfehérvári kormányülésen fogadta el a kormány, célja, hogy hazánk 2022-ben az Árpád-ház európai rangjához méltó módon ünnepelhesse az Aranybulla kiadásának 800., 2038. augusztusában pedig Szent István halálának 1000. évfordulóját.
  Sport hírek  -  2016. 10. 26. 10:41
  Újra Székesfehérváron lép pályára a magyar amerikai futball válogatott
  A Magyarország – Lengyelország barátságos mérkőzés után hazánk egyetlen 120 yardos amerikai foci pályája, vagyis a székesfehérvári First Field ad újra otthont a nemzeti együttes találkozójának. Grátz Vilmos alakulata szombaton délután Belgium legjobbjai ellen méri össze tudását.
   
  Kultúra  -  2016. 10. 24. 18:04 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fiatalok forradalma Fehérvár történelmi Belvárosában
   Háromszáz fehérvári fiatal idézte fel az 1956-os székesfehérvári eseményeket a „Magyar Advent” című misztériumjáték során, melyet hétfőn délután kísérhettek figyelemmel az érdeklődők a történelmi Belvárosban. Az 1956. október 23-ának tavaszias időjárását idéző melegben a Városház tértől a Hotel Magyar Királyig elevenedett meg az ’50-es évek hol nyomasztó, hol kitörően mámoros hangulata a korabeli történések dramaturgiájára építve.
  Közélet  -  2016. 10. 25. 16:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az újraélesztés technikáját tanulhatták meg a város testnevelői
  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a város testnevelő tanárai, melyet A TEVAgy a Hős! program kitalálói, Klupács Péter és Mészáros Zalán sok éves szakmai tapasztalatukra alapozva dolgoztak ki. Az új módszerrel bárki segíthet a betegen az első kritikus négy percben, ami alatt, ha nem jön segítség, az agykárosodás szinte garantált.
  Sport hírek  -  2016. 10. 26. 15:31
  Könnyedén jutott tovább a Videoton a Magyar Kupában
  A megyei első osztályú Makó otthonában játszott a Magyar Kupa hetedik fordulójában a Videoton. A papírformát hamar igazolta, és már az első félidőben 4-1 re vezetett a fehérvári csapat, amelyben pályára léphettek eddig kevesebb szerephez jutó játékosok is. Végül 6-1-re győzött Henning Berg csapata, és bejutott a legjobb 32 közé.
  Városfejlesztés  -  2016. 10. 26. 14:57
  Megújul a Közlekedési Felügyelőség épülete a Sárkeresztúri úton
    A jövőben 12 kormányhivatali épület újul meg Fejér megyében 993 millió forint támogatásból. Az épületeken energetikai felújításokat terveznek, a beruházás eredményeként jelentősen csökkenhetnek a kormányhivatal üzemeltetési költségei. A projekt keretében Székesfehérváron a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége újul meg a Sárkeresztúri úton.
  Kultúra  -  2016. 10. 26. 12:50
  Jótékonysági gálaestet szerveznek a Viktória Központ működésének támogatására
   „Szeretünk Viktória” címmel november 21-én hétfőn 19 órakor különleges zenés-táncos est lesz a Vörösmarty Színházban. A gálaest bevételét a Viktória Központ működésének támogatására fordítják. Az esten fellép többek között Buch Tibor, Keller János, Váradi Eszter Sára, Schwartz Dávid és Majsai- Nyilas Tünde is.
  Közélet  -  2016. 10. 26. 10:35
  Hősi halottak és díszpolgárok emléke előtt tiszteleg Székesfehérvár
  Az egykor életüket áldozott katonák, valamint a városért sokat tett néhai díszpolgárok emléke előtt tisztelegve helyeznek el koszorúkat Halottak napja alkalmából Székesfehérvár Önkormányzatának képviselői. A megemlékezések október 28-án, pénteken délelőtt lesznek.
  Közélet  -  2016. 10. 26. 10:26
  Erőforrás menedzsment a civil szektorban - információkkal segítik a civil szervezeteket
   Műhely- konferencia kezdődött szerdán a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szervezésében „Erőforrás menedzsment a civil szektorban” címmel. A konferencia célja, hogy a civil szektor speciális igényeihez igazodva az előadások által olyan információkkal segítsék a résztvevő szervezetek munkatársait, mely a jogszerű és a hatékony működéshez járulnak hozzá.
  Kultúra  -  2016. 10. 26. 10:00
  Rendhagyó kiállítás holnaptól a Szent István Művelődési Házban
  MÁS-KÉP címmel különleges kiállítás nyílik október 27-én, csütörtökön a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Szabó Anna mozgáskorlátozott alkotó grafikáit november 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők. Köszöntőt mond Jakubek Tiborné, az intézmény igazgatója és Molnár Viktória szervező.
  Kultúra  -  2016. 10. 26. 09:21
  Tökfesztivált tartanak szombaton délután a Palotavárosban
  Szombaton délután rendezik a Palotavárosi Tökfesztivált a Szent Imre Iskolaházban. A SZÉNA Egyesület hétvégi programjára a tökfaragáshoz kedvet érző családokat várják. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött – a szervezők mindenkit szeretettel várnak! A szervezők családonként egy tököt biztosítanak.
  Kultúra  -  2016. 10. 26. 09:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fából készült Szent Korona másolat a kórházban
  Ünnepélyesen indult a szerda reggel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Főigazgatóságának épületében, ugyanis vitéz lovag Vasadi Gusztáv asztalosmester keze munkájának köszönhetően elhelyezték a Szent Korona másolatát az intézményben, az alapító márványtáblája mellett.
  Közélet  -  2016. 10. 26. 08:19
  Megújult a Fehérvári Tűzoltó Egyesület
   Szeptembertől új elnökség áll az élén a Fehérvári Tűzoltó Egyesületnek Koppán Viktor Dávid vezetésével. A korábbi elnök, Varga Lajos a nyugdíjas korú tagok összefogásához és a szervezet társadalmi szerepvállalásához nyújt segítséget. Április óta az önkéntesek huszonhárom alkalommal vonultak a városban kialakult különböző káresetekhez, amelyek során a hivatásos tűzoltók munkáját segítették.
   
  Gazdaság  -  2016. 10. 26. 07:26
  Új tulajdonosa van a Fejér Megyei Hírlapnak
  A legfrissebb hírek szerint a német, majd osztrák tulajdonos után most magyar cég vásárolta meg a Hírlapot is kiadó vállalatot. Korábban városunk is jelezte az esetleges vételi szándékát, de a német tulajdonossal érdemi tárgyalásokra végül nem került sor. A Fejér Megyei Hírlap Székesfehérvár meghatározó sajtóterméke. A Hírlap munkatársainak további jó munkát kívánunk.
  Közélet  -  2016. 10. 25. 11:16
  Felújítások, városüzemeltetés, közvilágítás - beszélgetés Bozai István városgondnokkal
  Ebben az évben is jelentős feladatot adtak a Fehérvári beruházások a Városgondnokságnak, amit jórészt saját szakember gárdával végzett el az önkormányzati szolgáltató. Mára mondhatni törzsgárda alakult ki az egyes szakmacsoportokon belül a cégnél, ami annak is köszönhető, hogy a juttatások terén is lépést tartanak a versenyszférával. Bozai István városgondnokkal a beruházásokról, városüzemeltetésről és a város közvilágítás-fejlesztéséről is beszélgettünk.
  Sport hírek  -  2016. 10. 25. 11:14
  EHF-kupa: verhető ellenfelet kapott az Alba Fehérvár KC
  Nem kapott verhetetlen ellenfelet az Alba Fehérvár KC az EHF-kupa harmadik kvalifikációs körében. Deli Rita együttese a szlovák Iuventa Mihalovce együttesével találkozik majd a csoportköbe jutásért vívandó párharcban. A két másik magyar csapat az Érd és a Dunaújváros egymással küzd majd.
  Kultúra  -  2016. 10. 25. 10:19
  Három napos időutazásra hívják a gyerekeket
  Időutazás a múzeumban címmel három napos tábort szervez a Szent István Király Múzeum az őszi szünetben november 2-án, szerdától. A képzeletbeli időgéppel a gyerekek az ókori rómaiak és a népvándorlás korába csöppenhetnek, egy régi patikushoz is ellátogatnak és egy szalon kényelmét élvezhetik.
  Kultúra  -  2016. 10. 25. 09:37
  Liszt, Bartók és Kodály művei csendülnek fel a pénteki Kultúrszalonban
  Pénteken délután a zenekedvelőket várja a Kultúrszalon közösségébe az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete. A Dalok titkai című rendezvényen Darázs Renáta (szoprán) és Wilheim András (zongora) adnak hangversenyt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Liszt, Bartók és Kodály műveiből. Az est házigazdája Wilheim András zenetörténész lesz.
  Közélet  -  2016. 10. 25. 09:13
  Indul az iskolába hívogató Manó Klub a Táncsicsban
    Elkezdődik ettől a héttől az iskolába hívogató Manó Klub a Táncsics Mihály Általános Iskolában. A hat alkalomból álló sorozat első foglalkozását 2016. október 27-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel tartják. Az ősszel kapcsolatban lesz mese, zenehallgatás és kézműveskedés is. Szeretettel várják a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket!
  Sport hírek  -  2016. 10. 25. 08:47
  Megnyerte a Magyar Kupát a Fehérvár Rugby Club U16-os lánycsapata
   Megnyerte a Magyar Kupát a Fehérvár Rugby Club U16-os lánycsapata Antal Benjámin vezetésével. A fehérvári lányok a döntőben a Tárnok csapatát győzték le, az első félidőben még döntetlen volt az állás, majd a második félidőben már nem tudtak lépést tartani az FRC-vel. A csapatből főleg Huszti Katalin és Gyolcsos Mária volt elemében.
  Sport hírek  -  2016. 10. 25. 08:26
  Szurkolói információk a Makó elleni Magyar Kupa-találkozóra
  A Magyar Kupa 7. fordulójában a Videoton FC október 26-án, szerdán 13.30 órakor a csongrádi Megye I-es Makó otthonában lép pályára. A szerdai találkozóra a jegyek 500 forintba kerülnek, jegyvásárlásra kizárólag a helyszínen, a mérkőzés előtt lesz lehetőség. 14 év alattiak számára a belépés ingyenes. A jegypénztár a találkozó előtt két órával nyit.
  Sport hírek  -  2016. 10. 25. 08:03
  Rangos bokszgálának ad otthont novemberben Székesfehérvár
  A Felix Promotion november 12-én, Fehérváron rendezi következő élő televíziós bokszgáláját, amely bombaerősnek ígérkezik. A programban – a tervek szerint – újra három bajnoki címmérkőzés kapott helyet. A Felix Promotion iroda az ellenfeleket a következő napokban folyamatosan hozza nyilvánosságra.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss