19 oC / 9 oC(koponyeg.hu)
zápor (várható)
2016. Május 03. Tímea, Irma, Jakab, Fülöp
   Eseménynaptár
2016 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Beiratkozás

  Buszmenetrend-tervezet

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 05. 02. 15:02
  Tavaszünnep a megújult Gorsiumban - a birodalom visszavár!
  Székesfehérvár és Tác közös nagy büszkesége, az újjáépült Gorsium Régészeti Park több év szünet után idén újra tavaszköszöntő ünnepségeknek, felvonulásoknak, amphitheatrumi és színházi játékoknak és az ókori világ bemutatásának ad helyet május 7-én és május 8-án. A hétvégén gladiátorjátékokat és ókori divatbemutatót is láthat a közönség. Szombaton és vasárnap különjáratok is indulnak Tácra a Piac térről, kényelmesebbé téve az utazást.
  Városfejlesztés  -  2016. 05. 02. 21:33
  Bábszínház és rendkívüli útfejlesztési tervek - mi történt a maroshegyi lakossági fórumon?
  A Gárdonyi Géza Közösségi Ház bővítésére kész tervekkel rendelkezik Székesfehérvár, amit be is nyújtott már az állam felé a város a Modern Városok Program részeként. A művelődési ház felújítása után egy bábszínházat szeretnének létrehozni – hangzott el a fórumon. A városrész idei útfelújítási tervein túl szó volt olyan utak építéséről is, ami jelentősen enyhítené a Balatoni út, a Csóri úti körforgalom és a Széchenyi út - Horvát István utca kereszteződésének túlterheltségét.
  Sport hírek  -  2016. 05. 02. 14:02
  Sportföldrajz városon túlra: Székesfehérvár a magyar hoki fővárosa!
  Számos feledhetetlen pillanat, csodás győzelmek és megannyi bajnoki cím. Röviden így összegezhető az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia elmúlt szezonjának teljesítménye. A sikeres bajnoki évadot követően évértékelőre gyűltek össze az akadémia szakemberei, ahol a magyar és a székesfehérvári jégkorong jövőjét meghatározó téma is előkerült.
   
  • HÍRADÓ 2016. május 2.

   Érettségi, a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal kezdtek a fiatalok, a ...

  • Tavaszünnep Gorsiumban

   Székesfehérvár és Tác közös nagy büszkesége az újjáépült Gorsium Régészeti Park ...

  • Lakossági fórum Maroshegyen

   Egy leendő Bábszínház kialakítása a gyermekeknek és több városrészi felújítás - ...

  • Jó úton az akadémia

   A fehérvári fiatalok idén is több magyar bajnoki címet szereztek, sőt, az ...

  • Májusfa állítás Feketehegyen

   Májusfát állítottak a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központnál. Az ünnepséget ...

  • Új ifjúságvédelmi stratégia

   Szakmai konferenciát tartottak a ráckeresztúri Fiatalkorúak Rehabilitációs ...

  • Bronzérem az U20-as bajnokságban

   Harmadik helyen végzett a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a fehérvári ...

  • Győzelem az új arénában

   Győzelemmel avatta fel új pályáját a Fehérvár Enthroners, szombaton a Koronázók ...


  Sport hírek  -  2016. 04. 30. 17:02 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  The First - az amerikai nagykövet is ott volt az ország első amerikai focipályájának átadásán
  Cheerleaderek, koncertek, tűzijáték is volt a The First avatóján. Magyarország első szabványméretű amerikaifoci-pályáját nagyszabású showműsorral és bajnoki mérkőzéssel avatták szombaton délután, melyre az Amerikai Egyesült Államok nagykövete is ellátogatott. Sporteseményen évtizedek óta nem voltak ennyien a Takarodó úti pályán, mint szombaton délután.
  Közélet  -  2016. 04. 29. 21:54 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Városháza Dísztermében kezdődött az aláírásgyűjtés a palást hazatéréséért
  A Városházán ünnepélyes keretek között indította el a város polgármestere azt az aláírásgyűjtést, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata szervez a koronázási palást hazahozataláért és Székesfehérváron történő kiállításáért. Az "IN CIVITATE ALBA" - TÉRJEN HAZA A PALÁST!” mottóval meghirdetett közösségi akcióhoz bárki csatlakozhat.
   
  Közélet  -  2016. 04. 30. 10:33 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ballagó diákjaitól búcsúzott Fehérvár a Városház téren
  A Városház téren búcsúztak az iskolai ballagást megelőzően a fehérvári érettségiző diákok. Ebben az esztendőben 1520 tanuló fejezi be Székesfehérváron a középiskolai tanulmányait. A város nevében Cser-Palkovics András polgármester búcsúzott el a fiataloktól, kiemelve, hogy a város mindig hazavárja a fehérvári diákokat. A Vasvári Pál Gimnázium végzős diákja, Polányi Linda arra kérte diáktársait, érdemeljék ki azt, hogy büszke lehessen rájuk a város.
  Közélet  -  2016. 05. 02. 08:10 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Aranyballagás - 66-ban végeztek és ötven év után újra elballagott a Vasvári 4/a
  A Vasváriban ötven év után ismét elballagtak az 1966-ban végzett 4/a-sok. Hajmási József tanár úr egykori osztálya az akkori leánygimnáziumban az első fiú osztály volt. A ballagásra egykori tanáraik közül Dienes Ottó, Döbrentey Gyula és Bölcsföldi József tanár urak is eljöttek.
  Sport hírek  -  2016. 05. 02. 20:13
  Kedden kezdődik a rájátszás, az Alba a Kaposvárt fogadja
  Második helyről kezdi a kosárlabda-bajnokság rájátszását a TLI-Alba Fehérvár. Dzunics Braniszlav csapata így a negyeddöntőben, és ha továbbjut, az elődöntőben is élvezi a hazai pálya előnyét a három győzelemig tartó párharc(ok)ban. Első ellenfele a középszakaszban hetedik helyen végzett Kaposvár lesz, kedden az Alba Regia Sportcsarnokban rendezik az első mérkőzést.
  Sport hírek  -  2016. 05. 02. 18:35
  Az Alba Triatlon SE újabb bajnoki címekkel tért haza Somogy zöld szívéből
  Idén is a Somogy megyei Kaszóban rendezték meg, a Gyermek, Serdülő, Sprint Duatlon Országos Bajnokságot. A csendes kis somogyi település már több mint 14 éve jó házigazdája a duatlon szezon legnépesebb versenyének.
  Sport hírek  -  2016. 05. 02. 18:16
  Ezüstéremmel búcsúzik a Videoton kispadjától Horváth Ferenc
  A 2015 októberében aláírt, hét hónapra szóló szerződésének lejártával távozik a Videoton FC vezetőedzői pozíciójából Horváth Ferenc – tájékoztatott a www.vidi.hu. A 42 éves, korábbi válogatott- és Vidi-támadó idegenben, az Andráshida elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be, a bajnokságban pedig először a Honvéd elleni hazai siker alkalmával ült fehérvári kispadon.
  Közélet  -  2016. 05. 02. 16:25
  Lakossági fórum a Közbiztonság fejlesztéséről a Köfém Művelődési Házban
  Lakossági fórumot szerveznek május 5-én, csütörtökön 15 órától a Köfém Művelődési Házban, amelynek témája a „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” című pályázat. Az érdeklődők előadásokat hallhatnak a megvalósításban közreműködő szervezetek, intézmények képviselőitől.
  Magyarország  -  2016. 05. 02. 11:35
  A vasútról szól az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó kreatív pályázat
  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva ismét meghirdeti egyéni, családi és csoportos kreatív pályázatát. Az alkotások a 2016-os Európai Mobilitási Hét témájához kapcsolódva a kötöttpályás közlekedési módokat népszerűsítik majd.
  Közlemények  -  2016. 05. 02. 11:32
  A Királykút Emlékházban tart csütörtökön fogadóórát Földi Zoltán önkormányzati képviselő
  Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán 2016. május 5-én, csütörtökön 17.00 órától fogadóórát tart a Királykút Emlékházban. A képviselő a 10. számú választókörzetben élőket 19.00 óráig várja a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában.
  Közlemények  -  2016. 05. 02. 11:00
  Május első hetében lehet égetni Székesfehérváron
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város közigazgatási területén – a helyi jelentőségű védett természeti terület kivételével – az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése május 2-tól, hétfőtől egészen május 7-én, szombatig 8.00 és 20.00 között engedélyezett! Vasárnap azonban tilos az égetés!
  Kultúra  -  2016. 05. 02. 10:49
  Mesterecset pályázatot hirdet a diákoknak a Magyar Államkincstár
   Második alkalommal hirdeti meg a Mesterecset pályázatot a Magyar Államkincstár a 6-14 éves korosztály számára. A legszebbnek ítélt alkotásokat értékes ajándékokkal és sok más, hasznos meglepetéssel jutalmazzák. A választható témák: "A legboldogabb pénzérme" vagy a "START a jövőbe". A beküldési határidő: 2016. július 15.
  Közélet  -  2016. 05. 02. 10:35
  Kézműves termékek, hungarikumok és interaktív játékok az idei Megyenapon
   Május 19-e és május 22-e között ismét megrendezik a Megyenapot, a programok helyszíne ezúttal Bicske lesz. A megyenapi ünnepségre május 20-án a Batthyány-kastély dísztermében kerül sor, míg május 21-én a Bicske Szíve Parkban szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket. Megyei termékekkel, kézműves vásárral és hungarikumokkal érkeznek az árusok, míg a fiatal korosztályt interaktív játéktér várja.
   
  Sport hírek  -  2016. 05. 02. 08:57
  Negyedik helyen zárta a Magyar Kupa négyesdöntőt a Fehérvár KC
  Negyedik helyen zárta a Magyar Kupa négyesdöntőjét a Fehérvár KC, miután a bronzmeccsen kikapott a Ferencvárostól. Deli Rita több fiatalnak is lehetőséget adott, akik helytálltak a bajnoki címvédő elleni találkozón. A Győr hat góllal verte a fináléban az Érdet, és lett 12. alkalommal MK-győztes az ETO.
  FTC-Rail Cargo Hungaria – Fehérvár KC 40-19 (20-9)
  Magyarország  -  2016. 05. 02. 08:38
  Rendben megkezdődött a magyar érettségi
  Hétfőn reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődtek az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben összesen mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról. A magyar nyelv és irodalom vizsgatárgy középszintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. A vizsgázóknak két feladatlapot kell kitölteniük: a szövegértési feladatokra 60 perc, a szövegalkotási feladatok megoldására pedig 180 perc áll a rendelkezésükre.
  Kultúra  -  2016. 05. 02. 08:13
  A Chloé című kisregényt mutatják be a Királykút Emlékházban
    2016. május 2-án irodalmi est lesz a Királykút Emlékházban. 18 órától Győri Andor kisregényének bemutatója lesz, melynek címe Chloé. A vendég Győri Andor, a szerző, és Kaiser László, a kötet kiadója. Az est házigazdája ezúttal is Bakonyi István.
  Kultúra  -  2016. 05. 01. 21:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az Alba Regia Táncegyüttessel ünnepelte Fehérvár a Tánc Világnapját
    Forgó szoknyákkal és csattogó csizmákkal ünnepelte Fehérvár a Táncművészet Világnapját vasárnap este a Vörösmarty Színházban, ahol a hagyományokhoz híven gálaműsort adott az Alba Regia Táncegyüttes. A gálaesten közreműködött az Alba Regia Táncegyüttes Senior - és Múltidézők csoportja, valamint az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportja is, akik 2015-ben nagy utat jártak be a Fölszállott a páva népművészeti vetélkedőn.
  Sport hírek  -  2016. 05. 01. 18:26 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Harmadik helyen zártak a fehérvári kosarasok az U20-as bajnoki döntőben
  A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének döntése értelmében Székesfehérvár adott otthont az U20-as fiú kosárlabda bajnokság döntőjének. A háromnapos fináléban nyolc együttes fiataljai küzdöttek majd a legjobb eredmény eléréséért. A bajnokságot végül a PVSK Pannonpower nyerte meg, míg a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia fiataljai bronzérmesek lettek.
  Sport hírek  -  2016. 05. 01. 11:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Sportváros vagyunk - felvonulás és ejtőernyősök nyitották a Sportmajálist
  A Sportmajális ebben az esztendőben is számos érdekes programelemmel várja a Bregyó-közi Ifjúsági Szabadidő Központba kilátogatókat. A város ismert sportolóinak, sportegyesületeinek bemutatóit szórakoztató kulturális programok színesíették. Reggel pedig több ezer sportoló indult el megszámlálhatatlan sportágat népszerűsítve a Palotai úton, a Mészöly Géza utcán és a Liget soron át a Bregyó-közig.
  Sport hírek  -  2016. 04. 30. 18:47
  Három gól a szünet után - győzött, és ezüstérmes a Videoton
  A második félidőben bedarálta az Újpestet a Videoton, előbb Nego, majd Tsichler, végül pedig a ráadás perceiben Juhász is betalált, így pedig 3-0-ra győzött Horváth Ferenc együttese. A megszerezett három pontnak köszönhetően a Videoton ezüstérmes lett a 2015-2016-os szezonban.
  Újpest FC - Videoton FC 0-3 (0-0)
  Sport hírek  -  2016. 04. 30. 15:59 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  A legvégéig szoros volt - bronzmeccset játszik a Fehérvár vasárnap
   Mindkét elődöntő szoros meccset hozott a Magyar Kupa négyesdöntőjének első napján. A Győr a Ferencvárost győzte le előbb 25-24-re, majd pedig az Érd a Fehérvárt. Az FKC a szünetben négygólos hátrányban volt, és bár a hajrá előtt egyenlő volt az állás, az idegek harcát az érdiek bírták jobban.
  Fehérvár KC – Érd 23-25 (12-16)
  Kultúra  -  2016. 04. 29. 19:21 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Főúri asztalok ékessége - július 24-ig látható a seregélyesi kincs
   A seregélyesi kincs - főúri asztalok ékessége címmel nyít kiállítás pénteken a Szent István Király Múzeumban. A kiállítást július 24-ig lehet megtekinteni, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között. Jubileumi tárlatról van szó, hiszen 1976-ban, 40 évvel ezelőtt a múzeum munkatársai tárták fel és hozták be a kincset az intézménybe. A megnyitón bemutatták a Főúri finomságok a seregélyesi Zichy-Hadik kastélyból című kötetet is.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss