10 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 44.28 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2015. Március 28. Gedeon, Johanna
   Eseménynaptár
2015 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
 • Nincs esemény!

 • Iskolai beiratkozás

  Hirdetés

  Bírósági ülnökválasztás

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
  Kultúra  -  2015. 03. 27. 09:02
  Hétvégi programok a Koronás Parkban
   A Koronás Park minden szolgáltatása ingyenes lesz szombaton és nyitott kapukkal várják a látogatókat az Uniós Fejlesztések nyílt napja alkalmából. Kora délután Élő-Képes Krónikával várják a látogatókat és egészen este hat óráin ingyenesen használható az egyedi fejlesztésű mozgásérzékelő kinect játék is. (A Koronás Park látogatása a szolgáltatások igénybevétele nélkül egész évben ingyenes!)
  Március 29-én és április 5-én családi nap lesz a Koronás Parkban
  Sport hírek  -  2015. 03. 28. 09:06
  Kinyitott a görkori park a Bregyóban - hétvégén ingyenes a belépés
   A március 28-29-i hétvégén újra kinyitott a Bregyó közben található teljesen felújított görkori, gördeszka, BMX és görhoki pálya, amit ezen a két napon ingyenesen lehet használni. A jegy- és bérletárak egyébként nem változtak a tavalyihoz képest: hétköznap 350 Forint, hétvégén 400 Forint a belépő. A pálya hétfőtől péntekig, igény szerint 14.00 és 17.00 között tart nyitva, hétvégén pedig 12.00 és 17.00 között várja a sportolni vágyó fiatalokat.
  Sport hírek  -  2015. 03. 27. 23:08
  Hetényi Zoltán visszatért - a Volán pedig döntőbe jutott
  Majdnem egy esztendő kihagyás után tért vissza Hetényi Zoltán a kapuba a Debrecen elleni Magyar Kupa elődöntőben. A Volán az utolsó harmadban kivégezte a DHK-t, 7-1-re győzött, és miután a délutáni meccsen a Miskolc 6-3-ra legyőzte a DAB-ot, a Jegesmedvékkel játssza majd szombaton a finálét a csapat.
  Debreceni HK - Fehérvár AV 19 1-7 (1-0, 0-2, 0-5)
   
  Városfejlesztés  -  2015. 03. 26. 19:00
  Már a hidakat építik az elkerülőn

  Az új nyomvonalon, 7 km hosszan, 2x2 forgalmi sávon épül Székesfehérvár nyugati elkerülő útja. A szakemberek jelenleg hídépítési és földmunkákat végeznek, de folyamatban van a javítórétegek építése, valamint vízépítési munkák kivitelezése is.
  A munkálatokról a NIF Zrt. a közösségi oldalán közölt fényképeket
  • HÍRADÓ 2015. március 27.

   Új gyalogos átkelőhely és útfelújítás a Búr telepen, idén is közös sétára ...

  • Ragyogjunk kékben újra!

   Az Autizmus Világnapján, április 2-án közös sétával hívják fel a figyelmet az ...

  • Karatékák a Városházán

   A közelmúltban kiváló nemzetközi eredményekkel jelentkeztek a VTSE karatékái. ...

  • Egyéves az Arakocska

   Első születésnapját ünnepelte márciusban az Arakocska, a legkisebb korosztály ...

  • Vasvárisok művészeti gálája

   A Vasváris Hét keretében csütörtökön rendezték meg a diákok Művészeti ...

  • Véget ért a Vasváris hét

   Fordított nappal zárult a Vasvári Pál Gimnáziumban az egész hetes iskolai ...

  • Győzelem a Pécs ellen

   A PVSK ellen megszerezte első győzelmét a középszakaszban a TLI-Alba Fehérvár. ...

  • Fórum a közlekedési rendről

   Lakossági fórumot tartottak csütörtökön késő délután a Kodály Zoltán Általános ...


  Közélet  -  2015. 03. 27. 10:32
  Székesfehérvár Önkormányzata is segíti a kárpátaljai magyarokat
  Székesfehérvár Önkormányzata is csatlakozik a kárpátaljai magyarokat segítő szervezetek kezdeményezéseihez - jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné tanácsnok. Mint mondják: „A nemzet egyik történelmi fővárosaként ez kötelességünk is.” A rászorulóknak szánt adományokról április 17-i ülésén tárgyal majd a közgyűlés.
  Kultúra  -  2015. 03. 27. 07:54 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  A Milka után a Taco Bell is az Arany János utcát választotta
   Kétségtelen, hogy a fehérvári belváros egyik legszebb utcája az Arany János utca, melyet a filmesek, reklámfilmesek időről-időre felfedeznek. A minap a Taco Bell Youtube csatornájára került fel egy kisfilm, melynek végén a kaliforniai székhelyű, 6500 étteremmel rendelkező lánc reklámjának főszereplői Székesfehérvár belvárosában találnak rá igazi reggelijükre. A videót eddig mintegy fémillióan nézték meg.
   
  Közélet  -  2015. 03. 27. 17:17 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Sakk, malom, lengőteke és ping-pong a Vörösmarty Szakképző udvarán
  A szeles idő sem szegte a vörösmartysok kedvét és sokan részt vettek a kültéri közösségi játékok pénteki átadásán. Az iskola tanulói és oktatói közösen készítették el a két beton kültéri pingpongasztalt, a lengőtekét, a kültéri óriás sakkot és a két játékasztalt, amely ezentúl a diákok órákon kívüli életét színesíti.
  Kultúra  -  2015. 03. 28. 06:14
  Régi fényében a Koronázó tér 4. épülethomlokzati domborműve
  Gyümölcsoltó Boldogasszony napján avatták fel a Koronázó tér 4-es számú épület homlokzati domborművét, ami Szent István király Nagyboldogasszony napján tett ország-felajánlását, Fejér megye címerképét örökíti meg. Hosszú évtizedek után újra régi fényében díszíti az épületet, köszönhetően a Fejér Szövetség egyik tagjának.
   
  Közlemények  -  2015. 03. 28. 05:47
  Fogadóórát tart Szigli István önkormányzati képviselő
  Szigli István Szedreskert – Feketehegy - Szárazrét önkormányzati képviselője 2015. március 31-én, kedden 11.30 órától 14.30 óráig fogadóórát tart. A Farkasvermi út 2-ben, az új közösségi házban várja a körzet lakóit.
  E-mail: szigli.istvan@szekesfehervar.hu
  Közélet  -  2015. 03. 28. 10:07
  Ingyenes szűrőnap férfiaknak a Család- és Nővédelmi Központban
   Szombaton ingyenes férfi szűrőnapot tartottak a Család- és Nővédelmi Központban. A szűrő- vizsgálatra azok jelentkezését várták, akik elmúltak 50 évesek, eddig még nem vettek részt kivizsgáláson vagy az utolsó részvételük óta legalább 2-3 év eltelt. A helyszínen ingyenes vércukorszint, koleszterin és vérnyomásmérést is igénybe vehettek az érdeklődők.
  Sport hírek  -  2015. 03. 27. 21:36
  Vasárnap tartják a Fejér Kupa - Országos Táncművészeti Fesztivált
   Az ország minden pontjáról várnak jelentkezőket a március 29-én vasárnap megrendezésre kerülő V. Fejér Kupa – Országos Táncművészeti Fesztiválra. A programnak a székesfehérvári Köfém Klubház (Verseci u. 1-15, az Alcoa gyár mellett) biztosít otthont. A 11 órakor kezdődő versenyre bármilyen táncstílusban lehet nevezni életkortól függetlenül.
  Közélet  -  2015. 03. 27. 18:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Ülésezett a Városi Idősügyi Tanács - a korosztályt érintő kérdésekről döntöttek
  A város idei költségvetéséről és a korosztályt érintő aktuális kérdésekről esett szó a Városi Idősügyi Tanács pénteki ülésén. A fehérvári nyugdíjasokat képviselő szakmai testület tagjai a Városházán találkoztak. Székesfehérvár Közgyűlése 2012-ben alakította újjá a Városi Idősügyi Tanácsot. A 12 taggal működő szervezet elnöke dr. Cser-Palkovics András, alelnöki feladatait pedig Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok látja el.
  Sport hírek  -  2015. 03. 27. 13:26
  Foci diákolimpia - a III. korcsoportban is a döntő következik jövő kedden
   Március 31-én, kedden délután 14.30-kor kezdődik a 2014/2015. tanévi Városi III. korcsoportos fiú kispályás foci diákolimpia városi bajnokság döntője és helyosztó mérkőzései. A programon a Ciszterci, a Vörösmarty és a Zentai Általános Iskola fiataljai mérkőznek egymás ellen. Valamennyi mérkőzést a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában játsszák le.
  Közélet  -  2015. 03. 27. 12:41
  Lengyelországban látták vendégül a Fejér megyei és székesfehérvári delegációt
  Idén a sziléziai Opole volt a házigazdája a Magyar- Lengyel Barátság Napja rendezvény- einek, a nagyszabású közös ünnepléshez 30 fős magyar delegációt láttak vendégül. Az Opole városba közösen érkező Fejér megyei és székesfehérvári delegációt Dr. Kovács Zoltán, a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal vezetője és Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere vezette. A hivatalos delegációk a kulturális programok mellett a jövőbeni együttműködés további lehetőségeiről is egyeztettek.
   
  Közlemények  -  2015. 03. 28. 05:47
  Fogadóórát tart But Sándor önkormányzati képviselő
  Minden hétfőn fogadóórát tart But Sándor önkormányzati képviselő a Városház tér 2. szám alatti épületben található képviselői irodában. Első alkalommal 2015. március 30-án, hétfőn 16.00 és 19.00 óra között várja a fehérváriak, majd minden héten ugyanebben az időpontban kereshetik fel az önkormányzati képviselőt a lakossági javaslatokkal, kérésekkel.
  Magyarország  -  2015. 03. 27. 12:32
  Uniós Fejlesztések Nyílt Napja - a Hiemer-házat és a Koronás Parkot tekinthetik meg az érdeklődők
   Idén negyedik alkalommal tartják meg az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen, így Székesfehérváron is várják színes programokkal a látogatókat.
  Közélet  -  2015. 03. 27. 11:12
  Közös sétával hívják fel a figyelmet az autizmusra Székesfehérváron
  Az Autizmus Világnapján, április 2-án kékben ragyog a királyok városa. A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány a társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából indított programot, melyet idén is a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal közösen valósít meg. A szervezők a világnapon látványos programokkal hívják fel a figyelmet a spektrumzavarral élőkre és családjaikra Székesfehérvár Belvárosában.
  Közélet  -  2015. 03. 27. 10:02
  Bemutatókkal várja az érdeklődőket a Föld Óráján a Terkán Lajos Csillagvizsgáló
  A Föld Órája alkalmából a fehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgáló is bemutatót tart az érdeklődők számára. Március 28-án szombaton este a csillagvizsgáló 19 órától várja vendégeit. Tiszta idő esetén a látogatóknak szabad szemmel és távcsővel is bemutatják a csillagos égboltot és felhívják a figyelmet a közvetlen környezetünkben lévő fölösleges és zavaró fényekre.
  Sport hírek  -  2015. 03. 27. 08:40
  Városi Tömegtorna - hétfőn lesz a döntő
   2015. március 30-án, hétfő délután a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épületének tornatermében tartják meg a 2014/2015. tanévi Városi Tömegtorna Versenyt az 5-6., illetve a 7-8. osztályos tanulóknak, külön a lányoknak és a fiúknak. A sportesemény ünnepélyes megnyitója hétfőn 13.45-kor kezdődik, melyen Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is részt vesz.
  Kultúra  -  2015. 03. 27. 08:18
  Tojásfestő maraton szombaton a fehérvári kézművesekkel
   Ismét megszervezi az évek óta nagy népszerű- ségnek örvendő tojásfestő maratont a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Március 28-án, szombaton 10 és 20 óra között számos technikával ismerkedhetnek az érdeklődők a Kézművesek Házában, de lehet készíteni húsvéti dísztárgyakat, ajándékokat is. A programra a "Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje" című program keretében kerül sor.
   

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss