24 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 3.6 km/hDéli szél (aktuális)
2014. Július 25. Kristóf, Jakab
   Eseménynaptár
2014 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
20
22
23
27
28
31
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Táborok

  Ybl-program

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2014. 07. 25. 09:20
  Településfejlesztési stratégiáról és a börgöndi repülőtér ügyéről is tárgyaltak a képviselők a rendkívüli közgyűlésen
  Rendkívüli közgyűlést tartott Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése péneteken. Az ülésen az Integrált Településfejlesztési Stratégiáról tárgyaltak, 3,3%-os lakossági távhőár csökkentésre tettek javaslatot és zárt ülésen döntöttek a Sóstói Stadion fejlesztésével kapcsolatban és a börgöndi repülőtérre vonatkozóan.
  Kultúra  -  2014. 07. 25. 14:20
  Közeleg a Koronázási Ünnepi Játékok - augusztus 3-ig elkészül a színpad
  Augusztus 16-a és augusztus 19-e között másodszor rendezik meg a Koronázási Ünnepi Játékokat a Nemzeti Emlékhelyen. A szervezők már készülnek a Szent László életének epizódjait, legendáit és a koronázását felidéző grandiózus produkcióra. Az építkezés jól halad, a műszaki csapatnak a próbák kezdetéig, augusztus 3-ig kell felépítenie a színpadot.
  Közélet  -  2014. 07. 24. 07:59
  Életműve a közösségépítés - Kovács György 70 éves
  Hetvenedik születésnapját ünnepli Kovács György, aki kifogyhatatlan energiával, vitalitással beszél eddigi pályafutásáról és jővőbeli terveiről. Nyugdíjas kortársainak azt javasolja, mindig úgy keljenek fel reggel, hogy határozott terveik, céljaik vannak arra a napra. Korábban A Szabadművelődés Háza és a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója volt, jelenleg a Fejér Megyei Civil Információs Centrum munkatársaként segíti a közösségépítést.
   
  Kultúra  -  2014. 07. 21. 07:32
  Fezen - szerethető, megfizethető, minőségi fesztivál

  Július 30. és augusztus 2. között rendezik meg a FEZEN Fesztivált, ahol évről évre világsztárok gondoskodnak arról, hogy átélhessük az igazi fesztiválhangulatot. Kovács Antallal, a fesztivál főszerezőjével beszélgettünk arról, hogy mire is számíthatunk idén, azon kívül, hogy megint hatalmas buli lesz.
  • Rendkívüli közgyűlés

   Rendkívüli közgyűlést tartott Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az ...

  • Költöző ürgecsaládok

   Év elején elkezdődött Székesfehérváron a 7 km hosszú nyugati elkerülő út ...

  • HÍRADÓ 2014. július 24.

   Holnap nyit a Koronás Park, megszépült a Matyó Madonna, restaurálták Bory Jenő ...

  • Őrizetben a rabló

   Fehérváron kitépte áldozata nyakából a láncot, Seregélyesen pedig megtámadott ...

  • Csángó vendégek

   Harmadik alkalommal érkezett Fehérvárra tanítványaival együtt Nyisztor Ilona, a ...

  • Felújított Matyó Madonna

   Megszépült a Bory-várban található Matyó Madonna. Bory Jenő mester olyan ...

  • Hepatitisz világnap

   Július 26-án a hepatitisz világnapja alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos ...

  • Edda és Quimby Tusványoson

   Esőmentes nap volt rengeteg emberrel, Edda és Quimby koncerttel a 25. ...


  Közélet  -  2014. 07. 23. 11:15
  Adománygyűjtés egy kerekesszékes hintára - augusztus 3-ig várják a felajánlásokat
  Egy kerekesszékes hinta beszerzésére hirdetett adománygyűjtést Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András a szerdai, Városházán tartott sajtótájékoztatón elmondta, a nemrégiben átadott, megújult Halesz ligetbe telepítik a terápiás célra is használható játszóeszközt. Az adománygyűjtés július 25-én, pénteken a Koronás Park megnyitójával indul, és augusztus 3-ig, vasárnapig tart.
  Közélet  -  2014. 07. 24. 11:32
  Hepatitisz világnap és szűrőkampány
   Július 26-án a hepatitisz világnapja alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete országos felvilágosító és szűrőkampányt szervez. Az akcióban részt vesznek a betegszervezetek és a Hepatológiai Centrumok. Székesfehérváron egy egész hetes szűrőakcióval csatlakoztak a programhoz. Július 21-e és 26-a között várják ingyenes HCV-szűrésre az érdeklődőket a kórházban működő molekuláris diagnosztikai laboratóriumban.
   
  Közlemények  -  2014. 07. 24. 13:43
  Pécsi kollégiumi férőhelyekre idén is pályázhatnak fehérvári diákok
  Három hallgatónak biztosít helyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek 2014. augusztus 22. napján 12.00 óráig van lehetőségük, hogy benyújtsák pályázataikat. A pályázattal kapcsolatosan információt Papp Bálint ügyintéző nyújt a (22) 537-263-as telefonszámon.
  Városfejlesztés  -  2014. 07. 17. 12:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Királyi gyerekparadicsom - pénteken nyit a Koronás Park
    Pénteken délután 4 órakor ünnepélyes megnyitóval várja a családokat a Koronás Park. A bejárat előtt óriásbábok és az Ifjúsági Fúvószenekar fogadja az érkezőket. A gyerekek számára egyedülálló, igazi paradicsom lesz a park, ahol az egyedi játékokat használva a város történelmével is megismerkedhetnek és persze mindenki király lehet majd az új parkban. A park használata ingyenes, fizetős szolgáltatások csak az épületen belül lesznek.
  Sport hírek  -  2014. 07. 25. 14:42
  Távozik Marty Raymond a Fehérvár AV19 csapatának éléről
   A mai napon egy ügyvédi irodán keresztül jelezte Marty Raymond, hogy felbontja vezetőedzői szerződését a Fehérvár AV19 csapatával. A szakosztály menedzsmentje a jövő héten ad hivatalosan megbízást a csapat új edzői stábjának. A feladat elsődleges várományosai Rob Pallin és Sille Tamás korábbi másodedzők. A szerződésbontás oka a 2013-2014-es szezon bónuszának késedelmes kifizetése.
  Kultúra  -  2014. 07. 25. 13:48
  Helyszínváltozás - a Pipo toronynál lép fel pénteken este a Musicolore énekegyüttes
   A szervezők értesítik az érdeklődőket, hogy július 25-én, pénteken este 20 órától a Musicolore énekegyüttes a Nemzeti Emlékhely helyett a Pipo toronynál lép fel a KultúrKorzó keretében. Péntek és szombat esténként a Belváros több pontján érdekes programokkal várják a sétálókat: július 26-án, szombaton a Szalay Gábor Trió koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Városház téren, amelyet 21 órától Dj program követ a Fő utca és a Magyar Király előtti téren.
  Közlemények  -  2014. 07. 25. 12:17
  Védett ürgecsaládok áttelepítése a székesfehérvári elkerülő építésénél
  Az új nyomvonalon épülő elkerülő mentén, közel 20 fokozottan védett ürge él. A faj az egész európai elterjedési területen veszélyeztetett, fennmaradása csak összehangolt emberi beavatkozással biztosítható. A mai áttelepítésről Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartott sajtótájékoztatót.
  Közlemények  -  2014. 07. 25. 11:01
  Fogadóórát tart jövő héten kedden Szigli István képviselő
  A Farkasvermi úton tart fogadóórát 2014. július 29-én Szigli István, a 9. számú választókerület (Feketehegy - Szárazrét - Szedreskert) önkormányzati képviselője. A 9. számú választókerület önkormányzati képviselője 12.30-14.30 között várja a lakókat. Ezt megelőzően, délelőtt a Farkasvermi úton számos ügyben kérhetnek tájékoztatást az érdeklődők a Járási Hivatal fogadóóráján.
  Közélet  -  2014. 07. 25. 07:44
  A fiatalok védelmében - egyhetes tábort szervezett a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület
   A fehérvári Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület kilencedszer valósította meg a saját családjuk nélkül élő gyermekek bűnmegelőzési táborát július 19-24 között Vajtán, a Szőlőskert vendégházban. A tábor egy több éve működő program része, amely egész éven át segíti az állami gondozott fiatalokat, hogy ne váljanak áldozattá, illetve bűnelkövetővé. A 13-18 év közötti tinik Budapestről, Bodajkról, Enyingről, Mezőfalváról, Fehérvárról és Velencéről érkeztek a Lurkó Egyesület meghívására.
  Sport hírek  -  2014. 07. 24. 17:47
  Bemutatták a Fehérvár KC új játékosait az első felkészülési mérkőzés előtt
   Csütörtökön délután sajtó- tájékoztatót tartott a Fehérvár KC női kézilabda- csapata a Köfém Sportcsarnok VIP termében. Az eseményen az egyesület bemutatta újonnan szerződtetett játékosait, valamint beszámolt az együttes nyári, felkészülési programjáról. A gárda július 25-én, pénteken délután 18 órakor vívja első edzőmérkőzését, melyre a belépés ingyenes lesz. Tilinger Tamaráék az elmúlt szezon bronzérmesét, az Érdet fogadják hazai pályán.
   
  Közlemények  -  2014. 07. 24. 14:21
  Ideiglenes korlát a Városháza előtt - ismét kidőltek a kőoszlopok
  A Városház téren jó ideje kordonnal vették körül a Polgármesteri Hivatal előtti emelvény lánckorlátját, amelyet a tavalyi évben ismeretlenek megrongáltak. Akkor sikerült visszaállítani a két kidőlt oszlopot, ám tegnap sajnálatos módon - a korábbi esethez hasonlóan – ismét kidőlt néhány kőoszlop. A balesetveszélyes állapot újbóli kialakulásának megelőzése érdekében Székesfehérvár jegyzője azonnal intézkedett.
  Kultúra  -  2014. 07. 24. 11:53
  Kerek 500 éve tettek vaskoronát Dózsa fejére - megemlékező beszélgetés az Igéző-ben
   1514. július 15-én győzedel- meskedett Szapolyai János vajda felmentő serege a Temesvárt ostromló Dózsa György hadai felett. A jobbágyok döntő veresége megpecsételte a felkelés sorsát, melyet véres megtorlás és a „második jobbágyság” intézményének bevezetése követett. Erre a véres megtorlásra emlékeztetnek az I. András Lovagrend képviselői 2014. július 25-én, pénteken 19 órakor a Basa 1. szám alatti Igéző-ben. Az eseményre díjtalan a belépés.
  Közélet  -  2014. 07. 24. 11:12
  Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szerveznek programokat
  Augusztus 1-jén az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendeznek programokat A Szabad- művelődés Házában, ahol a nő, anya és feleség szerepekről, valamint az anya-magzat kapcsolatról is szó lesz. A világnapon babahordozásra alkalmas eszközöket is kipróbálhatnak majd a résztvevők.
  Kék hírek  -  2014. 07. 24. 11:00
  Bántalmazás szemtanúit keresi a rendőrség
  A Székes- fehérvári Rendőr- kapitányság garázdaság miatt folytat büntetőeljárást két külföldi állampolgár ellen, akik július 18-án 21 óra körüli időben a 81-es számú úton Sárkeresztes közelében Audi A4-es autójukból kiszállva egy közlekedési konfliktus után bántalmazták egy magyar rendszámú Ford Transit utasait.  Kérik, hogy aki a bántalmazást vagy az azt megelőző közlekedési konfliktust látta, jelentkezzen a rendőrségen.
  Kultúra  -  2014. 07. 24. 08:45
  Ybl-díjas építészek alkotásai Székesfehérváron
  Építészeti fotókiállítás nyílik július 29-én kedden 17 órakor az Alba Plazában Ybl-díjas Építészek alkotásai Székesfehérváron címmel. A kiállítást az Fejér Megyei Építészek Kamarája készíti és rendezi az Ybl Bicentenárium alkalmából, megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap hozzájárulásával támogatja.
  Kultúra  -  2014. 07. 23. 19:57 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szentmise és jótékonysági est a csángó magyarokért
  Harmadik alkalommal érkezett Fehérvárra tanítványaival együtt Nyisztor Ilona, a Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert csángó népdalénekes, akinek diákjai ezen a héten Velencén táboroznak. Szerdán a csángó magyarokért mondtak szentmisét a Ciszterci Templomban, majd a Városháza Dísztermében léptek fel a pusztinai csángó vendégek.
   

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss