16 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 12.96 km/hÉNY-i szél (aktuális)
2014. Április 18. Andrea, Ilma, Apolló, Aladár
   Eseménynaptár
2014 Április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
3
4
6
7
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Iskolai beiratkozás

  Óvodai beiratkozás
  Óvodai beiratkozás

  Választás 2014

  Tourinform



  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók
  Vendéglátás

  Tömegsport
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 17:25 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Több százan vettek részt a város közös keresztútján a Palotavárosi Kálváriánál
   Nagypénteken Krisztus kereszthaláláról emlékezik meg a kereszténység, a katolikus egyházban pedig ezen a napon nem mutatnak be szentmiseáldozatot, és az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezik ki a Krisztus halála felett érzett gyászt. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődött Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.
  Városfejlesztés  -  2014. 04. 18. 07:19
  Húsvét után kezdődik a Mikes Kelemen utca felújítása
   Jövő héten megkezdődik a Mikes Kelemen utca teljes felújítása a Saára Gyula program keretén belül: április 23-án, szerdától aszfaltmarással kezdődik a munka és a tervek szerint május elejére elkészül az új aszfaltszőnyeg az utcában. A lakók az útfelújítás idején (április 22 – május 9.) autóikkal a Mancz János utca 4 – 16. szám előtti parkolókat vehetik igénybe díjmentesen.
  A Sziget és a Tolnai utca felújítása április 17-én kezdődött.
  Kultúra  -  2014. 04. 17. 14:18
  Felszállott a páva - szombaton 20.25-kor kezdődik a döntő a Duna TV-n
   Utolsó megmérettetéséhez érkezik hétvégén az Alba Regia Táncegyüttes, hiszen a középdöntőt követően bejutott a „Fölszállott a páva” döntőjébe. Április 19-én, szombaton 20.25 órakor lépnek színpadra a legjobbak között az MTVA és a Hagyományok Háza közös tehetségkutató műsorában. A középdöntő gyakorlatától eltérően a szavazatokat már a műsor kezdetétől lehet küldeni 06-20/30/70 44 22 999-es telefonszámra. Az Alba Regia Táncegyüttes kódja a döntőben is a 08-as marad.
   
  Közélet  -  2014. 04. 17. 10:22 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új köztéri alkotásokról is tárgyalt a közgyűlés

   A képviselők többek között arról is döntöttek, hogy nem kell közterület használati díjat fizetnie a történelmi belvárosban a kitelepülő vendéglátóhelyeknek május 1-jétől. Számos útburkolat-javítási munka kezdődik és új köztéri alkotásokkal is gazdagodik a város. Székesfehérvár polgármestere a közgyűlésen bejelentette, hogy az önkormányzat kifizette a Fűtőerőmű Kft. vagyonelemeinek teljes vételárát.
  • Keresztút Fehérváron

   A Palotavárosi Kálváriánál tartották meg Spányi Antal püspök vezetésével a ...

  • Botrány a küldöttgyűlésen

   Feszült hangulat, kiabálás, felháborodott lakók és botrány. Mindez jellemezte ...

  • Kedvezőbb hitelkonstrukciók

   A jegybanki alapkamat jelentős csökkenése és az állam által nyújtott ...

  • Fister Ferencet köszöntötték

   Egykori piros-kék ikont, Fister Ferencet köszöntötték barátai születésnapja ...

  • Nincs sertéspestis idehaza

   Már Lengyelországban is terjed az afrikai sertéspestis. A főállatorvosi hivatal ...

  • A döntőre készülnek

   Zajlik a felkészítés az V. fehérvári Versünnep döntőjére. Mentorok és ...

  • Világbajnok a hokiválogatott

   Már az utolsó előtti játéknapon eldőlt, hogy világbajnok és jövőre egy ...

  • Útfelújítás és új szobrok

   Ülésezett csütörtökön délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A ...

  Sport hírek  -  2014. 04. 17. 19:07
  Fantasztikus játékkal világbajnok a magyar válogatott!
  A fehérvári U-18-as jégkorong világ- bajnokságon a magyar csapat négy mérkőzésen 31 gólt ütött, minden ellenfelét simán verte, és az utolsó forduló eredményétől függetlenül már megszerezte az első helyet! A mieink ezzel egy évvel azután, hogy fejutottak a divízió I/B-be, már léphetnek is még feljebb, és a korosztály jövőre a világelit közvetlen közelében, a divízió I/A-ban játszhat. Az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia képviseletében kilenc játékos részese a nagyszerű sikernek.
  Sport hírek  -  2014. 04. 18. 15:41
  Kovács Sarolta negyedik lett az öttusa világkupán
  Bár a vívás után csak a 24-ik helyen állt Kovács Sarolta a Kínában, Csengtuban zajló öttusa világkupán, a Volán Fehérvár versenyzője a folytatásban már remekelt. Úszásban a harmadik legjobb idővel zárt, míg a lovas pályán a második legjobb volt, így jó pozícióból várhatta a kombinációt, és végül felfutott a negyedik helyre, Sacit csak két kínai és egy lengyel versenyző előzte meg. A másik két magyar, Földházi Zsófia a 10-ik, míg Alekszejev Tamara 18-ik helyen végzett. Demeter Bencéék szombaton döntőznek.
   
  Közélet  -  2014. 04. 17. 12:31
  Szűrések éjszakája - április 25. Székesfehérvár, Távirda utca
   Április 25-én Székesfehérvár is csatlakozik a Szűrések Éjszakája programhoz: reggel fél nyolc és este nyolc között bárki részt vehet különböző szűrővizsgálatokon, de 400 meghívót küldött ki az ANTSZ. Aki erre a napra meghívót kapott mammográfiás vizsgálatra, annak a saját egészsége érdekében érdemes elmennie az emlőszűrésre.
  Közélet  -  2014. 04. 17. 17:19
  Az idei emlékévekről volt szó a Fehérvári Szenátus ülésén
  Aktuális ülését tartotta ma délután a Fehérvári Szenátus. A polgármester munkáját segítő tanácsadó testület a 2014-ben megvalósuló Holokauszt Emlékév, a Nagy Háború Emlékéve és az Ybl Bicentenárium – Magyar Építészet Éve székesfehérvári programjairól hallgatott meg prezentációt. A szenátus tagjai több javaslatot tettek a tervezett rendezvényekkel kapcsolatban.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 18:56 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nagypénteki tojásfestést szerveztek a Mesterségek Házában
   Húsvét alkalmából hímes tojásfestéssel várták az érdeklődőket a Mesterségek Házába pénteken délután. Az eseményen résztvevők a nagypénteki tojásfestés hagyományait ismerhették meg a megye szakavatott tojásfestőinek a vezetésével. A délután program során ezen kívül 16 órától játékkészítő műhelyre is várták a fiatalokat és az időseket egyaránt, akik húsvéti ajándékkártyákat és játékokat készíthettek el.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 14:31
  Vigyázat! Magyarok a Marson! - Fehérváron rendezik az országos műszaki verseny döntőjét
   Országos versenynek ad otthont a fehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközép-iskola tornaterme 2014. április 26-án az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ társ szervezésével. A IX. Országos Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyén a jövő mérnökei mutathatják be találékonyságukat és szakmai felkészültségüket. Az eseményen résztvevő diákok feladata a Tatuin bolygón közlekedő légpárnás robot felépítése és programozása.
  Közélet  -  2014. 04. 18. 11:28
  Saját család nélküli fiatalok készültek a felnőtt életre a Lurkó Egyesülettel
  A fehérvári Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület húsvét előtt Fehérvár-csurgón 16 nehéz sorsú fiatal számára szervezett párkapcsolati és önismereti képzést, melyet pályázat útján az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatott. Bodajkról, Csákvárról, Mezőfalváról, Nádasdladányból, Velencéről és Székesfehérvárról érkeztek a Fehérvárcsurgó-i Kaszap István Központba.
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 10:50 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Spányi Antal megyéspüspök nagyböjti gondolatai
   "A nagyböjt célja, hogy felkészítsen minket Húsvét szent ünnepére, a feltámadott Krisztussal való találkozásra. Lelki eszközöket keresünk ezért, hogy mi is tanúi lehessünk annak, amely az apostolok életét örömmel töltötte be, és ami megváltoztatta egész életüket."- mondta Spányi Antal megyés püspök a böjtről, imádságról, jócselekedetekről.
   
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 06:10
  Nagypéntek - Jézus kereszthalálára emlékezünk

   Nagypénteken Krisztus kereszthaláláról emlékezik meg a kereszténység, a katolikus egyházban pedig ezen a napon nem mutatnak be szentmiseáldozatot, és az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezik ki a Krisztus halála felett érzett gyászt. Nagypénteken, a Palotavárosi Kálváriánál délután három órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város polgárainak közös keresztútja.
  Kék hírek  -  2014. 04. 17. 16:32
  Halálos bántalmazás Székesfehérváron - elfogták a tettest
  Bántalmaztak egy 57 éves férfit csütörtök délben Székes- fehérváron. Egy férfi többször megütött egy másikat a Horváth István lakótelep egyik házának alagsori helyiségében, az áldozat röviddel azután meghalt. Az 50 éves támadót a rendőrök a helyszín közelében elfogták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.
  Sport hírek  -  2014. 04. 17. 15:30
  Demeter Bence is döntős a kínai öttusa világkupán
  Mindhárom magyar versenyző továbbjutott a férfiak selejtezőjéből a csengtui öttusa világkupán. A kínai viadalon összesen 67-en álltak rajthoz, az A-csoportban Kasza Róbert az első, míg a Volán Fehérvár öttusázója, Demeter Bence a nyolcadik lett, míg a másik csoportban Tibolya Péter második lett. A férfiak döntőjét szombaton rendezik majd, míg a hölgyek, Kovács Saroltával a mezőnyben pénteken versenyeznek a fináléban.
  Kék hírek  -  2014. 04. 17. 09:54
  Józan Húsvét - vezessenek figyelmesen, alkohol nélkül
   A kampány ideje alatt fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Magyarország, így Fejér megye közútjain is. Kérnek minden közlekedőt, hogy kizárólag józanul, a vezetésre alkalmas egészségi állapotban üljön a volán mögé, vagy szálljon kerékpárra, mert ellenkező esetben nem csak saját magát, hanem a közlekedés egyéb résztvevőit is komoly veszélynek teszi ki!

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss