4 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 20.52 km/hNY/ÉNY-i szél (aktuális)
2015. November 28. Stefánia, Jakab
   Eseménynaptár
2015 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Középiskolák nyílt napjai

  Hirdetés

  Felsőoktatás

  2GO Fehérvár

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 11. 28. 18:39 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyílt az Adventi udvar a Püspöki Palota kertjében
  Szombaton megnyílt a Püspöki Palota kertjében a hagyományos adventi udvar, ahol várják mindazokat, akik szeretik a valódi csendes, békés, imádságban eltöltött karácsonyi készülődést. Az udvarban a hagyományos ünnepség keretében Spányi Antal püspök türelemben, szeretetben és egymásra figyelésben gazdag Adventet kívánt a családoknak és meggyújtotta az első gyertyát a koszorún.
  Kultúra  -  2015. 11. 28. 16:16 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Vízivárosi Advent a várakozás első hétvégéjén
  Idén is összefogtak a testvérkörzetek, hogy advent heteiben a Vízivárosi Általános Iskola hétvégenként ünnepváró hangulattal teljen meg. A Zöldfa tér fényfüzérekkel díszített fái, a Vízivárosi Általános Iskola előtt álló faház színes gömbjei már a karácsonyt idézik. A Vízivárosi Advent szombat délutáni programjaira ünnepi dallamok, a forró tea és fahéjas sütemény édes illata is hívogatta az érdeklődőket.
  Kultúra  -  2015. 11. 28. 16:33
  Betlehemi szép csillag - szívből és reményből készült alkotások
  Szombaton délután Szent Korona Galériában nyílt meg a XIII. Betlehemi szép csillag kiállítás, valamint Csendes Mihályné Schuller Magdolna és Lits Istvánné Hári Kamilla "Ajándék tűvel és szeretettel" című közös kiállítása. A tárlatnyitón Spányi Antal megyés püspök kiemelte, hogy az alkotások szívből és reményből születtek, így lesznek ajándékok mindannyiunk számára.
   
  • Vízivárosi Advent

   Ebben az esztendőben is több választókörzetet lát vendégül az adventi ...

  • Megnyílt az Adventi udvar

   Ismét megnyitotta kapuit a Püspöki Palota kertjében a hagyományos Adventi udvar,...

  • Betlehemi szép csillag

   13. alkalommal hirdette meg a Betlehemi szép csillag pályázatot a Fehérvári ...

  • Testvérek találkoztak

   16. alkalommal várta a Vigyázó Kéz gyermekvédelmi Egyesület a családjuk nélkül, ...

  • SZÉPEK bálja

   Ötödik alkalommal rendezte meg a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége ...

  • Ingyenes érbetegség szűrés

   Májusban több mint 150-en voltak a perifériás érbetegség szűrésen a ...

  • HÍRADÓ 2015. november 27.

   Ma este lépnek fel a Pulutyka csoport táncosai a Fölszállott a páva színpadán, ...

  • Új helyi adóendelet készül

   Rendkívüli közgyűlést tart november 30-án, hétfőn Székesfehérvár ...


  Kultúra  -  2015. 11. 27. 19:47 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Toldy Ferenc-díjat kapott Román Károly, Fehérvár Díszpolgára
  A Toldy Ferenc-díjat a Magyar Irodalomtörténeti Társaság  alapította oktatók, kutatók, muzeológusok és tanárok irodalomtörténeti munkásságának elismerése céljából. Román Károlyt, Székesfehérvár díszpolgárát Toldy-díjjal tüntették ki pénteken a Vörösmarty Társaság termében. A díjazott tiszteletére az ünnepségen előadást tartott dr. Pomogáts Béla irodalomtörténész, az MTA tudományos főmunkatársa Dunántúliság az irodalomban címmel.
  Közélet  -  2015. 11. 27. 18:18
  Családi délutánt rendezett a Karitasz az Öreghegyi Plébániatemplomban
  Családi délutánra várták az érdeklődőket az Öreghegyi Plébánia-temlomba és az egyházközség közösségi termébe a Karitasz csoport tagjai. A délután a Kossuth Lajos Iskola diákjainak ünnepi műsorával kezdődött, majd kézműves foglalkozással és adományosztással folytatódott. A gyerekek szellemi totót is kitöltöttek, amelyben az aktuális egyházi programokkal kapcsolatos kérdések szerepeltek.
   
  Gazdaság  -  2015. 11. 27. 17:19
  Helyi adórendelet tervezet - magánszemély továbbra sem fizet helyi adót Fehérváron
  Hétfőn rendkívüli közgyűlésen tárgyalja a város képviselő testülete a helyi adórendeletről szóló előterjesztést. A 2020-ig stabilitást és kiszámíthatóságot adó előterjesztésről a város polgármestere Cser-Palkovics András tartott pénteken késő délután sajtótájékoztatót. "Fontos cél, hogy fenntartsuk azt a helyzetet, hogy magánszemélyeknek semmilyen adót ne kelljen fizetnie a következő években sem Székesfehérváron."
  Kultúra  -  2015. 11. 27. 20:36
  Népzenei örömest volt a Városházán a Kákics jóvoltából
  Népzenei utazásban lehetett része advent első hétvégéjén azon több mint száz fehérvárinak, akik pénteken este ellátogattak a Városháza Dísztermébe, ahol a Kákics zenekar adott műsort, megszólaltatva a magyar muzsikákat Rábaköztől egészen Moldváig. A zenekar vezetője, Tárnok Ákos elmondta, múlt hónapban Bulgáriában jártak ezzel a műsorral, és úgy gondolták itthon is bemutatják, remélve, hogy a fehérváriak körében is olyan kedves fogadtatásra talál, mint külföldön.
  Sport hírek  -  2015. 11. 28. 17:25
  Emberelőny, nagy gól, kivédett 11-es: nyert a Vidi az MTK ellen
  Rangadót játszott az MTK ellen a Videoton, a hazai plyán rendre eredményes piros-kékek jó formában lévő ellenfelet fogadtak. Az első félidőben veszélyesebb volt a vendégcsapat, de gól nem született. Szünet után fölénybe került a Vidi, Oliveira nagy góljával (már embrelőnyben játszva) nyert is, igaz, ehhez az is kellett, hogy Danilovics kapus 11-est védjen.
  Videoton - MTK 1-0 (0-0)
  Sport hírek  -  2015. 11. 27. 21:21
  Vereség az EBEL-ben és a MOL-ligában is
  Ahogy várható volt, a tartalékos és fáradt Fehérvár V19 nem tudta folytatni győzelmi sorozatát, Dornbirnban kikaptak a kék-fehérek, főleg az elrontott második harmad miatt. Ezzel hét meccs után először maradtak pont nélkül, vasárnap itthon a Znojmo ellen javíthatnak. Közben a MOL-igás csapat is vereséget szenvedett, hazai pályán a MAC egy góllal volt jobb Tyler Dietrich együttesénél.
  Kultúra  -  2015. 11. 27. 19:55
  Fehérvári programok advent első hétvégéjére
  Vasárnap gyúlnak fel az adventi fények Fehérvár belvárosában, azonban már szombaton is rengeteg program lesz a városban. A Püspöki palota udvarán megnyitja kapuit az Adventi udvar és a Vízivárosi Advent is várja a látogatókat, de programokkal készül a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Szent István Király Múzeum, a Vörösmarty Színház is illetve a Fehérvári Kézművesek is. Fehérváron adventkor sem maradunk sport nélkül, ugyanis szombaton rendezik az I. Adventi Jótékonysági Futást.
  Közlemények  -  2015. 11. 27. 15:50
  Szerdáig tart az útlezárás a Tompa Mihály utcában
  Előre nem látható műszaki okok miatt december 2-ig, szerdáig tart az útlezárás a Tompa Mihály utcában. A gázvezeték építési munkálatok miatt az átmenő gépjárműforgalom elől lezárták a Tompa Mihály utca Kertalja utca és Vajdasor közötti szakaszt.
  Gazdaság  -  2015. 11. 27. 14:20
  A duális képzéseiről tart tájékoztatót az Alcoa
  November 30-án 15 órakor a Köfém Művelődési Házban a duális képzésekről tart részletes tájékoztatást az Alcoa-Köfém Kft, ahol az érdeklődő diákok megismerkedhetnek magával a vállalattal is. Az Alcoa 2016 őszétől több egyetem képzési rendszerébe is bekapcsolódik.
  Közélet  -  2015. 11. 27. 13:08
  MR vizsgálatok a Várkörúton az ország egyik legmodernebb gépével
  Újabb rendelő nyitotta meg kapuit Fehérváron, így jövő héttől már a Várkörúton is végeznek MR-vizsgálatokat. Fehérvár legújabb MR diagnosztika rendelőjét pénteken délelőtt adták át szakmai körben a Várkörút 10 szám alatt, ahol az ország egyik legkorszerűbb gépe áll a betegek rendelkezésére, ami kategóriájában a világ legjobbja jelenleg.
  Kultúra  -  2015. 11. 27. 12:36
  Háborús karácsonyfa - frontkarácsonyok emlékei a Rendházban
  Katona karácsonyfa, háborús karácsonyfa címmel nyílt tárlat a Rendházban, a Fő u. 6 szám alatt. A kiállítás az első világháború centenáriumán a Szent István Király Múzeum karácsonyfa archívumába gyűjtött dokumentumokat mutatja be. A tárlat január 4-ig látható keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.
  Sport hírek  -  2015. 11. 27. 11:58
  Szabadidősport és szupertrénerek - motiválni kell a fiatalokat a sportolásra
  Legalább tizenötezer embert mozgatott meg országszerte az a 150 úgynevezett "szupertréner", akiknek a képzése az Európai Unió támogatásával valósult meg. A programról és az ahhoz kapcsolódó, a sportolási szokásokat vizsgáló átfogó kutatás eredményeiről Fehérváron számoltak be a szervezők. A sportolást akadályozó tényezők kapcsán a fiatal korosztály egyértelműen a motiváció hiányát jelölte meg.
  Sport hírek  -  2015. 11. 27. 11:47
  Ez nem álomsorsolás: Fradi-Vidi negyeddöntő a Magyar Kupában
  Ahhoz képest, hogy három NB III-as csapatot is kaphatott volna a Magyar Kupa sorsolásán a Videoton, a lehető legnehezebb ellenfél jutott a nemzetközi porondra igyekvő piros-kékeknek. A bajnokságot toronymagasan vezető, nem mellékesen őket mostanában rendre legyőző Ferencvárossal találkoznak a négy közé jutásrt. A párharc első mérkőzése jövő februárban lesz.
   
  Közélet  -  2015. 11. 27. 11:24
  Sakkpalota konferencia Polgár Judittal az István Király Általános Iskolában
  A sakkpalota program referencia intézménye lesz jövő héttől kezdve a fehérvári István Király Általános Iskola- ehhez kapcsolódóan az intézmény december 2-án egy konferenciát is szervez a megyében oktató tanároknak és szülőknek. A Polgár Judit által kidolgozott újfajta oktatási módszer során a diákok a sakk segítségével tanulnak. A megyében a fehrévári intézémény az első amely ilyen megtisztelő címet kap.
  Közlemények  -  2015. 11. 27. 11:02
  Erzsébet-utalványok átvételének pótidőpontjai
  Székesfehérvár jegyzője tájékoztat minden érintettet, hogy azon rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, akik eddig nem vették át a nekik járó Erzsébet-utalványokat, azok részére pótlólagos átadási időpontot jelölt ki. Így a jogosultak december 2-án vehetik át az utalványokat a Gyermekjóléti Szolgálat Tolnai utca 16. szám alatti hivatalos helyiségében.
  Közélet  -  2015. 11. 27. 08:09
  Komposztálni jó! - közösen a környezettudatos városfenntartásért
  Az Európai Hulladék- csökkentési Hét keretében a Gaja Környezetvédő Egyesület két komposztálási bemutatót is tartott „Komposztálni jó!” címmel. A Munkácsy Mihály Általános Iskolában szerdán a gyermekeknek, míg csütörtökön a Városháza Dísztermében a felnőtteknek Varga Gábor, az egyesület elnöke szemléletformáló előadásában hívta fel a figyelmet e környezettudatos cselekvésre.
  Kultúra  -  2015. 11. 27. 07:50 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az Augusztus Oklahomában premierjét tartják szombaton a Vörösmarty Színházban
   November 28-án, szombaton 19 órakor mutatják be az Augusztus Oklahomában című családregényt a Vörösmarty Színházban. A fanyar humorral és megrendítő drámaisággal operáló történetben mindenki hordoz valami titkot és mindenki megszenvedett sérelmei árnyékában él.
  Kultúra  -  2015. 11. 27. 07:25
  JóPont akció - adventi koncertet et szerveztek rászoruló gyerekeknek
  Fehérvári gyerekeknek szóló adventi hang- versennyel folytatódott a JóPont jótékonysági akciósorozat. A felelős társadalmi gondolkodás és gondoskodás egy kiváló példáját indította útjára Lakatos Tibor, aki a maga rászorultsága mellett gondolt arra, hogy másoknak segítsen. Fontosnak tartja, hogy egy ilyen kezdeményezés mögött összefogás legyen.
  Sport hírek  -  2015. 11. 26. 21:59
  Innsbruckban sem szakadt meg a Volán győzelmi sorozata
  Ugyanaz volt a dramaturgia, mint az ezt megelőző meccseken: sok sérült fehérvári oldalon, sokkal több lövés a mieink kapujára, és mindezek ellenére a rendes játékidőben nem tudott a Volán fölé kerekedni az Innsbruck. Töménytelen kiállítást ítéltek a fehérváriak ellen, a hosszabbításban is voltak emberhátrányban Hetényiék, de büntetőkkel így is nyertek, egymás után hetedszer!
  Innsbruck - Fehérvár AV19 1-2
  Közélet  -  2015. 11. 26. 18:11
  Felsővárosi fejlesztésekről számolt be Földi Zoltán képviselő a lakossági fórumon
  Lakossági fórumon számolt be Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője az idei évi tevékenységéről és a városrészt érintő fejlesztésekről. 2015 legnagyobb beruházása a Rozgonyi Piroska utcában volt, ahol kiépült a csapadékvíz elvezetés, valamint szegélyépítés és egész pályás aszfaltozás is történt az utca teljes hosszában. 2016-ban többek között felújítják a Szentháromság szobrot és a Szent Sebestyén templom előtti köztér is megújul.
  Kultúra  -  2015. 11. 26. 15:01
  Teljes lélekkel-képekkel - értelmileg akadályozott fiatalok alkotásai láthatók
  Az Aranybulla Könyvtár Alapítvány olvasó- termében nyílt meg a Teljes lélekkel - képekkel című tárlat, amelyen a Frim Jakab Képesség-fejlesztő Szakosított Otthon fiataljainak alkotásai láthatók. A kiállításon, amely január 8-ig látható, szőttesek, agyag- technikával készült tárgyak sorakoznak és számos kreatív ötlettel idézik meg az adventi időszakot a szakosított otthon fiataljai.
  Sport hírek  -  2015. 11. 26. 13:34
  Világrekordra készülnek a natúr erős emberek Székesfehérváron
  Fekete László januárban tölti be az 58-at, és búcsú- versenyre készül a gyermekeivel Fehérváron. December 5-én 17 órakor a Vodafone Sportcentrumban 24-en versengenek majd látványos produkciókkal. A világ minden tájáról érkeznek Fehérvárra a natúr erős emberek, így Ázsiából, Amerikából, Ausztráliából és Afrikából jönnek. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss