36 oC / 18 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2015. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
   Eseménynaptár
2015 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
9
15
19
22
24
26
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2015. 07. 06. 13:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték a Semmelweis napon
  Hagyományosan a Semmelweis-nap tiszteletére szervezett ünnepség keretében köszöntötte az egészségügyben dolgozókat Székesfehérvár Önkormányzata. A rendezvény az Oskola utcai Semmelweis-dombormű megkoszorúzásával kezdődött, majd a Hiemer-ház báltermében folytatódott, ahol elismeréseket adtak át. A „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat idén Dr. Kamarás Erika gyermekorvos kapta, illetve Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vett át Dr. Kadocsa István gyermekgyógyász.
  Sport hírek  -  2015. 07. 06. 16:22 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Igazi sztárparádé a keddi a Gyulai István Memorialon
   Kedden második alkalommal lesz a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj házigazdája Székes- fehérvár. A rangos megmérettetésről hétfőn délután tartottak sajtótájékoztatót a Hotel Magyar Király konferenciatermében. A programon megjelentek igazi sztárparádéval, köztük olimpiai és világbajnok sportolókkal is találkozhattak.
  Sport hírek  -  2015. 07. 06. 12:16
  Újabb rangos kosárlabdatorna házigazdája Székesfehérvár
   Több, nagysikerű rendezést követően július 9-től 19-ig újabb nívós kosárlabda- tornának lesz a házigazdája Székesfehérvár. A B-divízióban az U-20-as fiúk kontinenstornáját a Királyok Városában tartják meg, melynek keretében a magyar válogatott mellett tizenhét nemzeti együttes csapatai képviseltetik magukat. Hazánk a „D” csoportban Albánia, Svédország, Szlovákia, valamint Moldova legjobbjai ellen szerepelnek.
   
  • HÍRADÓ 2015. július 6.

   Holnap még a mainál is melegebb lesz, szerdán várható felfrissülés, ...

  • Indiánok Velencén

   A diákok és szüleik az idén is számos nyári tábor, programlehetőség közül ...

  • Iván-napi búcsú a Rác utcában

   Vasárnap tartotta a Szerb Kisebbségi Önkormányzat és a Szerb Ortodox ...

  • Sztárparádé Fehérváron

   Minden idők legrangosabb magyarországi atlétikai versenye lesz a július 7-én ...

  • Semmelweis-nap Fehérváron

   A Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasófalán található Semmelweis-dombormű ...

  • Szerdán jön az enyhülés

   Már az egészséges szervezet számára is nagy megterhelést jelent a múlt hét óta ...

  • Futás Kárpátaljáért

   Pákozdon találkozott szombaton stábunk azzal az ultrafutóval, aki 800 km ...

  • Kezdi a felkészülést az FKC

   Hamarosan kezdi a felkészülést a Fehérvár KC és a hosszú ideje sérült Kazai ...


  Közlemények  -  2015. 07. 06. 16:51
  Ha az idő engedi július 8-án, szerdán lesz az idei első szúnyogirtás
  Fehérváron, ha az időjárás lehetővé teszi, akkor július 8-án, szerdán lesz az idei első szúnyogirtás, pótnapnak a július 9-ét és 10-ét jelölték ki. A napnyugta előtti órákban kezdik a permetezést, amely során Coratrin, Mosquitox 1 ULV Forte, illetve Aqua K-Othrin ULV szert használnak. Az anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen, a növényzetet nem károsítja, ám a méhekre veszélyes.
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 03. 10:48 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Tovább fejlődik a 11. számú választókörzet
   Sajtó- tájékoztatón számolt be pénteken délelőtt Deák Lajosné azokról a fejlesztésekről, amelyek a 11. számú választókörzetben az idei esztendőben megvalósulnak. Körforgalom kialakítás, járdafelújítás és több intézményi fejlesztés is szerepel a 2015-ös tervek között. Az adósságkonszolidációnak köszönhetően a Saára Gyula útfelújítási program 2015-ben is folytatódik.
   
  Sport hírek  -  2015. 07. 06. 20:12
  Balássi Imre lett az Alba Regia SC új elnöke
  Tisztújító küldött közgyűlést tartott az Alba Regia SC, amelyen a sportklub új elnökét és elnökségét is megválasztották. Hosszas egyeztetések előzték meg a jelölést, a küldöttek a klubvezetőt és az elnökségi tagokat is nagy többséggel támogatták. Ahogy arról előzetesen már hallani lehetett, Balássi Imrét választoták elnöknek, aki így mostantól a Köfém SC mellett az Alba Regia SC első embere is.
  Közélet  -  2015. 07. 03. 16:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Diplomaosztó az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán
   Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara létrehozásának első évfordulóját a Vörösmarty Színházban ünnepelte első diplomaosztó ünnepségével. Az idei tanévben összesen 171 hallgató teljesítette sikeresen a záróvizsgát. A Vörösmarty Színházban tartott ünnepélyes diplomaosztó fontos eseményeként felavatták az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hivatalos zászlóját is.
  Sport hírek  -  2015. 07. 02. 13:35
  Gyulai Memorial - magasugrásban is sztárparádé, Gatlinnel zárul a verseny
   Férfi magas- ugrásban is erős mezőny indul jövő kedden a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen a szám két jelenlegi legnagyobb alakja, a katari Mutaz Essza Barsim és az ukrán Bohdan Bondarenko is jelezte részvételi szándékát. A jövő keddi Gyulai István Memorialról csütörtökön délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.
  Közlemények  -  2015. 07. 06. 12:53
  Vízosztással, ivókutakkal és az utak hűsítő locsolásával segítik a fehérváriakat
  Szerda 24.00 óráig van érvényben a szombaton kiadott országos tisztifőorvosi harmadfokú hőségriasztás. Székesfehérváron több helyen segítik a hőség elviselését vízosztással, tűzcsapokra felszerelt ivókutakkal és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával.  A hőségriasztás visszavonásáig este hattól éjszakába nyúlóan locsolják a lakótelepi utcákat, valamint a Belvárost és környékét.
  Kultúra  -  2015. 07. 06. 10:12
  Múzeumok Éjszakája - több mint nyolcezer látogató a Szent István Király Múzeumban
  A látogatottsági adatok szerint mintegy 420 ezren vettek részt az idei Múzeumok Éjszakáján országszerte, amellyel ismét sikerült megdönteni a korábbi évek rekordját. A vidéki helyszínek között országos szinten a harmadik leglátogatottabb volt a fehérvári Szent István Király Múzeum 8239 látogatójával a debreceni Déri Múzeum és az egri Dobó István Vármúzeum mögött.
  Sport hírek  -  2015. 07. 06. 08:58 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Több mint 200-an voltak a IV. Bringa Fieszta - Asztalos Sándor emlékversenyen
  Negyedik alkalommal rendezték meg a Bringa Fieszta országúti kerékpárversenyt és ezen belül az Asztalos Sándor emlékversenyt vasárnap Kincsesbányán és környékén. A szenior országos bajnokságon több mint kétszázan indultak. A biciklisek az egykori magyar bajnokra, a fehérvári kerékpársport meghatározó alakjára, a kiváló Videotonos kerékpárosra, Asztalos Sándorra is emlékeztek a versenyen.
  Kultúra  -  2015. 07. 06. 08:21
  Augusztus 17-ig vetítik a Saul fiát a Barátság Moziban
  Fehérváron a Barátság moziban is látható Nemes Jeles László filmje, a Saul fia. A Cannes-i fesztiválon a Zsűri Nagydíjával és három további díjjal elismert alkotást augusztus 17-ig vetíti a város művészmozija. Legközelebb július 9-én csütörtökön 20 órakor, majd július 21-én kedden 18 órakor vetítik az alkotást.
   
  Gazdaság  -  2015. 07. 06. 07:18
  Szakácsok és pincérek mestermunkáit állítják ki a Gazdaság Házában
  Szakács és pincér mesterjelöltek mutatják be díszmunkáikat 2015. július 7-én kedden 12.30 és 15 óra között a Gazdaság Házában. A mestermunkák megtekintésére lehetőséget biztosít a kamara a szakmai érdeklődőknek, családtagoknak egyaránt. A látogatók a szakmai tapasztalatszerzés mellett konzultálhatnak a mestermunkák készítőivel, ötleteket, megoldásokat kaphatnak formális és informális rendezvényeikhez.
   
  Városfejlesztés  -  2015. 07. 02. 14:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Jó ütemben haladnak a Várkörút aszfaltozásával
   Jó ütemben halad a Várkörút felújítása és a kivitelező a Rákóczi út és a Budai út közötti szakaszon hétvégére végez az út aszfaltozásával is. Közben épül a Zsuzsanna forrás körüli park, ahol minőségi térkővel és betonelemekkel és parkosítással teszik szebbé a környéket. A Petőfi utca és a Budai út közötti lezárás árhatóan szombaton 17 óráig tart, hiszen az aszfaltépítő géplánc munkálatai miatt.
  Kultúra  -  2015. 07. 06. 06:47
  Színlabirintus - nyári tábor a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben
   Egy izgalmas nyári kalandra hívnak minden gyermeket a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény- ben. A programok során a gyerekek megismerkedhetnek különböző művészeti eszközökkel és ezek használatával (grafit, akvarell, pasztell, szén). A résztvevők betekintést nyerhetnek különböző művészeti korszakokba, illetve a kortárs művészetről is érdekes információkat kaphatnak.
  Kék hírek  -  2015. 07. 06. 06:19
  Vasárnap is több balesetnél segítettek a tűzoltók
  Vasárnap az M7-es autópályán és a 7-es főúton végeztek műszaki mentési feladatokat a tűzoltók és a 63-as főúton is történt baleset. Szombaton is négy közlekedési balesetnél kérték a katasztrófavédelem segítségét az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán. Mind a négy karambol a megnövekedett, sűrű forgalomban, a Balaton felé vezető oldalon történt.
  Sport hírek  -  2015. 07. 05. 22:12
  A Szuperkupa-döntőben is jobb volt a Fradi a Vidinél
  Története során ötödször játszott a magyar Szuperkupáért a Videoton. A bajnok és a kupagyőztes szezonnyitó tétmeccsén ezúttal a Ferencváros volt a Vidi ellenfele, a két csapat tavasszal a Magyar Kupa fináléjában is találkozott. Akkor négyet rúgtak a zöld-fehérek, ezúttal "csak" hármat, pedig több mint egy félidőn át emberelőnyben játszott a Vidi.
  Videoton - Ferencváros 0-3 (0-2)
   
  Sport hírek  -  2015. 07. 05. 19:10
  Sebestyén Dalma és a Hullám 91 remeklése az úszó ob-n
  Két arany- és két bronzérmet szerzett a fehérvári Hullám '91 kiválósága, Sebestyén Dalma a Győrben rendezett országos úszóbajnokságon. 50 és 100 méter mellen sem talált legyőzőre, 200 vegyesen és pillangón pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Akárcsak az egyesület 4x100-as női vegyes váltója.
  Magyarország  -  2015. 07. 05. 17:24
  Százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban
  Az Erzsébet-program indulása óta már 600 ezer ember - több mint fele gyermek - tudott kedvezménye- sen nyaralni, táborozni, az idén pedig százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban a programnak köszönhetően. Idén először külhoni magyar családokra, közülük is a kárpátaljaiakra fókuszál a program, ezúttal 3 ezer magyar kárpátaljai gyermek lesz a táborozók között.
   

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss