32 oC / 19 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2015. Augusztus 28. Ágoston, Mózes
   Eseménynaptár
2015 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2015. 08. 26. 19:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felavatták Aba-Novák Vilmos egészalakos szobrát a Nemzeti Emlékhely mellett
   Csütörtökön délután avatták fel Aba-Novák Vilmos egészalakos szobrát a Nemzeti Emlékhely bejáratával szemben. Pogány Gábor Benő bronz szobra Szent István mauzóleumának közvetlen szomszédságában áll, melyet Aba-Novák Vilmos falfestménye díszít. Az alkotás Aba-Novák Vilmost pipával szájában, kezeiben eszközeit tartva, jobb kezét éppen alkotásra emelve ábrázolja a Nemzeti Emlékhely felé fordulva.
  Sport hírek  -  2015. 08. 27. 12:08
  Korcsolyát, hokiütőt fel! - Fehérvár AV19 Fan Feszt szombaton
   Harmadszor szervezik meg szombaton a Fehérvár AV19 Fan Fesztet. A nagyszabású közösségi esemény kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a szurkolók a klub játékosainak társaságában tölthessék el tartalmasan a szabadidejüket. Az egész napos, ingyenes rendezvény idén is számos tartalmas programot kínál mindenkinek. További érdekesség, hogy a III. Fehérvár AV19 Fan Feszt keretében kerül sor a „C” pálya ünnepélyes átadására is.
  Közélet  -  2015. 08. 27. 16:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Királynő és udvarhölgyeinek látogatása a Városházán
   Tizen- harmadszor rendezték meg a Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyt. Az országosan is elismert megmérettetésre az idei esztendőben huszonhatan jelentkeztek. A szombati döntő tizenöt fős mezőnyéből végül Varga Barbara fejére került a díszes korona. A szépségkirálynőt, valamint két udvarhölgyét, Pokó Ritát és Harkányi Cintiát Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadta csütörtökön a Városházán.
   
  • HÍRADÓ 2015. augusztus 27.

   Felavatták Aba-Novák Vilmos egészalakos bronz szobrát a Nemzeti Emlékhely ...

  • Fehérvár szépei a Városházán

   Cser-Palkovics András polgármester fogadta Varga Barbarát, a Fehérvár Szépe - a ...

  • E-egészségügyi rendszer lesz

   Hamarosan új elektronikus rendszert használnak majd hazánkban az egészségügyi ...

  • Háborúból a békébe

   A végéhez közeledik az a Velencei-tavi tábor, ahol az ukrán konfliktusban ...

  • Nem volt téma a fehérvári Jobbik

   Nem került szóba a Jobbik országos ülésén a párt székesfehérvári szervezetén ...

  • Felavatták Aba-Novák Vilmos szobrát

   Új szobrot állítottak Fehérváron. Tegnap délután avatták fel Aba-Novák Vilmos ...

  • Menekültáradat Bicskén

   A bicskei befogadó állomáson jelenleg legalább kétszer többen tartózkodnak, ...

  • HÍRADÓ 2015. augusztus 26.

   Mezőgazdasági körkép, a Fejér megyében rejlő lehetőségekről és a még megoldásra ...


  Kultúra  -  2015. 08. 26. 10:01
  Színházi előadás és kiállítás is szerepel az Aranybulla Művészeti Napok programjai között
   Augusztus 27-én, csütörtökön este a Szabad Színház előadásával kezdődik az Aranybulla Művészeti Napok. Az este 19.00 órakor kezdődő programon John Mighton: Fél élet című darabját tekinthetik meg a Szabad Színház előadásában, az Öreghegyi Közösségi Házban. Ezt követően pénteken nemzetközi kiállítással és blues fesztivállal folytatódik a 16. Aranybulla Nemzetközi Napok.
  Közélet  -  2015. 08. 26. 15:07
  Jövő héten hétfőtől újra várja a vendégeket az uszoda
  A nyári szokásos karbantartást és felújítást követően augusztus 31-én, jövő héten hétfőn újra várja a vendégeket a Csitáry G Emil Uszoda. Ebben az évben is több helyen végeztek felújítást a Városgondnokság munkatársai: a szaunákhoz tartozó csobbanókat csempézték újra, illetve a medencékhez tartozó fővezetéket cserélték ki a gépházban, mintegy kettőszáz méter hosszúságban.
   
  Városfejlesztés  -  2015. 08. 25. 16:01 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Új csoportszobák és tornaterem a felújított Maroshegyi Óvodában
  Bejárást tartottak a Maroshegyi Óvodában, ahol két csoportszobát, új, hetven négyzetméteres tornatermet és egy sószobát is kialakítottak. Az új helységeket a hatósági engedélyek beszerzését követően, októbertől vehetik birtokba a gyerekek. A kivitelezés 125 millió forintba került és új eszközöket is vásároltak 10 millió forint értékben.
  Közélet  -  2015. 08. 24. 18:14 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Harmadik sikeres évét zárja a helyi vállalatok és az önkormányzat közös programja
   A KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székes- fehérvárért! 2013-ban indult útjára, akkor tíz vállalat, valamint Székesfehérvár Önkormányzatának partnerségében. A program sikerét, támogatottságát jól mutatja, hogy a résztvevő vállalatok száma 2015-re huszonkettőre nőtt. Az anyagi támogatáson túl önkéntes munkát is vállalnak a felek.
  Sport hírek  -  2015. 08. 27. 20:48 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Távol Európától - kettős vereséggel búcsúzott a Videoton FC
   Háromgólos hátrányból várhatta a Lech Poznan elleni Európa-liga-selejtező visszavágóját a Videoton FC. Pető Tamás együttesének a múlt heti fiaskó után vajmi kevés esélye maradt a továbbjutásra, mégis az első percekben a Videoton volt aktívabb. Ezt követően azonban érvényesült a papírforma, és a Lech Poznan Székesfehérváron is győzni tudott, így a lengyelek kettős sikerrel jutottak az Európa-liga csoportkörébe, a Videoton pedig kiesett.
  Közlemények  -  2015. 08. 27. 17:15
  Forgalomkorlátozások a városi tanévnyitó ünnepség idején
   A városi tanévnyitó ünnepség idején több helyszínen számíthatnak forgalom- korlátozásra Székes- fehérváron. A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola előtti téren 2015. augusztus 31-én, hétfőn 18.00 órakor kezdődik a tanévnyitó. Ehhez kapcsolódóan több helyen útlezárásra kerül sor: 14.00 órától 20.30 óráig a Budai úton, a Várkörúton és a Prohászka úton változik a gépjárművek közlekedése, valamint a helyi és helyközi autóbuszjáratok is terelőútvonalon járnak.
  Közélet  -  2015. 08. 27. 15:04
  Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Füzesi Lászlónét
  Újabb székesfehérvári polgárt köszöntöttek 90. születésnapja alkalmából. Az ünnepelt ezúttal Füzesi Lászlóné volt, akit Lehel utcai otthonában látogatott meg csütörtökön délelőtt Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Irénke néni nagy örömmel vette át a számára készített ajándékcsomagot, virágcsokrot és a miniszterelnök által aláírt emléklapot.
  Közélet  -  2015. 08. 27. 11:55
  Két keréken Fehérváron - biciklis közlekedésbiztonsági filmsorozat indult
  Két keréken Fehérváron címmel indult útjára Székesfehérvár Megyei Jogú Város facebook oldalán az a rövidfilm sorozat, amely az autóval és a kerékpárral közlekedők szempontjait ütközteti és bemutatja, hogyan közlekedhetünk a városban biztonságosan két keréken. Az első rész azt szemlélteti, hogyan biciklizhetünk a Dózsa György úttól a Petőfi utcáig szabályosan.
  Közélet  -  2015. 08. 27. 11:50
  Fenntartható fogyasztás, fenntartható jövő?
   A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fenntartható fejlődés roadshow-jához csatlakozva a a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodája augusztus 28-án, pénteken az Alba Plaza előtti téren 10:00 és 18:00 között kihelyezett környezetvédelmi tanácsadást tart. Az érdeklődők megismerkedhetnek az önkormányzat környezetvédelmi feladataival, az eddig elért eredményeivel, terveivel, valamint panasz, bejelentés vagy kérdés esetén igyekeznek hasznos tanácsokkal szolgálni.
  Közlemények  -  2015. 08. 27. 10:49
  Fogadóórát tart Földi Zoltán szeptember 3-án a Királykút Emlékházban
  2015. szeptember 3-án, csütörtökön képviselői fogadóórát tart Földi Zoltán. Felsőváros önkormányzati képviselője 17.00 és 19.00 óra között várja a körzetben élőket a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában, a Királykút Emlékházban. 
   
   
  Közlemények  -  2015. 08. 27. 09:05
  Lakossági fórumot tart dr. Horváth Miklósné a Vízivárosban
  Dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője szeptember 3-án, csütörtökön 18.00 órakor a Vízivárosi Általános Iskolában tart lakossági fórumot. Az eseményen az egykori Székesfehérvári Fűtőerőmű területének és a felszedett vasúri sín helyének rendezéséről készült tervet mutatják be.
  Kultúra  -  2015. 08. 27. 07:32
  Sokan voltak a szerda esti fáklyás idegenvezetésen a Nemzeti Emlékhelyen
  A múzeum fáklyás idegen- vezetéssel csatlakozott Aba-Novák Vilmos szobrának avató ünnepségéhez és szerdán este két csoportot is indítottak, hogy megtekintsék Aba-Novák Vilmos seccoját a Nemzeti Emlékhelyen. Az ingyenes esti program sokan voltak kíváncsiak. Érdemes kihasználni a lehetőséget és ellátogatni a Nemzeti Emlékhelyre, hiszen jövő héten hétfőig ingyen látogatható.
  Kultúra  -  2015. 08. 26. 18:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Méltó alkotás Szent István szellemiségének továbbörökítésére
   A Városháza Dísztermében mutatták be a neves irodalom- történész, Pomogáts Béla Szent István királyról összeállított szöveggyűjteményét. A kulturális eseményen Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélgetett a számos rangos elismeréssel kitüntetett irodalmárral. A szerda délutáni eseményen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere mondott köszöntőt. A kötet megjelenését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.
  Közélet  -  2015. 08. 26. 15:42
  Nyárbúcsúztató családi napot szervez a SZÉNA Egyesület
  Ingyenes családi napra várja az érdeklődőket a SZÉNA Egyesület szeptember 5-én 15 órától a Rác utcai Skanzen mögötti füves területre. Az egyesület évről- évre szervez családi rendezvényt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a családi élet fontosságára.
  Sport hírek  -  2015. 08. 26. 15:01
  Nehéz estét szerezne a Lech Poznannak a Videoton csütörtökön
  Az Európa-liga selejtező visszavágóját nagyon nehéz helyzetben, 3-0-as hátrányban várja a Videoton. A Lech Poznan elleni hazai mérkőzés előtt tartott tájékoztatón Pető Tamás, a fehérváriak megbízott edzője arról beszélt, jobb koncentrálással, és a védekezés hibáinak kijavításával elérhető egy jó eredmény. Juhász Roland szerint most minden kis sikerélmény fontos a Vidinek.
  Kultúra  -  2015. 08. 26. 12:20
  Interaktív meseszínpad a Koronás Parkban - az aranyhajú királylány meséjét játsszák vasárnap
  Majoros Ági Bábszínháza érkezik Fehérvárra, a Koronás Parkba augusztus 30-án vasárnap délelőtt. Az augusztusi bábszínházi előadássorozat utolsó bábjátékát láthatják a gyerekek. Az interaktív meseszínpadon kiderül, miért él a királylány nagy szomorúságban és az is, hogy hogyan lesz szép aranyhaja? A rendezők a bábjátékot három éves kor fölött ajánlják a gyerekeknek.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss