-3 oC(koponyeg.hu)
pára, szélcsend (aktuális)
2017. Január 20. Fábián, Sebestyén
   Eseménynaptár
2017 Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2017. 01. 20. 10:04
  Közgyűlés - kezdődik a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása
  Idei első ülését tartotta pénteken reggel a város képviselő-testülete, melyen határozat született arról, hogy megkezdődhet a Teleki belső homlokzatának és nyílászáróinak cseréje. A több mint százmilliós munkát egy fehérvári cég nyerte el és legkésőbb tavasz elején kezdődnek a munkálatok. Az Egyesített Szociális Intézmény és a Városi Levéltár és Kutatóintézet jelenlegi igazgatóit is támogatásáról biztosította a város képviselő-testülete.
  Közélet  -  2017. 01. 20. 12:28 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felsővárosi hálaadás Szent Sebestyén napján
    Fehérvár hagyományos fogadalmi miséjét tartották pénteken délelőtt a Szent Sebestyén templomban. Az idei szentmisén Spányi Antal püspök kiemelte, hogy a felsővárosiak hálásak, hiszen 278 éve minden évben hálát adnak Szent Sebestyénnek. A fehérváriak szerencsésen megmenekültek a pestisjárványtól és fogadalmuk részeként kápolnát, majd templomot emeltek védőszentjüknek.
  Közélet  -  2017. 01. 20. 10:18
  On-line fogadóórát tart hétfőn a költségvetésről a Facebook-on a város polgármestere
  2017. január 23-án, hétfőn délután 16:00 órától on-line fogadóórát tart Facebook oldalán Fehérvár polgármestere. Az idei év első facebookos fogadóórájának az idei év költségvetése lesz a témája. Hétfőn reggel nyolc órától bárki megoszthatja, posztolhatja kérdését, véleményét melyre délután négy órakor kezdi majd a válaszadást Cser-Palkovics András. Az on-line fogadóórán a Polgármesteri Hivatal szakemberei és a városgondnok is részt vesz.
   
  • Kezdődik a középszakasz

   Péntek este kezdi meg a középszakaszt a Fehérvár AV19....

  • Szent Sebestyén napja

   Ma van Szent Sebestyén napja - ebből az alkalomból fogadalmi szentmisét ...

  • Új versek a Kultúra Napján

   A Vörösmarty Társaság tagjai új verseikkel köszöntötték a Magyar Kultúra Napját....

  • Egyhangú döntések a közgyűlésen

   Vitáktól mentes volt a képviselőtestület idei első ülése. Intézményvezetők ...

  • Gálaest a fiúkollégiumban

   Ötödik alkalommal rendezte meg a József Attila Kollégium Magyar Kultúra napi ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2017. január 20.

   Soha többé pestist, fánk, forralt bor és fagy kísérte a Szent Sebestyén napok ...

  • Budaörs után Brest Bretagne

   Az első perctől fogva, végig vezetve nyert az Alba Fehérvár KC a Budaörs ellen ...

  • HÍRADÓ 2017. január 19.

   Az Educatio 2017-en a fehérvári felsőoktatási intézmények is bemutatkoznak, új ...


  Közélet  -  2017. 01. 19. 19:13 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Emlékeznünk kötelesség - 75 éve volt a Wannsee konferencia
   Az európai zsidóság sorsát megpecsételő Wannsee konferencia 75. évfordulója alkalmából szerveztek holokauszt megemlékezést csütörtökön a Zsinagóga emlékműnél. Az emlékezés B. Révész László „A látogatás” című dokumentumfilmjének vetítésével folytatódott az Alba Plazában. Az alkotás a magyarországi zsidó származású, jelenleg Olaszországban élő írónőről, Bruck Editről szól, akit az „életben maradt Anne Frank”-ként is emlegetnek.
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 12:27 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Nagyi legjobb fánkja - szalagos fánkot sütöttek a Felsővárosi Iskolában
   Felsővárosi hagyomány, hogy Szent Sebestyén ünnepére az asszonyok csodálatosan magas, vastag szalagos fánkot sütnek. Ezt a hagyományt elevenítették fel csütörtökön a Felsővárosi Általános Iskolában, ahol a farsangi édesség legszebbjét, a „Nagyi legjobb fánkját" is megtalálták a diákok. Az iskola már szerdától számos programmal készült a pénteki Szent Sebestyén napra, többek között filmvetítéssel és kézműves foglalkozással.
   
  Közélet  -  2017. 01. 19. 17:33
  Mi a te sztorid? - motiváló beszélgetések az Új Nemzedék Közösségi Térben
  Fehérváron folytatódott a Mi a te sztorid? elnevezésű program- sorozat, amelyen minden alkalommal a különböző szakmák képviselői mutatkoznak be a nagyközönség előtt. Az Új Nemzedék Közösségi Térben szervezett csütörtöki eseményen ezúttal Varga Bence bűvész és Törteli Balázs ökölvívó, személyi edző szakmai életútját ismerhették meg a résztvevők.
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 08:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Apák és fiúk - szombaton bemutató a Vörösmarty Színházban
  Az Apák és fiúk egy generációs látkép, egy családi panoráma, a fiatalok és idősek közötti konfliktusról szól, az elkerülhetetlen változásról és az értékek megőrzéséről. Nyári szünidőre érkezik Arkagyij, fiatal egyetemista a szülői házba, vele tart Bazarov, a természettudományokat kedvelő barát is, a nyár azonban váratlan, sorsdöntő eseményeket hoz a két barát életébe...
  Közélet  -  2017. 01. 18. 14:12
  Látogatási tilalom a Fejér Megyei Szent György Kórházban
  Tovább bővült azon kórházak köre, amelyekben az influenzás meg- betegedések miatt tilos lesz a látogatás. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint január 19-től a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is látogatási tilalom lépett életbe. A visszavonásig érvényes tilalom minden osztályt érint a kórházban.
  Kék hírek  -  2017. 01. 20. 10:01
  Újra kell indítani a házi gáznyomás-szabályozókat az öreghegyi baleset miatt
   A reggeli órákban Nagyszombati és a Zsolnai út sarkán egy autó ledöntötte egy ház kerítését és eltörte a mögötte lévő gáz csonkot. A hálózatrész javítását megkezdték, a javítás ideje alatt összesen 777 fogyasztási hely maradt időlegesen gáz nélkül. Annak érdekében, hogy a lakásokban a gázszolgáltatás elinduljon, az ügyfeleknek a házi nyomásszabályzó berendezést újból el kell indítaniuk.
  Kultúra  -  2017. 01. 20. 09:25
  A tavalyi árakon lehet beiratkozni a könyvtárba
  A Vörösmarty Mihály Könyvtárba március 31-ig változatlan árakon lehet beiratkozni – az ŐsFehérvár városkártya meghosszabbított érvényességének köszönhetően. A 16 éven aluliak, a 70 éven felüliek és a pedagógusok számára a tagság ingyenes, a Városkártyával és az állandó székesfehérvári lakcímmel rendelkezőknek a beiratkozás díja 100 forint.
  Kék hírek  -  2017. 01. 20. 08:56
  Újra zavartalanul halad a forgalom Öreghegyen
  Ahogy arról korábban beszámoltunk, közúti közlekedési baleset történt pénteken reggel Fehérváron, a Nagyszombati út és a Zsolnai út kereszteződésében, ahol egy autó lesodródott az útról és egy gázcsonknak ütközött. A helyszíni szemle és a műszaki mentés befejeződött, a rendőrök a teljes útlezárást feloldották, az érintett útszakasz ismét teljes szélességében járható.
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 11:14
  Cselédek - A Szabadművelődés Házában lép fel a Prospero Színkör
  Újabb előadásra vár minden érdeklődőt szombaton este 19.00 órától a Prospero Színkör. Jean Genet: Cselédek című darabját tekinthetik meg az érdeklődők Bognár Beatrix, Bitter Barbara, Tóth Tímea szereplésével és Micskó Zoltán rendezésében. A produkciónak A Szabadművelődés Háza ad otthont, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak!
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 11:02
  Közönségtalálkozó lesz szombaton este a Barátság moziban
  Szombaton mutatja be a Barátság mozi Vranik Roland legújabb alkotását, Az állampolgár című magyar filmdrámát. E megrázó szerelmi történet amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát. A vetítést követően a nézők személyesen is találkozhatnak a film rendezőjével.
  Közélet  -  2017. 01. 19. 10:27
  Jószívű fehérváriak - növekedett az adományozási hajlandóság
   A Magyar Városkutató Intézet harmadik éve vizsgálja a fehérvári lakosok adományozási szokásait, az eredmények azt mutatják, adakozó kedvűek a megyeszékhelyen élők. Azok közül a válaszadók közül, akik adakozni szoktak a rászoruló családoknak, 47 százalékuk általában pénzt, 18 százalékuk élelmiszert, 17 százalékuk pedig ruhát, vagy bútort ajánlanak fel. Mindössze 6 százalék azoknak a válaszadóknak az aránya, akik soha nem adományoznak.
  Kultúra  -  2017. 01. 19. 09:17
  Középiskolai problémamegoldó verseny - január 22-ig jelentkezhetnek a diákok
   2017. január 22-ig jelentkezhetnek a diákok az Országos Középiskolai Probléma- megoldó Versenyre. A történelmi témákat feldolgozó stratégiai versenyt immár negyedik alkalommal szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium és a Case Solvers csapata 2017 első negyedévében. A versenyre jelentkezni az OKPV oldalán található online sablon kitöltésével lehet. A regionális döntő február 11-én lesz Székesfehérváron.
  Közélet  -  2017. 01. 19. 08:19
  A sikeres év titka a Nemekből Igenek Klubban
   Új helyszínről jelentkezik január 26-án csütörtökön 17 órától A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány Nemekből Igenek Klubja. A Kossuth utca 14. szám alatt lévő MagNet Bankban a sikeres év titkáról beszélgetnek Egey Tímea, pszichológiai mentor, Csitáry-Hock Tamás, író, újságíró, és Somogyi Brigitta, művészetterapeuta, bábpedagógus vezetésével.
   
  Közélet  -  2017. 01. 19. 12:25
  Szakmai megbeszélést tartott a város polgármestere és a kórház főigazgatója
  A város egészségügyi helyzetéről és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat érintő legfontosabb kérdésekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András és dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. A csütörtök délelőtti egyeztetésen a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Programról is szó esett.
  Sport  -  2017. 01. 18. 22:35
  Pardubicében is az Alba Fehérvár nyerte a szoros végjátékot
  A tizenhét (!) büntetőt kihagyó vendégek a cseh Pardubice otthonában is jobban bírták idegekkel, és a hosszabbításban főleg Lóránt Péter extrájának köszönhetően behúzták a meccset. Így továbbra is vezetik a csoportot, jövő kedden, hazai pályán pedig meg is nyerhetik, ha legyőzik a Pau Orthezt.
  Pardubice - Alba Fehérvár 89-97
  Sport  -  2017. 01. 18. 19:44
  Önbizalom-növelő fehérvári győzelem a Budaörs ellen
  Az első perctől fogva, végig vezetve nyert az Alba Fehérvár KC a Budaörs ellen a női kézilabda bajnokság tizenegyedik fordulójában hazai pályán. Deli Rita együttese két EHF-kupa meccs között fogadta a Budaörs gárdáját, így fontos volt a jó játék, és a magabiztos győzelem is, mert vasárnap a Brest Bretagne ellen szükség lesz az önbizalomra!
  Alba Fehérvár KC – Budaörs Handball 32-20 (19-10)
  Sport  -  2017. 01. 18. 17:34
  Most jön a java - maximum kell a Volántól a playoffhoz
  Az utolsó mérkőzéseken mutatott gyenge teljesítménynek köszönhetően a 11. helyen zárta az alapszakaszt a Fehérvár AV19. Benoit Laporte együttese így bónuszpont nélkül vág neki a tízmeccses harcnak a rájátszásért. A klub sajtótájékoztatóján értékelték az alapszakaszt, de több szó esett arról, hogy még ebben a helyzetben is látják az sélyt a rájátszást jelentő helyek elérésére, ehhez a középszakaszban szinte nem hibázhat a Volán.
  Városfejlesztés  -  2017. 01. 18. 16:56
  Stabil működés, jelentős fejlesztések - a 2017. évi költségvetésről egyeztettek
   Székesfehérvár 2017. évi költségvetési terveiről egyeztetett szerdán délután a közgyűlés tagjaival Cser-Palkovics András polgármester. Mint elhangzott: ismét rekordösszegű fejlesztés elindítására lesz lehetősége a városnak. Ezek a nagyberuházások a 2017-2018-as időszakban folyamatosan valósulnak majd meg, a helyi közösséget szolgálva. Mindemellett fontos megőrizni a működés és a közszolgáltatások biztonságát – amire a költségvetés tervezete szintén garanciát ad.
  Sport  -  2017. 01. 18. 15:46
  Büntetőt rontva játszott döntetlent a Vidi a Zenittel
  A Dubaiban edzőtáborozó Videoton lejátszotta első idei felkészülési mérkőzését, az ellenfél az Európa-ligában is menetelő szentpétervári Zenit volt. Az orosz élcsapat ellen hamar vezetést szereztek a fehérváriak, de Pátkai góljára gyorsan válaszolt az ellenfél, több találat pedig nem esett a meccsen. Oliveira révén a második félidőben egy 11-est is kihagyott a Vidi, de így sem rossz eredmény a döntetlen. A magyar listavezető hamarosan hazatér, majd Spanyolországban vár rá újabb edzőtábor.
  Sport  -  2017. 01. 18. 15:26
  Továbbra is a nyolcadik helyen halad Fa Nándor a Vendée Globe-on
  A fehérvári versenyző jelenleg Brazília déli partjainál hajózik, honlapjának bejegyzése szerint már túl van az elméleti versenytáv 80 százalékán, és szerencsésen átjutott a Dél-Amerika melletti, úgynevezett "Üvöltő Negyvenesek" nevű viharzónán. Stabilan a nyolcadik helyen vitorlázik, a mögötte haladó Éric Bellion hátránya 679 tengeri mérföld a magyar versenyzővel szemben.
  Közélet  -  2017. 01. 18. 13:03
  Sulikóstolgató programot szervez szombaton a Tóvárosi Általános Iskola
  Sportos programokkal várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a Tóvárosi Általános Iskola. A játékos, mozgásos foglalkozások mellett képességfelmérés is lesz. A leendő elsősök és családtagjaik a nyílt napokon megismerhetik az iskola nevelési-oktatási programját és a tanítókat is. Január 21-én, szombaton reggel 9 órától az intézmény hagyományos uszodai sportjára várják az érdeklődőket.
  Sport  -  2017. 01. 18. 12:09
  Jégpályák Éjszakája - ingyenes közönségkori szombaton a Jégcsarnokban
  A tavalyi felhívás nyomán közel hetven jégpálya csatlakozott a programhoz országszerte. A népszerű program- sorozatban az idei esztendőben is részt vesz a Fehérvár AV19. Székesfehérvár Önkormányzata és az Alföldi Tej támogatásával ingyenes közönségkorcsolya várja Székesfehérváron is a mozogni vágyókat január 21-én, szombaton a Jégpályák Éjszakáján.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss