30 oC / 19 oC(koponyeg.hu)
zivatar záporesővel (várható)
2016. Július 24. Kinga,Kunigunda, Kincső, Krisztina
   Eseménynaptár
2016 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform  Tanulj Fehérváron!

  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 07. 23. 19:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fantasztikus fúvós-fiesztát fújtak Fehérváron
  Megtelt a Városház tér és környéke szombaton délután a Fehérvári Fúvószenekari Találkozón és a népes közönség fantasztikus fúvós dallamokat halllgathatott a belvárosban. A házigazda Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar mellett három további együttes, a belga Harmonie De Jonge Scheuten, Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekara és a Várpalotai Bányász Fúvószenekar varázsolt a fieszta hangulatot a téren.
  Sport hírek  -  2016. 07. 24. 19:38
  Újabb sportágban köszönthetünk magyar bajnokot Székesfehérváron!
  A hétvégén Debrecenben jártak a Szingo junior kerékpárosai, ahol a páros OB-t, valamint a kritérium bajnokságot bonyolították. A fehérvári fiataloknak sikerült értékes eredménnyel hazajönni: Magyarország 2016. évi országúti kritérium bajnoka WU15 kategóriában Neubauer Eliza Sára lett! A páros időfutamban pedig Fischer Fannival (Tuttobici-Hungarofondo) indulva az ezüstérmet is megszerezték.
  Közélet  -  2016. 07. 23. 11:18
  Karbantartás miatt szünetel a melegvíz szolgáltatás Fehérvár egy részén
   Vasárnap estével kezdődően éves karbantartás miatt leállás lesz a királysori fűtőerőműben, aminek következtében a város egy részén szünetel majd a melegvíz-szolgáltatás. A leállás tervezett ideje július 24-e 22 órától július 26-a 20 óráig. Az érintett rész  a József utca, Rákóczi utca, Királysor, Budai út által határolt terület, valamint az Almássy telepen, a Deák utcában, a Lövölde utcában, a Gyümölcs utcában, az Erzsébet úton és a Károly János utcában található épületek.
   
  • A Hét hírei július 24.

   Átadták a forgalomnak az új elkerülő szakaszt és elkészült az új kosárpálya a ...

  • HÍRADÓ 2016. július 23.

   Bálványosi Szabadegyetem, nem lesz melegvíz, villám csapott a kéménybe, Skorpió ...

  • HÍRADÓ 2016. július 22.

   Kiváló minőség, mennyiség és hőmérséklet, zajlik a kálváriasor felújítása, ...

  • Egy csipet középkor

   Királyi óriásbábokkal, történelmi kirakóval, kézműves foglalkozásokkal, ...

  • Kiváló a Velencei-tó minősége

   Kiváló minőség, mennyiség és hőmérséklet ...

  • Sóska vagy vanília?

   Ha nyár, akkor fagyi. Hagyományos ízek, vagy extrém ízkombinációk, ...

  • Adj vért!

   Ismét véradást szerveztek Székesfehérváron a budai úti Intersparban, ugyanis a ...

  • Hamarosan nyit a megújult utasváró

   Napokon belül megnyitja kapuit a megújult utasváró a székesfehérvári vasúti ...


  Közélet  -  2016. 07. 22. 15:40
  Embertelen állapotokat szüntet meg és ezrek lakhatását segíti Fehérvár önkormányzata
  Székesfehérvár Önkor- mányzata sajnálattal értesült arról, hogy Horváth Aladár közösségi oldalán városukat hamis színben feltüntető, valótlan állításokat fogalmazott meg. Tette ezt azt megelőzően, hogy az önkormányzatot egyáltalán kérdéseivel megkereste volna. A mai napon Facebook oldalán közzétett bejegyzéséből egyértelművé tette, hogy Székesfehérvár ezúttal sem számíthat tőle másra, mint 1997-ben, a Rádió út 11. épület bontásánál.
  Részletek és megdöbbentő képek a cikkben!
  Kultúra  -  2016. 07. 23. 16:03 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Birkapörökölt rázva és nem keverve - vigasság Kisfaludon
   A II. Kisfalud-Novaj-pusztai Vigasságon a kulturális programok, a kirakodóvásár és a veterán autó kiállítás mellett a novaj-pusztai vörösboros birkapörkölt és a pörköltfőző verseny is összehozta a városrészben élőket és a vendégeket. Délután a Kisfaludi Búzavirág Dalkör, a Pákozdi Napraforgók Tánccsoportja, a pákozdi Abajka Citerazenekar lépett fel.
   
  Kultúra  -  2016. 07. 23. 09:18
  A fehérvári Zemlényi Eszter nyerte a Petrovics Emil Énekversenyt Debrecenben
   A fehérvári Zemlényi Eszter, aki tavasszal a Simándy Nemzetközi Énekverseny különdíjasa lett, ismét egy kimagasló eredményt tudhat magáénak. Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Conservatory Alapítvány énekversenyt hirdetett Petrovics Emil emlékére 2016. július 21-én Debrecenben.
  Kultúra  -  2016. 07. 23. 15:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Városházára is ellátogatott a belga Harmonie De Jonge Scheuten Fúvószenekar
  Szombaton délután a Városháza Dísztermében köszöntötték a Fehérvári Fúvószenekari Fesztiválra érkező a belga Harmonie De Jonge Scheuten Fúvószenekart. Az együttes már kilencedik napja turnézik az országban, a magyarországi fellépéseit pedig éppen Székesfehérváron zárta a KultúrKorzó keretén belül szervezett egynapos fesztiválon.
  Sport hírek  -  2016. 07. 24. 19:56
  Ellentétes félidők után döntetlennel zárt a Vidi Pakson
  A nemzetközi kupában egyedüli magyar csapatként állva maradt Videoton első bajnoki pontjaira hajtott Pakson, az OTPBank Liga második fordulójában. Akárcsak a DVTK ellen, ismét Feczesin szerzett vezetést a Vidinek, de ez ezúttal sem volt elég a győzelemhez, mert a második félidőben kiegyenlített a Paks. Ellentétes félidők után igazságos a döntetlen.
  Paks - Videoton 1-1
  Kultúra  -  2016. 07. 24. 11:30
  Országos Bútorfestő Hét kezdődik július 25-én a Mesterségek Házában
    Július 25-én hétfőn indul a X. Országos Bútorfestő Hét a Mesterségek Házában. A táborban résztvevőket megismertetik a Székelyföld háromszéki tájegység bútorfestészet motívumaival, festészetével, technikai fogásaival. A július 29-ig tartó hét folyamán az Ifjúsági és felnőtt korosztály számára rendeznek programokat kezdőknek és haladóknak.
  Sport hírek  -  2016. 07. 23. 09:30
  Meghosszabbította szerződését a Fehérvári Titánok kapusa
  Hivatalos honlapján jelentette be a Fehérvár AV19, hogy Alex Scola meg- hosszabbította szerződését. A 26 éves kapus a tavalyi szezon előtt a DEL2-ben érdekelt Heilbronner Falken csapatából érkezett, majd 23 mérkőzésen 90,33 százalékos hatékonysággal védett a 2015/2016-os szezonban. Az amerikai kapus a második szezonját kezdi a MOL Ligában.
  Sport hírek  -  2016. 07. 22. 12:57
  Összekerülhet az Alba a Szolnokkal az Európa-kupában
  Elkészítették a FIBA Europe Cup 2016/17-es szezonjának csoportbeosztását. Az Alba Fehérvár, magyar bajnoki helyezésének köszönhetően selejtező nélkül került a főtáblára, ahol nehéz ellenfeleket kapott. A francia Elan Chalon mellett két, a BL-selejtezőből kieső együttes lesz a csoportellenfele, ezek között akár a bajnok Szolnoki Olaj is ott lehet.
  Kultúra  -  2016. 07. 22. 10:50
  Hétvégén búcsúzó tárlatok a Szent István Király Múzeumban
  Biró Anna interaktív pop up kiállítása szombaton még megtekinthető a Pelikán Galériában: a művész jelenlétében kézzel hurkolt és szőtt textileket láthatunk és hallhatunk. A búcsúzó seregélyesi pompás ezüstök, a Főúri asztalok ékességei a Rendházban, valamint a FűSZERelem titokzatos világa a Patikamúzeumban szombaton és vasárnap ingyenesen látogatható.
  Kultúra  -  2016. 07. 22. 10:09
  Épül már a Koronázási szertartásjáték és a Musica Sacra színpada
  Már épül a Koronázási Ünnepi Játékok színpada a Nemzeti Emlékhelyen. A 250 négyzetméteres színpadot és a 2500 főnek helyet adó nézőteret szakavatott csapat építi az ország koronázó templomának maradványai fölött, ahol idén augusztus 13-án és 14-én II. (Vak) Béla király koronázása elevenedik meg, majd augusztus 16-án Rost Andrea valamint a Bolsoj vezető szólistái adják elő Rossini oratóriumát, a Stabat Matert a Musica Sacrán.
  Magyarország  -  2016. 07. 22. 08:48
  Jelentős támogatást kapott az NMHH-tól a Táska rádió is
  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 76 millió forint támogatáshoz juttatott 28 helyi, körzeti és kisközösségi rádiót egy éven át, a rendszeresen jelentkező műsoraik finanszírozására kiírt Magyar Média Mecenatúra program idei pályázatának második fordulójában. Jelentős támogatást kapott a fehérvári Táska Rádió is, melyet egyébként rendkívül csekély mértékben büntetett is a hatóság a héten.
  Közélet  -  2016. 07. 22. 08:24
  Vidéki élet a városban - nyári tábor a Sára-tanyán
  Falusi hangulat, erdei környezet, friss levegő, jó társaság – ezt kínálja Maroshegyen, a Belvárostól 5 km-re lévő Sára-tanya, amit Vörös Sára, a 2012-es Fehérvári Szépe szülei hoztak létre, lassan 15 éve. Az állatfarmon évről évre tábort is szervez a család, ahol a természet megismerésén és a felelős állatgondozáson túl lehetőség van a lovaglásra is.
  Kék hírek  -  2016. 07. 22. 07:54
  A televízió égett a hetedik emeleten a Sarló utcában tegnap este
  Az esti órákban érkezett a segélykérő hívás július 21-én, hogy Székesfehérváron, a Sarló utca egyik tíz emeletes panelépületének hetedik emeletén tűz van. A székesfehérvári tűzoltók öt járműve mellett a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is riasztást kapott az esethez. A gyors észlelésnek és beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a szobában lévő többi berendezési tárgyra és a tűzoltók nagy teljesítményű ventillátorral átszellőztették a lépcsőházat.
   
  Sport hírek  -  2016. 07. 21. 22:17
  Továbbjutott az Európa Liga harmadik selejtezőkörébe a Videoton FC
  Kétgólos előnyről várhatta a Videoton FC a csütörtöki esti FK Čukarički elleni Európa Liga visszavágót. A belgrádi meccset aktívabban kezdték a hazaiak, és Fofana révén gyorsan előnybe is kerültek az első játékrészben. A meccs hajrájában Pátkai passzát Géresi Krisztián váltotta gólra, a Videoton FC pedig 3-1-es összesítéssel továbbjutott.
  Közélet  -  2016. 07. 21. 18:47
  Jogpontok - újra ingyenes jogi tanácsadások Székesfehérváron
  Újra várja Székes- fehérváron az érdeklődőket a Közép-Dunántúli Jogpontok ingyenes jogsegély- szolgálat. Minden hónap első négy hétfőjén (16.15 óra és 19.15 óra között), valamint minden hónap első négy csütörtökjén (07.30 óra és 12.00 óra között) ingyenes jogi tanácsadással várják az érdeklődőket a Széchenyi u. 19. szám alatt.
  Közélet  -  2016. 07. 21. 18:10
  Eladó önkormányzati lakások a történelmi belvárosban
  Székesfehérvár Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában álló, Fehérvár történelmi belvárosában található társasházi lakások értékesítésére. Többek között a Bástya utcában, az Oskola utcában, az Arany János utcában és a Kossuth utcában is hirdetnek ingatlanokat. A pályázatokat 2016. szeptember 16-án 9 óráig lehet beadni személyesen, jeligével ellátva a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-hez.
  Sport hírek  -  2016. 07. 21. 14:21
  Olimpikonok a Velence Korzón a 2016-os riói ötkarikás játékok előtt
  A város olimpikonjaival, Kovács Sarolta és Demeter Bence öttusázókkal, valamint Sebestyén Dalma úszóval találkozhatnak az érdeklődők szombaton délben a Velence Korzón. A Fejér megye több települését érintő olimpiai fáklyafutás végén az eseménysorozat főszervezője, Kovács István hosszútávfutó átadja azt a díszes naplót, amelybe jókívánságokat, üzeneteket gyűjtött össze.
  Közélet  -  2016. 07. 21. 13:54 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felelősségvállalásról játékosan a HEROSZ napközis táborában
  A HEROSZ Fehérvári Állatotthon napközis táborában a gyerekek játékos formában tanulják az állattartáshoz kapcsolódó ismereteket, miközben felelős szemléletet sajátítanak el. A színes és sok témát felölelő előadások mellett fontos a játék és mindenekelőtt a kutyákkal, macskákkal való foglalatosság.
  Kultúra  -  2016. 07. 21. 13:10
  Asszonyműhely és X. Országos Bútorfestő Hét a Rác utcában
  Két táborral is várják a jövő héten az alkotni vágyókat a Rác utcában. Július 25-29. között az a Kézművesek Házában az Asszonyműhely alkotóhét, míg a Mesterségek Házában a X. Országos Bútorfestő Hét foglalkozásai tartogatnak élményekkel teli pillanatokat minden résztvevőnek.
  Kultúra  -  2016. 07. 21. 10:24
  Grandiózus koncert világsztárokkal Székesfehérváron
  Közeledik a Musica Sacra időpontja: 2016. augusztus 16-án, kedden 21 órakor a Nemzeti Emlékhelyen, a Nagyboldog-asszony-bazilika romjai felett, az ország legnagyobb épített szabadtéri színpadán lép fel Rost Andrea, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, valamint a Bolsoj vezető szólistái adják elő Rossini oratóriumát, a Stabat Matert. A komolyzenei koncertről ifj. Major Istvánt, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatóját kérdezte a koronazas.hu.
  Sport hírek  -  2016. 07. 21. 08:53
  Szurkolói információk a Paksi FC elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésre
  Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Paksi FC vendégeként lép pályára július 24-én, vasárnap 18.00 órától a Videoton FC. A bajnokság első fordulójában Csertői Aurél csapata 1-1-es döntetlent játszott a DVSC ellen. A Vidi utoljára tavasszal lépett pályára a zöld-fehérek ellen, akkor 1-0-ra győztek a piros-kékek. A Fehérvári úti stadion a mérkőzés előtt két órával, vagyis 16 órakor nyitja meg kapuit.
  Kultúra  -  2016. 07. 21. 08:01
  Nyisztor Ilona és tanítványai újra Székesfehérváron énekelnek
  Ismét Fehérvár vendége lesz tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség-díjas művész tanítványaival együtt érkezik a moldvai Pusztinából, és július 25-től Velencén tölt egy hetet a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban. A vendégek július 27-én, szerdán 18 órától csángó estet adnak a Városháza Dísztermében.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss