4 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 7.56 km/hNyugati szél (aktuális)
2016. December 09. Natália, Valéria, Filótea
   Eseménynaptár
2016 December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 • Nincs esemény!

 • Aláírásgyűjtés

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 12. 08. 10:23
  Karácsonyváró programok advent harmadik hétvégéjén Fehérváron
  Hangversenyek, színpadi koncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak várják advent harmadik hétvégéjén a fehérváriakat. Az ünnepi díszbe öltözött Belvárosban péntek délutántól vasárnap estig számtalan színes, hangulatos és meghitt programon vehetnek részt a családok, kicsik és nagyok, a baráti közösségek. Székesfehérvár mindenkit szeretettel vár a karácsonyi készülődés rendezvényeire!
  Közélet  -  2016. 12. 09. 12:47
  Mesekönyv nagycsoportosoknak - Fehérvár karácsonyi ajándéka az óvodásoknak
  Több, mint 1300 nagycsoportos óvodás kapja kézhez a napokban a város karácsonyi ajándékaként Ocskay Zsuzsanna: Bécike gúnyolódik című, két nyelven íródott könyvét. Ezt adja ajándékba karácsonyra Székesfehérvár Önkormányzata idén a város nagycsoportos óvodásainak. A kisfiú történetét Szabó Eszter illusztrálta, míg angol nyelvre Farkas Andrea fordította.
  Közélet  -  2016. 12. 09. 15:47 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Állatok Karácsonya - ünnep és adományozás a HEROSZ-nál
  A karácsony jegyében telt a pénteki nap a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában. Délelőtt önkormányzati képviselők vittek nagy mennyiségű adományt, délután pedig gyerekek és felnőttek sokasága ünnepelte együtt az Állatok Karácsonyát. A Fehérvári Állatotthon a hét minden napján nyitva tart 14.00 és 16.30 között, ez idő alatt bárki átadhatja támogatásait.
   
  • Küzdj meg a bajnokkal!

   Ez a címe annak a programnak, melynek keretében neves sportolók, igazi ...

  • Letörnék a Linz szárnyait

   Idén először győzheti le a Linz gárdáját a Fehérvár AV19. ...

  • Élő adventi kalendárium

   Együtt, igazi közösségként várja a karácsonyt Kisfalud. A városrészben élők ...

  • Vita a vándorkupáért

   Hasznosak, vagy károsak az internetes közösségi oldalak? Számít a korkülönbség ...

  • Jótékonysági fenyővásár

   Idén is jótékonysági fenyővásárnak ad otthont a Megyeháza udvarán a Fejér ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. december 9.

   Vita a vándorkupáért, magyar nap a Tópartiban, jótékonysági fenyővásár, ...

  • HÍRADÓ 2016. december 8.

   Fehérvári adományok, a versenyképesség növelése a cél, kinyílt a világ, ...

  • Vetélkedtek a megye nyolcadikosai

   Nemzetközi Szakmai Nap keretében szervezett Megyei Környezetvédelmi és ...


  Kultúra  -  2016. 12. 09. 11:39
  Harmadszor lesz Városi Diákbál Fehérváron január 13-án
   2017. január 13-án harmadszor rendezik meg a Városi Diákbált, ahol Székesfehérvár különböző iskoláiba járó diákok találkozhatnak egymással és a báli hagyományoknak megfelelő módon szórakozhatnak. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház kapuit 19 órakor nyitják, az ünnepélyes megnyitó 19.30 órakor kezdődik.
  Kultúra  -  2016. 12. 08. 16:18
  Adventi előadásra hívnak minden érdeklődőt a Versünnep döntősei
  Zenés irodalmi műsor keretében lépnek színpadra az idei Fehérvári Versünnep döntősei 2016. december 12-én, hétfőn 18.00 órakor a Városháza Dísztermében. A Vershúron – „Lángolj és világíts” című adventi gálán a Versünnep finalistái a Misztral Együttessel közösen örvendeztetik meg székesfehérvári közönségét a verses-zenés esten.
   
  Kultúra  -  2016. 12. 07. 12:20
  Üdvözlet Fehérvárról - képeslapkészítő verseny diákoknak
  Osztályoknak hirdetett képeslapkészítő versenyt a város Facebook oldala. December 15-ig várják a diákok képeslapjait. A közönség szavazáson legjobban teljesítők privát mozizást nyernek a Barátság Mozi felajánlásaként. December 15-én éjfélig várjuk az alkotásokat a fehervarfb@gmail.com e-mail címre.
  Közélet  -  2016. 12. 09. 07:03
  A limanowai csata hőseire emlékezik vasárnap a Fehérvári Huszárok Egyesülete
  Pátzay Pál szobrász- művész alkotásánál, a belvárosi lovasszobornál emlékezik meg vasárnap az 1914-es limanowai csata hőseiről a Fehérvári Huszárok Egyesülete. A 12.00 órakor kezdődő eseményen beszédet mond Huszár János vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, majd koszorúzással zárul a program.
  Gazdaság  -  2016. 12. 06. 16:22
  Új lehetőségek az autópiacon
  A hazai importőrök már dolgoznak olyan alternatívákon, amelyek segítségével az emberek új autókba ülhetnek át a használt régiekből úgy, hogy ez mégsem követel tőlük erőn felüli anyagi áldozatvállalást. A Porsche Lízing és a ©KODA Magyarország az elsők között hívták életre és vezették be idén novembertől azt a lízing konstrukciót, amelynek köszönhetően a magánszemélyek, illetve az egyéni vállalkozók könnyen, gyorsan, és az elképzeléseiknek, igényeiknek legmegfelelőbb új ©KODA márkájú autókhoz juthatnak hozzá.
  Kultúra  -  2016. 12. 09. 09:27
  Magyarországi ősbemutatóra készül a Vörösmarty Színház
   2017. január 21-én mutatja be a Vörösmarty Színház az Apák és fiúk című színművet. Brian Friel darabja a magyarországi ősbemutató lesz Bagó Bertalan rendezésében. Brian Friel a huszadik század második felétől a kortárs ír dráma világszerte legelismertebb képviselője, Magyarországon mégis méltánytalanul keveset játszották darabjait.
  Kultúra  -  2016. 12. 09. 09:23
  Adventi séta hétvégén a Tourinform Irodával
  Tündöklő fények, meghitt pillanatok. Az ünneplőbe öltözött Székesfehérvár a hazai adventi vásárok egyik legszebbike, amely nem csak szépségével varázsol el, de testünket - lelkünket feltölti és lecsendesíti. Advent harmadik hétvégéjén a Szentek titkaiba nyerhet betekintést, aki a Tourinform Irodával tart egy különleges hangulatú sétára, melynek keretében meglátogatják a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum különleges állandó tárlatát.
  Kultúra  -  2016. 12. 09. 08:02
  Adventi készülődés a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban
   Az adventi készülődés jegyében számos programot rendeznek december 10-én szombaton a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. A résztvevők karácsonyfadíszeket készíthetnek papírból, textilből és termésekből, valamint mesés óra lesz a fenyőfa körül karácsonyi történetekkel. A Püspöki Palota Adventi Udvara kedves hangulattal és szebbnél-szebb portékákkal várja egész nap az érdeklődőket.
  Közélet  -  2016. 12. 08. 17:40
  A véradókat ünnepelte a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete
  A Hotel Magyar Királyban tartotta csütörtökön este hagyományos Véradó Ünnepségét a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete. A rendezvény a november 27-i Véradók Napjához kapcsolódott, melynek keretében a véradás fontosságára hívják fel a társadalom figyelmét. A csütörtök esti programon a rendszeres véradókat is köszöntötte a megyei szervezet.
  Sport  -  2016. 12. 08. 17:04
  Kiválóan helytálltak a KWU világbajnokságon a fehérvári karatékák
  Remekül helytálltak a Fehérvár Karate Akadémia sportolói a várnai KWU világbajnokságon. És bár érmet nem szereztek a fehérvári karatékák, egy ötödik és egy hatodik helyet hoztak haza a közel hétszáz résztvevőt felvonultató utánpótlás vb-ről.
  Közélet  -  2016. 12. 08. 15:11
  Megyei környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek a Bugátban
    Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Megyei Környezetvédelmi és Egészségügyi Vetélkedőt a Bugát Pál Középiskolában. A diákokat számos izgalmas és érdekes feladat várta. A megyei megmérettetés célja, hogy a diákok jobban megismerjék a környezetvédelmet és bepillanthassanak a Bugát Pál Középiskola életébe is. A versenyre az egész megyéből jelentkeztek általános iskolások, a megmérettetést elsősorban a nyolcadikos diákoknak javasolták.
  Közélet  -  2016. 12. 08. 11:18
  Egyszerűbben pályázhatnak támogatásokra a civil szervezetek
    2016. december 1-jével módosult a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos rendelet, amely egyszerűbbé, átláthatóbbá teszi a civil szervezetek pályázati lehetőségeit. A változásokról Zugor Zsuzsanna, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője tájékoztatott a Fehérvári Civil Központban. 
  Közélet  -  2016. 12. 08. 10:16
  Már lehet jegyeket vásárolni a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyre
  Ismét jótékonysági estéllyel köszönti az új esztendőt Fehérvár. A hatodik alkalommal, január 7-én, a Hotel Magyar Királyban megrendezésre kerülő esemény háziasszonya újra Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes lesz. A jótékonysági borárveréssel egybekötött bálra támogatói jegyek vásárolhatóak a Tourinform Irodában és az esemény helyszínén.
   
  Gazdaság  -  2016. 12. 05. 08:35
  Három év alatt tíz nyelvvizsga - különleges módszer bemutatója Fehérváron
  Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl. Most már a tizedik vizsga eredményét várja, noha még csak végzős gimnazista. Zsófia szerint csak a módszer számít, bárkinek sikerülhet, akár munka mellett is. A hangsúly a módszeren van, mivel az önmagát közepes nyelvi tehetségként ismerő diáklány is ennek köszönhetően "táltosodott" meg.
  Kultúra  -  2016. 12. 08. 08:20 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Magyar Kultúra Nap lesz pénteken a Tóparti Gimnáziumban
  A rendezvényt a "4 FOR EUROPE” című európai uniós témájú verseny regionális döntőjében első helyezést elért diákcsapat szervezi. A tervezett programok között például táncbemutató, kiállítás magyar találmányokból, fafaragó foglalkozás, Honfoglaló-vetélkedő, hajfonat- és pártakészítés, magyaros ételek kóstolója és népmesevetítés és író-olvasó találkozó szerepel.
  Kultúra  -  2016. 12. 08. 08:17
  A Borbély pince és további rejtélyek - folytatódik a Seuso kedd
   Újra a Seuso-rejtélyek nyomába erednek december 13-án 17 órától a Csók István Képtárban. A Seuso kedd kerekasztal-beszélgetésen Borbély István, Polgárdi egykori polgármestere valamint Hajdú Éva újságíró, korábban Seuso-ügyekért felelős miniszteri biztos lesz majd a vendég.
  Közélet  -  2016. 12. 08. 07:52
  Már a belvárosban is működik a kétkukás rendszer
  Idén több mint tízezer háztartásnak osztott ki a Depónia szelektív hulladékgyűjtő edényeket díjmentesen, a lehetőséggel azonban csak a lakosok nyolcvanöt százaléka élt. A cég ennek ellenére újabb lépést tett, és a város teljes területére kiterjesztette a szelektív gyűjtést. Már nem csak a családi házas övezetekben, hanem a belvárosban is bevezetésre került a kétkukás gyűjtés.
  Sport  -  2016. 12. 08. 07:49
  Szurkolói információk a Szombathelyi Swietelsky-Haladás elleni bajnoki meccsre
  Az OTP Bank Liga idei utolsó fordulójában december 10-én, szombaton 15.30 órától a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vendégeként a Soproni Városi Stadionban lép pályára a Videoton FC. A 6. helyen álló zöld-fehérek ellen utoljára szeptemberben játszott a Vidi, és 3-0-ra nyert Felcsúton. A jegyek 1500 forintba kerülnek, 18 év alattiaknak ingyenes a belépés. Kapunyitás meccs előtt egy órával.
  Közélet  -  2016. 12. 07. 18:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Elismerések átadásával és koncerttel zárult a 56-os jubileumi programsorozat
    Az 1956. december 7-i székesfehérvári asszonytüntetésre emlékezve rendeztek ünnepséget szerdán este a Városháza Dísztermében, ahol tisztelegtek a forradalmárok előtt és megköszönték az emlékév közreműködőinek munkáját. Székesfehérvár polgármestere 56-os bronzérmet adott Szijártó Ernő Károlynak, valamint Dosztál Béla és Skorka Károly hozzátartozóinak. Polgármesteri Elismerő Oklevelet kapott Schéda Mária, akinek naplóbejegyzései alapján filmet készített a Fehérvár Médiacentrum.
  Közélet  -  2016. 12. 07. 16:22
  Erasmus+-os tapasztalatokról számoltak be diákok a Városházán
  Az Európai Szakképzési Hét programjain belül tartottak beszámolót a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának és I. István Szakgimnáziumának diákjai azokról a tapasztalatokról, amelyeket az Erasmus+ program keretein belül teljesített angliai és németországi szakmai gyakorlatuk során szereztek.
  Kultúra  -  2016. 12. 07. 16:05 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Örökzöld slágerek csendültek fel a Városi Nyugdíjas Karácsonyon
  Ismét nagyszabású karácsonyi ünnepséget szervezett a városi nyugdíjasok számára Fehérvár Önkormányzata. Közel kétezer szépkorú gyűlt össze szerdán délután az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol olyan népszerű énekesek szórakoztatták a népes közönséget örökzöld slágerekkel, mint Malek Andrea, Gájer Bálint, Farkas Gábor Gábriel és Bertalan Dóri.
  Közélet  -  2016. 12. 07. 16:00
  Megnyitott a Kori Liget - iskoláknak és óvodáknak idén is ingyenes
  Az elmúlt hetekben nagyon sokan dolgoztak azért, hogy újra megnyílhasson a Kori Liget a Zenepavilon körül és vastag jéggel várják a látogatókat. A pálya december 6-án nyílt meg, hétköznapokon kora délutánig óvodás és iskolás gyermekek részére előzetes bejelentkezés alapján idén is térítésmentesen vehető igénybe.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss