23 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2014. Augusztus 27. Gáspár, Mónika
   Eseménynaptár
2014 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
25
26
27
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Városfejlesztés  -  2014. 08. 27. 11:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Felújítás a Felsővárosi Óvodában - hétfőn már várják a gyerekeket
   Székesfehérvár legöregebb óvodájára nagyon ráfért a ráncfelvarrás, hiszen a homlokzat egy része leesett, az ablakok nem zártak rendesen, a fűtésrendszer gazdaságtalan és rossz minőségű volt. Nyáron 620 négyzetméter külső homlokzatot, 373 négyzetméternyi belső vakolatot javítottak ki, kicserélték a teljes fűtési rendszert a régiek helyett új ablakok kerültek az épületre, 114 négyzetméteren új padlóburkolatot lett és vezetékezéssel együtt kicserélték az elektromos rendszert.
  Kultúra  -  2014. 08. 27. 12:36
  Készül Kukorica Jancsi szobra - kis szökőkút is lesz a Petőfi-parkban
   Ismét egy szökőkúttal lesz gazdagabb Fehérvár, amit egy szobor- csoport is körülvesz majd. Egy félgömb alakú szökőkút-medence spirál szélén ül majd Petőfi talán legismertebb hőse, Kukorica Jancsi - furulyáját szerelmesen fújva -, és előtte állnak a rábízott juhok. Kocsis Balázs szobrászművész elgondolása alapján készülnek már az életnagyságú bronzalakok. A medence alja apró bazaltkövekkel burkolt lesz, amiben egy kis szökőkút is helyet kap.
  Sport hírek  -  2014. 08. 27. 15:50
  Teljesen megújul és bővül a VVSI agárdi sporttelepe
  Jól haladnak az átalakítási munkálatok a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén. A bontás lassan befejeződik, ma délelőtt pedig már az új épület alapkövét tették le. A létesítmény eddigi sportközponti funkciója rehabilitációs tevékenységgel bővül és a korszerűsítés után nemcsak a nyári időszakban, hanem egész évben nyitva lesz a VVSI. A több mint kétmilliárd forintos beruházás várhatóan jövő nyárra készül el teljesen. 
   
  Sport hírek  -  2014. 08. 25. 15:24
  Továbbra is Nyitott Tornatermek várják a fehérváriakat
  Székesfehérvár Önkormányzata 2014 szeptemberétől is ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a Nyitott Tornatermek program keretében. A programokon felvett tiszta talpú sportcipőben vagy tornacipőben, sportöltözetben és a megfelelő saját sporteszköz biztosításával lehet részt venni. A sportolni vágyókat a hét minden napján ingyenes sportolási lehetőséggel várják.
  • HÍRADÓ 2014. augusztus 27.

   Leszakította az állványzatot egy teherautó és súlyosan megsérült a vasúti ...

  • Leszakította az állványzatot

   Súlyosan megsérült egy munkás, aki a Széchenyi úti vasúti felüljáró megújításán ...

  • Megújul a VVSI sporttelepe

   Jól haladnak az átalakítási munkálatok a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi ...

  • Már takarítanak felújítás után

   Székesfehérvár legöregebb óvodájára nagyon ráfért a ráncfelvarrás, hiszen a ...

  • Honlap a vásárlókért

   Elindult az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért honlapja, amely ...

  • Bericap támogatás a Volánnak

   Egy évvel ismét meghosszabbodik a Bericap és az Alba Volán ...

  • HÍRADÓ 2014. augusztus 26.

   Nyári karbantartás után újra nyitva az uszoda, készül az új szökőkút talpazata ...

  • Nemzetközi Néptáncfesztivál

   Immár 19. alkalommal adott otthont Székesfehérvár a Nemzetközi ...


  Kék hírek  -  2014. 08. 27. 12:14
  A magasságkorlátozás ellenére behajtott a konténerszállító az aluljáróba
  Reggel, egy közel 4 méter magas konténerszállító teherautó a vasútállomás irányából haladva a forgalomkorlátozó táblákat figyelmen kívül hagyva behajtott a munkaterület alá, ahol nekiütközött és leszakította az állványzatot. Az állványzaton 1 munkás dolgozott, aki a baleset következtében leesett és sérülést szenvedett.
  Közélet  -  2014. 08. 25. 13:24
  Fehérvári füzetek és ajándék kiadványok iskolásoknak és óvodásoknak
  Fehérvári sportolók szerepelnek azoknak a füzeteknek a borítóján, melyből minden alsó tagozatos diák kettő darabot kap iskolakezdéskor. A város több más kiadvánnyal is kedveskedik: a nagycsoportos óvodások a Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában című kiadványt, az elsősök Kincses Képeskönyv Székesfehérvár könyvet, a negyedikesek Kincskeresés a királyok városában kiadványt, a 7-8. osztályosok és a középiskolások pedig a Szent Imre serege történelmi képregényt kapják meg évkezdéskor.
   
  Közélet  -  2014. 08. 26. 10:32
  Megerősítette temetőellenőri szolgálatát a Városgondnokság
   Sajnos vannak olyanok, akiknek semmi sem szent és képesek virágot koszorút, sőt még vázát is lopni a temetőből. A Városgondnokság temetőellenőrei eddig is rendszeresen járőröztek a város temetőkertjeiben, azonban keddtől megerősített járőrszolgálattal és több temetőellenőrrel ügyelnek arra, hogy kiszoruljanak a tolvajok a temetőkből.
  Közélet  -  2014. 08. 25. 16:37
  Újraindul a 16A, 27-től érvényesek a diákbérletek, ingyenes WIFI az Alba Volán távolsági járatain
    Októbertől újraindul a 16A járat, valamint a közgyűlés ezen felül is több menetrendi változtatást kezdeményez az utazói igényekhez igazodva. A családok számára a tanévkezdés időszakát szeretné megkönnyíteni az Alba Volán Zrt. azzal, hogy már augusztus 27-étől, szerdától használhatóak a szeptemberre megváltott diákbérletek. A tanév kezdetére még egy újítást bevezetnek: minden távolsági autóbuszjáraton, összesen negyven járművön biztosítanak díjtalan internetezési lehetőséget.
  Közlemények  -  2014. 08. 27. 22:44
  Fejér megyében is megkezdődött a nyugdíjbiztosítási nyilvántartás hivatalból induló adategyeztetése
   Fejér megyében is elindult a nyugdíj- biztosítási nyilvántartás hivatalból történő adat- egyeztetése. Az első ütemben az 1955-1959. között születettekkel fog megtörténni az adategyeztetés, amely Fejér megyében mintegy 20 ezer személyt érint. Az első korosztályt követően kerül sor az 1960. évben vagy azt követően született biztosítottakkal, volt biztosítottakkal történő adategyeztetésre. Egy ötéves korcsoport kiértesítésére két év áll rendelkezésre.
  Kék hírek  -  2014. 08. 27. 17:02
  Elszállították a Székesfehérvár közelében talált robbanótesteket
  Megsemmisítésre a honvédség központi gyűjtőjébe szállították azokat a robbanótesteket, amelyeket Székesfehérvár közelében a 62-es főút felújítása közben találtak szerda délben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerészetének kommunikációs tisztje.
  Közlemények  -  2014. 08. 27. 16:41
  Reprezentatív szakszervezetek Székesfehérváron
   A székesfehérvári Települési Reprezen- tativitást Megállapító Bizottság egyhangú szavazással megállapította, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján települési szinten a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati dolgozók Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és a Színházi Dolgozók Szakszervezete minősül reprezentatív szakszervezetnek.
  Közélet  -  2014. 08. 27. 13:20
  Családi napot rendeznek a felelős állattartás jegyében
  Vidám vakációzáró családi napot rendez a HEROSZ Fehérvári Állatotthona és több kapcsolódó szervezet a nyár utolsó szombatján. Augusztus 30-án, 10.00 órától a Fehér Palota Üzletközpont melletti parkolóba várják az állatokat szerető és az állatvédelmet pártoló családokat, akik igen értékes nyereményekért szállhatnak versenybe.
  Közlemények  -  2014. 08. 27. 11:48
  Szülői tájékoztató Szárazréten
  A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt keretében több intézményben zajlanak fejlesztések. Ennek köszönhetően a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájának és a Szárazréti Óvodának a bővítésével új közösségi terek jönnek létre. A munkák várható befejezéséről kedden az óvodások szüleit tájékoztatták, míg augusztus 28-án, csütörtökön az iskolások szüleit várják a városrész közösségi házába.
  Közélet  -  2014. 08. 27. 10:51
  Hasznos információk vásárlóknak - elindult a fogyasztóvédelmi honlap
  Elindult az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért honlapja, amely hasznos információkat ad a Fogyasztói kisokosról, a Vásárlóbarát Város programról, a fogyasztóvédelmi szervezetekről, valamint az Alapítvány szolgáltatásaitól. A honlap bemutatása kapcsán Róth Péter alpolgármester kiemelte, hogy szükség van a lakótelepi szolgáltató irodák hálózatának bővítésére is, ahol többek között fogyasztóvédelmi tanácsokat is kaphatnak a fehérváriak.
   
  Közélet  -  2014. 08. 25. 14:04
  Nyári karbantartás után újra nyitva az uszoda - elkezdték a sátor felállítását is
  A szokásos nyári felújítási munkák augusztus elején kezdődtek a Csitáry G. Emil Uszodában. Az idei felújítási munkálatokkal három hét alatt végeztek a Városgondnokság szakemberei. Taupert Teréz, a Csitáry G. Emil Uszoda és Strand létesítményvezetője elmondta, hogy kitisztították és fertőtlenítették a légtechnikai csővezetékeket, amik az uszoda levegőjének tisztaságát biztosítják és az uszodatechnikához tartozó csővezetékeket is cseréltek.
  Kék hírek  -  2014. 08. 27. 08:32
  A tűzmegelőzésről tanácskoztak Székesfehérváron
  A tűzmegelőzés fontos eleme a felkészülés a várható feladatokra, eseményekre. Ennek szellemében tartotta meg idei második rendes ülését a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság augusztus 26-án, Székesfehérváron. A következő időszakban a szén-monoxid mérgezésekkel kapcsolatos információkat szeretnék minél szélesebb körben eljuttatni a lakossághoz.
  Kultúra  -  2014. 08. 26. 16:50
  Mozinet filmnapok augusztus végén a Barátság Moziban
  A legnagyobb nemzetközi fesztiválok kedvenceiből immár negyedik alkalommal szervez filmnapokat a Mozinet. Az idén ötnaposra bővült mustrához a fehérvári Barátság Mozi is csatlakozott. Az augusztus 28-tól szeptember 2-ig tartó programban a fesztiválsikerek mellett Oscar-jelölt alkotás is látható, illetve a programban debütál „Az utolsó éjszaka Párizsban” című film.
  Kultúra  -  2014. 08. 26. 13:50
  Augusztus 26-tól minden tagkönyvtár kinyitott - befejeződtek a felújítási munkák
  A nyári karbantartási munkák után augusztus 26-án újra kinyit a Vörösmarty Mihály Könyvtár központi könyvtára és hat tagkönyvtára. Az elmúlt hetekben megújult a Zsolt utcai Tagkönyvtár, közel 9 millió forintért újították fel a Sziget utcai Tagkönyvtárat, amely a Tolnai utca 30. szám alá költözik.
  Közélet  -  2014. 08. 26. 11:57 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Fiatalok lendületben - külföldi szakmai gyakorlatra utaznak a fehérvári diákok
  A Belvárosi I. István Középiskola 63 diákja vesz részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. Az Erasmus plus mobilitási projektben résztvevő tagintézmények tanulóit az utazás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városháza Dísztermében.
  Sport hírek  -  2014. 08. 26. 09:32
  Tíz éves és tovább tart a Bericap és a hokicsapat együttműködése
  A Bericap és az Alba Volán jégkorong-szakosztály együttműködése már tíz évre tekint vissza. A szerződés aláírásánál a hokisok részéről Ocskay Gábor szakosztály-igazgató mellett jelenvolt az Akadémia szakmai vezetője, Fekti István is. Dr. Papp Dénes, a Bericap vezérigazgatója elmondta, a cég mindig is támogatni kívánta az országhatáron belül és kívül is a várost képviselő sportegyesületeket.
   

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss