18 oC(koponyeg.hu)
derült, 7.56 km/hD/DNY-i szél (aktuális)
2016. Október 01. Malvin, Teréz
   Eseménynaptár
2016 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 • Nincs esemény!

 • Népszavazás 2016

  Aláírásgyűjtés

  Vasúti emléktábla

  Hirdetés

  Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2016. 09. 30. 19:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Zene világnapja Fehérváron - a Tilinkó zenekar kapta idén a Fricsay-díjat
  Az idei évben is csodás zenei ünnepet varázsoltak az Alba Regia Sportcsarnokba a fehérvári kórusok. A Zenei Világnap székesfehérvári ünnepén adták át a Fricsay Richárd Zenei Díjat, melyet idén a Tilinkó Zenekar vehette át. Kneifel György, Kneifel Imre, Polgár Zoltán és Juhász Balázs negyven esztendős zenekara, nemcsak a tagok életének lett elválaszthatatlan része, hanem Székesfehérvárnak is.
  Közélet  -  2016. 09. 29. 15:06
  Döntsünk közösen a jövőnkről, a jövőnkért!
  Biztonságos jövőt adni gyermekeinknek és unokáinknak – ez az október 2-i népszavazás igazi tétje Székesfehérvár polgármestere szerint. A város polgármestere nemzeti ügynek tekinti a kérdést, ahol nem Orbán Viktorról, nem Gyurcsány Ferencről, nem Vona Gáborról születik döntés. Miért fontos a részvétel és mennyire kötelezi az eredmény Európát? Hogyan érintheti majd mindez Székesfehérvárt? Ezekről is kérdeztük Cser-Palkovics Andrást.
  Közélet  -  2016. 09. 30. 11:14
  Önkormányzati segítséggel bővítik és újítják fel a fül-orr-gégészeti műtőblokkot a kórházban
  A Székesfehérvár által biztosított összeg a kórház fül-orr-gégészeti műtőblokkjának komplex felújítását, valamint az ahhoz kapcsolódó orvosi műszerek és eszközök beszerzését szolgálja. A tervek szerint jövő év elejére fejeződnek be a munkálatok. A részleg újbóli megnyitásától a fül-orr-gégészeti műtétek várólistájának csökkenését és a betegellátás színvonalának és biztonságosságának növelését várják.
   
  • HÍRADÓ 2016. szeptember 30.

   Önkormányzati segítséggel bővítik és újítják fel a fül-orr-gégészeti ...

  • Kutatók éjszakája a csillagdában

   Távcsöves bemutatóval kezdődött el Kutatók éjszakája országos rendezvényhez ...

  • Szárazföldi Haderő Napja

   A Szárazföldi Haderő Napja alkalmából szerveztek ünnepséget a KEMPP-ben, ezzel ...

  • II. Fejér Megyei Termelői Mustra

   Szakmai programokkal vette kezdetét a II. Fejér Megyei Termelői Mustra ...

  • Drágább lesz az üzemanyag

   Drágul az üzemanyag október 1-jétől. Az országban átlagosan 8 forinttal nőhet a ...

  • HÍRADÓ 1-kor 2016. szeptember 30.

   Önkormányzati segítséggel bővítik és újítják fel a fül-orr-gégészeti ...

  • Az Európai Diáksport Napja

   Az Európai Diáksport Szövetség idén is meghirdette a kontinensen a diáksport ...

  • Gyerek flashmob a Romkertnél

   A Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai adtak műsort a Nemzeti Emlékhely ...


  Kultúra  -  2016. 09. 30. 16:59
  Tóka Ágoston a nemzetközi orgonaverseny döntőjében
  Tóka Ágoston döntőbe jutott a franciaországi Bethune-ben rendezett nemzetközi orgona- versenyen. A fiatal művész sikeresen kezdett a CD-beküldős válogató-fordulón, ami alapján tizenketten jutottak be a versenybe. A középdöntőt szeptember 29-én tartották, ahol négyen kerültek be a döntőbe: két francia, egy ázsiai versenyző és a fehérvári Tóka Ágoston.
  Kultúra  -  2016. 09. 30. 08:08
  Mesés királyok - királyos mesék - családi nap a Koronás Parkban
  Vajon ki az a Kori? Mióta lakik a Koronás parkban? A válaszért bizony el kell látogatni a park Királyos napjára, amikor a királyos mesék mellett megismerhetitek a park életnagyságú kabalafiguráját is. A gyerekeket Kamarás Emese vezeti be a mesék világába, majd a Figurina Animációs Kisszínpad előadásában négy rövid Grimm mesét adnak elő, a délutánt pedig egy fergeteges koncerttel zárja a Csörömpölő Együttes.
   
  Kultúra  -  2016. 09. 29. 19:50
  Miller Zoltán és Mahó Andrea az ARÉV Csarnokban, az Idősek Világnapján
  Fehérvár önkormányzata nagyszabású gálaműsorral köszönti a város szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából. Idén is az Alba Regia Sportcsarnok ad otthont e jeles eseménynek október 3-án, amikor Miller Zoltán és Mahó Andrea ajándékműsorával várják a vendégeket.
  Közlemények  -  2016. 09. 30. 11:04
  Október 31-ig lehet pályázni a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjra
  Fehérvár ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük miatt rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával lehet megpályázni október 31-ig. A támogatást általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanulók is igényelhetik.
  Sport hírek  -  2016. 09. 30. 21:55
  Emberhátrányok őrölték fel a Volánt Grazban
  Az EBEL ötödik játéknapján másodszor lépett pályára idegenben a Fehérvár AV19. A grazi csarnokban Hetényi Zoltán jól védett, sokáig ő tartotta versenyben a csapatot, mert a sorozatos emberhátrányokat így tudta kivédekezni a Volán. De aztán másfél perc alatt kapott két gólt, és ez eldöntötte a meccset. Folytatás vasárnap itthon, a Linz ellen.
  Graz - Fehérvár 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
  Közélet  -  2016. 09. 30. 20:36 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Műholdak, robotok, drónok, szivattyúk és retró játékok a kutatók éjszakáján
  Az Óbudai Egyetem Alba Régia Műszaki Karán kívül is számos program várta a fehérváriakat a kutatók éjszakáján. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-nél gyártúrákat tartottak és benézhettek az érdeklődők a gyár laboratóriumába. A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban a naprendszerről, a gravitációs hullámokról volt szó a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pedig szagos és színes programot szervezett.
  Sport hírek  -  2016. 09. 30. 18:50
  Döntőbe jutott a paksi emléktornán az Alba Fehérvár
  A paksi Morgen Ferdinánd Emléktornán játssza utolsó felkéászülési meccseit az előszezonban az Alba Fehérvár. Pénteken, a torna első napján a PVSK volt Kellerék ellenfele. Végig vezetve nyert az Alba, helyenként a védekezés, máskor a jó dobások döntöttek a javára.
  Kultúra  -  2016. 09. 30. 16:16
  "Ave Maria" - vasárnap a Jézus Szíve templomban kezdődik a Vox Mirabilis hangversenysorozata
  „Ave Maria!” címmel kezdődik vasárnap a Vox Mirabilis Kamarakórus 2016/17-es hangversenybérletének évadnyitó koncertje 19 órakor a Jézus Szíve Templomban. A kórus vendége lesz Finnország élvonalába tartozó Dominante Vegyeskar, akiket az egyik legdinamikusabb együttesnek tartanak hazájukban!
  Kultúra  -  2016. 09. 30. 16:13
  Zenés villámcsődület a Nemzeti Emlékhelynél
   „Égbe röppenő dallamok” címmel rendezett villámcsődületet pénteken délelőtt a Munkácsy Mihály Általános Iskola a Nemzeti Emlékhely lépcsősorain. Az 50. születésnapját ünneplő intézmény alsó tagozatos diákjai a Zene világnapja alkalmából énekeltek tanítóikkal és teremtettek vidám hangulatot a Belvárosban.
  Sport hírek  -  2016. 09. 30. 13:59
  Kialakult a legjobb négy mezőnye a II. korcsoportos foci bajnokságban
  Kialakult a legjobb négy csapat mezőnye a 2016/2017. tanévi II. korcsoportos labdarúgó diákolimpia Városi Bajnokságon. A csoportküzdelmeket követően a legjobb nyolc csapat mérte össze tudását a negyeddöntőben. A Vörösmarty, a Kossuth, a Németh László, és a Tóvárosi Általános Iskola fiataljai küzdhetnek tavasszal a végső sikerért.
  Kultúra  -  2016. 09. 30. 13:12
  A Hóvirág csapat győzött a nyugdíjasok történelmi vetélkedő-sorozatán
  Pénteken volt a döntője az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület által negyedik alkalommal megrendezett történelmi vetélkedő-sorozat, melyen hat csapat versengett a Hiemer-ház Báltermében. A Könyves Kálmántól II. Béláig tartó időszakról, valamint Székesfehérvár történelméről, történetéről készültek a három fős csapatok. A vetélkedő a Hóvirág csapat győzelmével zárult.
  Közélet  -  2016. 09. 30. 12:21
  Rekord gímszarvas trófeák a VADEX-nél
    Gímszarvas trófeákat állított ki a VADEX az Erdők Hete rendezvénysorozat megnyitója alkalmából. A VADEX öt vadászterületen, közel 30 ezer hektáron gazdálkodik, idén szeptemberben 59 gímszarvast sikerült terítékre hozni a vendégeknek. Közülük 6 arany-, 19 ezüst - és 14 bronzminősítésű trófea van. A szakemberek rendkívül elégedettek a sárszentágotai vadászterülettel, ahol csodálatos példányokkal találkozhatunk.
  Közélet  -  2016. 09. 30. 11:20
  Védjük meg Magyarországot - népszavazási részvételre biztat Székesfehérvár országgyűlési képviselője
   A kötelező betelepítési kvótáról október másodikán tartandó népszavazáson való részvételre és határozott álláspont kialakítására biztatta a fehérváriakat Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A képviselő a Skála előtti téren tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nagy a tét október 2-án, hiszen ez a népszavazás rólunk, Európáról és a jövőről szól.
   
  Kultúra  -  2016. 09. 30. 09:33
  Mrozek darabját adja elő a Szabad Színház pénteken este az Igézőben
  Pénteken este újabb kulturális eseményt tartanak az Igézőben (Basa utca 1.). A Szabad Színház előadásában Sławomir Mrožek: Nyílt tengeren című darabját tekinthetik meg az érdeklődők. A darabban három jól öltözött férfi sodródik egy kincstári szekrényen, a végtelen szótengerben. S aztán egyszer csak elfogy az élelem… Az előadás este 20.00 órakor kezdődik.
  Kultúra  -  2016. 09. 30. 08:04
  Október 1-ig jelentkezhetnek a diákok és az olvasók a honismereti vetélkedőre
   Október 1-jéig jelentkezhetnek a diákok és az olvasók az Itt éltek előttünk című honismereti vetélkedőre. A Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Fejér Megyei Honismereti egyesület által meghirdetett vetélkedőn háromfős csapatok vehetnek részt. A vetélkedő szóbeli döntővel zárul 2017 áprilisában.
  Kultúra  -  2016. 09. 30. 07:42
  Közös koncert az Alba Regia Sportcsarnokban a Zene világnapján
  Az Alba Regia Sportcsarnokban pénteken este a zenéé lesz a főszerep. A rendezvényen felcsendülnek klasszikus művek és népzenei dallamok, valamint átadják a Fricsay Richárd-díjat is. Jegyek pénteken este a helyszínen, míg elővételben a város iskoláiban, valamint a Vörösmarty Színház Jegyirodájában megvásárolhatók.
  Közélet  -  2016. 09. 29. 19:22
  A népszavazáson való részvételre kérik a Fejér megyeieket
  A Fejér Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadott határozatában arra kéri Fejér megye valamennyi szavazásra jogosult polgárát, aki hazája sorsáért aggódik és ezért felelősséget vállalni is akar, hogy vegyen részt az október 2-ára kitűzött népszavazáson.
  Sport hírek  -  2016. 09. 29. 15:57 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Két vereséggel indította a bajnokságot az Alba Fehérvár KC - Deli Rita értékel
  Két idegenbeli vereséggel kezdte a női kézilabda bajnokságot az Alba Fehérvár KC. Deli Rita együttese Dunaújvárosból és Siófokról is pont nélkül tért haza, pedig az EHF-kupa-rajt nem ilyen kezdést ígért. Szombaton, hazai pályán a Vác ellen gyűjtené be a gárda első pontjait.
  Kultúra  -  2016. 09. 29. 15:36
  Új tagokat fogad a Paraba Swing Club
  Új tagokat fogad a Paraba Swing Club. Két pénteken is várják az életérzéssel szimpatizálókat és csatlakozni vágyókat este héttől, szeptember 30-án kockás napot tartanak a jazz kedvelői. Október 7-én a nyílt napon Stereo Swing Live Act koncerttel és Electro Swing Bulival folytatódik az este.
  Kultúra  -  2016. 09. 29. 12:17
  8 nap címmel nyílik fotókiállítás a Vörösmarty Színházban
   Schreck Mónika 8 nap című fotókiállítása nyílik meg október 1-jén, szombaton 18 órakor a Vörösmarty Színházban. A vendégeket Bagó Bertalan, a Vörösmarty Színház művészeti vezetője köszönti, majd Blénessy Gábor újságíró nyitja meg a tárlatot. A kiállítást november 3-ig, a színház nyitvatartási idejében láthatják az érdeklődők.
  Közélet  -  2016. 09. 29. 11:59
  Kétnapos kongresszus a gyermek sürgősségi rendszer fontosságáról
  Fehérvár ad otthont az I. Magyar Gyermek Sürgősségi Kongesszusnak, ahol több fontos témakört is érintenek a szakemberek. A két nap során összesen hatvanhat referátum, előadás és poszter foglalkozik a gyermek sürgősségi ellátás jelenlegi helyzetével, a fejlődést akadályozó finanszírozási problémákkal. A konferencián neves külföldi előadók is beszámolnak az európai tapasztalatokról.
  Kultúra  -  2016. 09. 29. 09:35
  Fehérvári Irodalmi Napok - Karafiáth Orsolya és Kukorelly Endre Székesfehérváron
  Csütörtökön a Fehérvári Pagony Könyvesbolt ad otthont Kemény Zsófi és Péczely Dóra beszélgetésének; az írónő Én még sosem című Budapesten játszódó regénye tizenhét éves fiatalok többszörös háromszögtörténetét mutatja be. Este Karafiáth Orsolya költő, író, publicista és performer Él című verseskötete kerül bemutatásra A Szabadművelődés Házában, Takáts Eszter zenei aláfestésével.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss