14 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős, 3.6 km/hDK-i szél (aktuális)
2014. Szeptember 16. Edit, Ciprián
   Eseménynaptár
2014 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
8
22
23
 • Nincs esemény!

 • Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2014

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kultúra  -  2014. 09. 15. 15:10 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Régészeti pillanatképek - ásatások legújabb kincsei a Szent István Király Múzeumban
  Régészeti pillanatképek címmel nyílik tárlat szeptember 19-én a Szent István Király Múzeumban. A Fejér megye területén az elmúlt három évben végzett régészeti feltárások legszebb leleteiből válogató kiállítás a bronzkortól a 19. századig terjedő időszakból mutat be tárgyakat, és ismerteti meg a régész munkájával a látogatókat. A kiállítás különlegessége, hogy ilyen nagyságú régészeti kiállítás utoljára 2000-ben volt látható a múzeumban.
  Városfejlesztés  -  2014. 09. 15. 07:19
  A levegőből is jól látszik már az épülő elkerülő út nyomvonala
   A hét kilométer hosszú elkerülő út előkészítő munkálatai még év elején indultak. A Bakony utcai és a 8. számú főút csomópontjainál pedig már a levegőből is jól látszik, hogy a töltésalapozást, az útpálya vízelvezető rendszerének a kiépítését és a hidak cölöpözési munkálatait végzik a szakemberek. Az új szakaszon összesen 8 felüljárót és kettő különszintű csomópontot építenek.
  Sport hírek  -  2014. 09. 15. 11:37
  Nem adunk kegyelmet, de nem is kérünk! - interjú Gede Istvánnal
   Ötvenedik születésnapját ünnepelte a Honvéd Szondi György Sportegyesület. Az ünnepség- sorozat egyik célja az volt, hogy ismerjük meg azokat a sikeres sportolókat, akik egykoron számtalan dicsőséget szereztek a klubnak. Közéjük tartozik Gede István is, aki magyar válogatott kézilabdázóként a Bartalos fivérek, Horváth „Buló” Ferenc, Skultéti, Gyűrűs és Fenyő András kortársaként megszámlálhatatlan felemelő pillanatot szerzett a fehérvári sportrajongóknak.
   
  Közélet  -  2014. 09. 15. 16:44
  A Sziget Utcai Iskolában is még ősszel elkezdődik a tetőfelújítás

  Helyszíni bejárást és összmunkatársi értekezletet tartottak hétfőn délután a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épületében, amelyen a város polgármestere és a körzet önkormányzati képviselője személyesen adott tájékoztatást arról, hogy a lehető legrövidebb időn belül, még ősszel megkezdődik a teljes tetőfelújítás az intézményben.
  • HÍRADÓ 2014. szeptember 15.

   A Sziget utcai iskolában is még idén ősszel elkezdődhet a tetőcsere, ...

  • Tetőfelújítás a Szigetben is

   Továbbra is beázik a Sziget utcai iskola, de közel már a megoldás. A Teleki ...

  • Régészeti Pillanatképek

   Kiállítást rendez a Szent István Király Múzeum a Csók István Képtárban. A Fejér ...

  • Adomány a betegápolás segítésére

   A Regnum Intertrans Kft. támogatást adott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi ...

  • A Dávid család küzdelme

   Nem mindennapi látogató járt a Megyeházán. A vajdasági Dávid családot és az ...

  • Vácott javított az FKC

   Békéscsabán még vereséget szenvedett, a Vác vendégeként azonban már begyűjtötte ...

  • Légiparádé Börgöndön

   Immár tizenkilencedik alkalommal a repülés szinte minden ága képviseltette ...

  • Önkéntes akció

   Szociális önkéntes akciót hirdetett meg a Székesfehérvári Egyházmegyei Ifjúsági ...


  Közélet  -  2014. 09. 15. 16:23
  90 éves Horváth Józsefnét köszöntötte Mészáros Attila, a városrész képviselője
   Csendes, nyugodt, dolgos életet él Kati néni. Férjét 57 éves korában veszítette el, azóta lányával él. Immár felnőtt unokáját ritkán látja, ő Stockholmban dolgozik. Kati néni mindennap főz, délután pihen és tévézik. Kimozdulni már nem szeret otthonról. „Fájnak a térdeim, elkopik ennyi idő alatt a szervezet.” - mondja.
  Közélet  -  2014. 09. 16. 06:43
  Mobilitási Hét Székesfehérváron - vasárnap Critical Mass
  Székesfehérvár idén is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez. Ennek keretében egy héten keresztül keddtől minden nap változatos programok szolgálják a környezettudatosabb gondolkodás formálását, és annak tudatosítását, hogy a város lakói maguk is hozzájárulhatnak az élhetőbb élettér kialakításához. A szervezők arra kívánják felhívni a városi lakosság figyelmét, hogy a hétköznapokban nem az autó a legjobb és leggyorsabb közlekedési eszköz.
   
  Közélet  -  2014. 09. 15. 11:52
  Jóváhagyta a Helyi Választási Bizottság a szavazólapok adattartalmát
  Polgármesteri és egyéni választókerületi szavazólapok adattartalmának ellenőrzését végezte el és azok jóváhagyásáról döntött hétfőn délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága. Az ülésen döntöttek a nemzetiségi - horvát, lengyel, német, örmény, roma és szerb – szavazólapok elfogadásáról is. A képviselő- és polgármesterjelöltek bejelentésére szeptember 8-án 16 óráig volt lehetőség.
  Közélet  -  2014. 09. 15. 11:53
  A Munka Világa címmel rendeznek kiállítást a Hiemer-ház báltermében
   A Hiemer Rendezvényközpont és a Lénia 2 Kft. A Munka Világa címmel rendez kiállítást 2014. szeptember 19-20-án, pénteken és szombaton a Hiemer-ház báltermében. A program fő profiljai: állásbörze, felsőoktatás, munkaerő kölcsönzés, diákmunka, felnőttképzés, nyelvtanítás, tréningszervezés lesznek. A kiállítást ingyenesen lehet megtekinteni pénteken és szombaton is délelőtt 10-től délután 17 óráig.
  Közélet  -  2014. 09. 14. 14:43 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A borongós, esős idő ellenére is sokan látogattak ki a Börgöndi Repülőnapra
  A borongós felhős, délután esős idő ellenére is nagyon sokan látogattak ki a Börgöndi Repülőnapra. A nézők repülőgép-ritkaságokat is láthattak, ilyen volt például az L29 Delfin sugárhajtású vadászgép. Számos repülőgép megismerése mellett népszerű volt a sétarepülés is Fehérvár fölött. A város polgármestere pedig bejelentette, hogy ha a pénteki közgyűlés áldását adja rá, akkor minden valószínűség szerint sikerül peren kívül megegyezni a repülőtér újra köztulajdonba kerüléséről.
  Sport hírek  -  2014. 09. 15. 19:39
  Kispályás focival indult a diákolimpiai sorozat
  A z Alba Liga Junior néven futó kispályás labdarúgó városi diákolimpia a sóstói műfüves csarnokban húsz csapattal vette kezdetét. Idén az iskolák nem nevezhetnek a nemzeti bajnokság bármely osztályában játszó igazolt labdarúgót, így azok kapnak lehetőséget, akiket még ezután fedezhetnek fel a tornákon jelen lévő megfigyelők.
  Sport hírek  -  2014. 09. 15. 11:41
  A Szigetszentmiklós a Videoton következő ellenfele a kupában
  Elkészítették a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosítását. A sorsolás már nem volt irányított, elvileg élvonalbeli csapatokat is összesorsolhattak. A Videotonnak a másodosztályú SZTK-Erima ellen kell kiharcolnia a legjobb tizenhat közé jutást. A párharc egy mérkőzésen dől el, ezen az alacsonyabb osztályú együttes a pályaválasztó. Hivatalos játéknap: szeptember 24.
  Közélet  -  2014. 09. 15. 11:36
  Felfekvés elleni matracot vásárolnak az adományból
   Mintegy háromszázezer forintos támogatást adott a fehérvári Regnum Intertrans Kft. a kórház Betegápolásért Alapítványának. A szervezet a kórház fiatal nővéreinek és asszisztenseinek oktatásán túl korszerű ápolási eszközökkel segíti a betegellátást. A mostani támogatásbó felfekvés elleni, ún., antidecubitus matracot vásárolnak majd, mely az idősebb betegek ellátásában jelent segítséget.
  Kultúra  -  2014. 09. 15. 08:06
  Egy kocsma város - Czinki Ferenc könyvét mutatják be szeptember 18-án
  Ahová visszahúzódik a világban kisemmizett ember. Ahol némi nyugalom, alkohol és egérút várja. Czinki ezeket a magyar kocsmákat írja meg tárgyilagos szeretettel. Az Egy kocsma város című könyvet szeptember 18-án mutatják be a Petz Sörözőben 14 órakor, a Study Könyvesboltban 16.30-kor és az Új Magyar Képtárban 18 órától.
  Sport hírek  -  2014. 09. 14. 21:57
  Vácott javított a Fehérvár KC
  A szerdai, békéscsabai vereséget követően vasárnap este Vácott vendégszerepelt a Fehérvár KC. Bakó Botond tanítványai 12-12-es félidőt követően nyertek öt góllal a Duna partján. A 19 kapott gól megint a védekezést dicséri, ezt mutatja, hogy a második harminc percben a hazaiak 11 percen át nem tudták bevenni a Fehérvár kapuját.
   
  Közélet  -  2014. 09. 13. 11:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Átvették diplomájukat a Kodolányi János Főiskola végzős hallgatói
   A Városháza Díszterme adott otthont a Kodolányi János Főiskola 2014-es diplomaátadó ünnepségének, ahol közel ötven hallgató vehette át oklevelét. A végzősök között művelődésszervező-kommunikáció, gazdálkodás-menedzsment, idegenforgalom-szálloda, nemzetközi tanulmányok és előadóművész szakos hallgatók is voltak. A rendezvényen adták át a rektori okleveleket is a kiemelkedő tanulmányi eredményért, illetve közéleti tevékenységért.
  Sport hírek  -  2014. 09. 14. 19:52
  Egy félidő alatt lerendezte újabb edzőmeccsét az Alba Fehérvár
  A pénteki vereség után javított az Alba Fehérvár, magabiztos első félidei játékkal korán eldöntve a Prievidza elleni felkészülési mérkőzést. Az új játékosok közül Kromah villogott, de a többiek is hozzátettek a győzelemhez. A felkészülés edzésekkel és újabb meccsekkel folytatódik, a következő két hétvégén előbb a privigyeiek látogatását viszonozza az Alba, majd Nyíregyházára utazik nemzetközi tornára.
  Sport hírek  -  2014. 09. 14. 19:50
  Későn ébredt a Vienna Capitals ellen a Fehérvár AV19
   A pénteki győztes EBEL- rajtot követően vasárnap délután újabb kemény feladat várt a Fehérvár AV19-re. Rob Pallin együttese a Vienna Capitals ellen lépett jégre Bécsben. A hazaiak a találkozó egészében rá tudták erőltetni akaratukat a fehérvári hokisokra, így már az első harmad végén is 3-1-re vezetett a Capitals. Végül 6-3-ra veszítette el az idei második EBEL- mérkőzését a Volán.
  Vienna Capitals – Fehérvár AV19 6-3
  Sport hírek  -  2014. 09. 14. 18:30
  Földön, vízen, levegőben is úr volt a Vidi
  Igazi vízicsatának indult a Videoton - Újpest rangadó, amelyen mindkét csapatnak alkalmazkodni kellett a nehéz körülményekhez. A Vidi az első félidőben nem játszhatta szokásos passzolós játékát, de egy beívelésből így is vezetést szerzett Juhász "szokásos" fejesgóljával. A folytatásban eső nem, gól azonban esett még, Nikolics folytatta sorozatát, akárcsak csapata: hétből hétnél tart a Vidi.
  Videoton FC - Újpest FC 2-0 (1-0)
  Közélet  -  2014. 09. 14. 10:35
  Szeptember 25-én rendezik az Úti rajzok és természeti képek második fordulóját
   „Úti rajzok és természeti képek” címmel hirdettek állat- és természet- védelemmel kapcsolatos versenyt középiskolás csapatok számára a Herman Ottó Emlékév keretében. A vetélkedő során három különböző területen mérik össze tudásukat a diákok. A vetélkedősorozat következő, 2. fordulóját szeptember 25-én, 14 órakor rendezik meg a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zenei részlegén.
  Közélet  -  2014. 09. 14. 07:49
  Vasárnap délután háromkor érkeznek a Gripenek a Börgöndi Repülőnapra
   Szeptember 14-én vasárnap ismét nagyszabású rendezvény helyszíne lesz a Börgöndi repülőtér. A repülés szinte minden ága képviselteti magát: ejtőernyősök, sárkányrepülők, vitorlázó repülők égen és földön láthatóak lesznek és érkeznek a Gripenek is. Egész napos családi kikapcsolódás a repülőnap, hiszen színpadi és gyerekprogramok, hagyományőrzők bemutatója és sok más érdekesség várja a látogatókat.
   

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss