3 oC / 1 oC(koponyeg.hu)
borult (várható)
2014. November 29. Taksony, Ilma, Filoména
   Eseménynaptár
2014 November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
 • Nincs esemény!

 • Advent

  Seuso kiállítás

  Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport

  Move Week 2014
  Kultúra  -  2014. 11. 27. 12:11
  Fehérvári Advent 2014 - ünnepi fénybe és díszbe öltözik a Belváros
   Advent első hétvégéjén elkezdődnek az ünnepváró programok Székesfehérváron. A Püspöki Palotában, a Városház téren, a Hiemer-házban, a Városi Képtárban, valamint a Felsővárosban, a Vízivárosban és Szárazréten is kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal, zenés, mesés készülődésekkel várják a családokat.
  Részletes adventi programok a cikkben!
  Közélet  -  2014. 11. 28. 12:32
  Új műsorstruktúrával ünnepli születésnapját a Fehérvár Televízió
  Decembertől még több érdekes embert, köztünk élő hétköznapi hősöket láthatunk a harmincadik születésnapját új műsorstruktúrával ünneplő a Fehérvár Televízióban. Útjára indul a Fehérvári Beszélgetések című sorozat, mely a hét minden napján várja majd a képernyők elé a családokat. Maga a műsor díszlete is újdonságokat tartogat izgalmas technikai megoldásokkal, fény-effektekkel és különleges kameramozgásokkal.
  Közélet  -  2014. 11. 28. 07:35 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A színház a fehérvári otthontalanokért - a december 9-i előadás jegybevételével is segítenek
  Egyedülálló összefogás jött létre Fehérváron, ugyanis a Vörösmarty Színház és a Kríziskezelő Központ közös adománygyűjtést szervez. A december 9-i Őfelsége komédiása című előadásra, akik jegyet vásárolnak, azok nem csak szórakozni érkeznek, hanem a jegy árával segítenek azoknak, akik az utcán kénytelenek élni mindennapjaikat. A színház aulájában ezen az estén meleg téli holmikat is gyűjtenek és Cserta Gábor fehérvári hajléktalanokat bemutató szociofotóiból nyílik kiállítás.
   
  Közélet  -  2014. 11. 28. 12:44
  Élelmiszeri hulladékok kezelése - használt olajok és zsírok

  A használt olajok és zsírok körültekintés nélküli felhasználása egészségkárosodással, felelőtlen kidobása, kiöntése súlyos környezetszennyezéssel járhat. A használt, fáradt olajak és zsírok leadhatóak a Depónia Kft. Palotai út 139. szám alatt lévő lakossági hulladékgyűjtő udvarán, ahol megfelelően kezelik ezt a típusú hulladékot. Az elhelyezés térítésmentes a székesfehérvári lakosok számára.
  • HÍRADÓ 2014. november 28.

   A tél beköszöntével kedvenceinkre is nagyobb figyelmet kell fordítanunk, új ...

  • Figyeljünk az állatokra is

   Az előrejelzések szerint jövő héttől már havazásra is számíthatunk a térségben. ...

  • Jótékonyság a testvérekért

   Csütörtök este tartották meg az Igézőben azt a jótékonysági árverést, melyet ...

  • Elismerés a Tulipános Óvodának

   Eötvös József emlékplakettet kapott a Tulipános Óvoda a Közoktatás Napja ...

  • Megújul a Fehérvár TV

   Decembertől még több érdekes embert, köztünk élő hétköznapi hősöket láthatunk a ...

  • Tanár-diák kosár rangadó

   A Kelet-Nyugat Kosárlabda Gála miatt ezen a hétvégén nem rendeznek bajnoki ...

  • Új társsal kel útra Fa Nándor

   Már csak órák kérdése és útnak indul Fa Nándor és a Spirit of Hungary, a cél ...

  • Folytatnák a menetelést

   A Videoton a bajnokságban két gól nélküli döntetlent követően utazik Pápára, ...


  Kultúra  -  2014. 11. 28. 15:29
  Áll már a betlehem a Városháza Díszudvarban
   Már áll a Polgármesteri Hivatal Díszudvarában a betlehem. Mint minden évben, idén is megújult a betlehemi jászol és a Kis Jézus születésének örömére összesereglett Három Királyok és Pásztorok figuráinak ünnepivé varázsolt környezete.
  Közélet  -  2014. 11. 28. 09:59
  Közmeghallgatást tartanak jövő héten pénteken a Városházán
  December 5-én, pénteken 08.00 és 10.00 óra között közmeg-hallgatást tart Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Városháza Dísztermében. A közmeghallgatást Székesfehérvár Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája tárgyában rendezik. A program nyilvános, így személyesen bárki részt vehet rajta. Várják a kérdéseket, javaslatokat, amelyekkel segítik a közgyűlés munkáját.
   
  Kultúra  -  2014. 11. 28. 13:07 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kétszáz gyermek első színházi élménye a "Padlás"
   A „JóPont” akció keretében kétszáz székesfehérvári diák vehetett részt élete első színházi előadásán. A nyolc éven felüli gyermekek a „Padlás” című musicalt nézhették meg csütörtökön a Vörösmarty Színházban.
  Kultúra  -  2014. 11. 28. 13:40
  Élőben közvetítjük az Újszövetség Maratont a Vörösmarty Színházból
  Advent első hétvégéjén ismét önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán, amit a város honlapján a Fehérvár Médiacentrum közreműködésével élőben közvetítünk. A III. Újszövetség Maraton 2014. november 29-én 23 órakor indul, és megközelítőleg 20 órán keresztül tart majd.
  ÉLŐ közvetítés november 29-én este 11-től: www.szekesfehervar.hu/elo
  Kultúra  -  2014. 11. 26. 14:23
  Belvárosi szoborsétát szervez pénteken a Terembura Kulturális Egyesület
   A Terembura Kulturális Egyesület folytatja szupertitkos belvárosi szoborsétáját, ám ezúttal az "éj leple alatt" osonnak végig az utcákon. A szervezők izgatottan várnak minden érdeklődőt, Kamarás Emesével pénteken, azaz november 28-án, este hat órakor a titkos helyen. A részvétel most is jelszóhoz kötött, melyet email-ben vagy telefonon lehet megadni, ahhoz hogy a résztvevők megtudják a pontos helyszínt és a jelszót.
  Kultúra  -  2014. 11. 28. 12:54
  Animációs Filmnapok pénteken és szombaton is a Barátság moziban
   Az Animációs Filmnapok keretében pénteken és szombaton 18 órától 100-100 perces animációs filmvetítést szerveznek a Barátság moziban felnőttek részére a KAFF, a CineFest és az Anilogue filmfesztivál díjnyertes alkotásaiból, valamint a Budapesti Kommunikációs Főiskola és a MOME hallgatóinak vizsgafilmjeiből. Szombaton 11 órától 30 perces, gyerekeknek szóló animációs filmeket vetítenek a KAFF nyertes alkotásaiból.
  Kék hírek  -  2014. 11. 28. 12:35
  Figyelemfelhívó sajtótájékoztatót tartott Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság
   A tél számtalan örömforrása mellett veszélyeket is rejteget, azonban ha tisztában vagyunk ezekkel és betartunk pár alapvető biztonsági szabályt, akkor nem kell gonddal számolnunk. A Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság három tagszervezetének, a katasztrófavédelemnek, a mentőszolgálatnak és a kéményseprő közszolgáltatónak a képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak Fehérváron a veszélyekről és a védekezési módokról pénteken, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon.
  Sport hírek  -  2014. 11. 28. 10:28
  Kovács István: az összhang a Vidi-siker titka
  Őszi első, de nem ülhet babérjain a Videoton, hiszen a listavezető szombaton már Pápán lép pályára. A tavaszról előrehozott két forduló előtt azért rövid összegzésre van lehetőség. Kovács István, a csapat válogatott középpályása nyilatkozott, szerinte a tavalyihoz hasonló keret főleg a szakmai stábnak és az egységnek köszönheti, hogy remek őszt produkált. Amiből lehet építkezni a folytatásban is.
  Közélet  -  2014. 11. 28. 10:12
  Öt fehérvári helyszínen fogadja a lakosság adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület
   2014-ben ismét megszervezi karácsonyi élelmiszer- gyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: november 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszer adományait. Az Élelmiszerbank célja, hogy Karácsony előtt a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló Karácsonyát tegye szebbé élelmiszer adományok segítségével.
  Közélet  -  2014. 11. 28. 09:28
  Óvodásoknak szerveztek játékos sportversenyt a Vörösmarty Általános Iskolában
   A Székes- fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola november 27-én, csütörtökön tartotta nagyszabású, hagyományos sportversenyét, az Oviolimpiát. A színvonalas, vidám sportvetélkedőn nyolc óvoda vett részt. A programot közel tíz éve már több mint tízszer szervezték meg a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A győztes a Ligetsori Ovi lett, megelőzve a MÁV-ovit és a szabadbattyáni Cifrakert Ovit.
   
  Közlemények  -  2014. 11. 27. 16:04
  Fogadóórát tart hétfőn Dr. Dienesné Fluck Györgyi
    Fogadóórát tart Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője 2014. december 1-jén (hétfőn) 15.00 és 18.00 óra között az Erzsébet út 12. szám alatti képviselői irodájában. Ráchegy, KÖFÉM lakótelep, Búr-telep és Börgönd önkormányzati képviselője minden hónap első hétfőjén várja a fenti időpontban a körzetben élőket.
  Kultúra  -  2014. 11. 28. 08:39
  Két gyermekelőadás is várja az érdeklődőket vasárnap az Igézőben
   2014. november 30-án, vasárnap két gyermek- előadás is várja az érdeklődőket a fehérvári Igézőben (Basa utca 1.). Délelőtt 9.30-tól a Sicc, pszt! című darabot lehet megnézni a Dumaszínház előadásában, amely a barátságról szól, bábok és népi hangszerek közreműködésével. Még ugyanezen a napon, de délután 16 órától egy másik macskával találkozhatnak a gyerekek: Findusszal, a Pettson karácsonya című előadás kapcsán.
  Közlemények  -  2014. 11. 28. 08:38
  Lakossági fórum jövő csütörtökön a 2. számú választókörzetben
  Bemutatkozó lakossági fórumot szervez dr. Kovács Béla Sándor, a 2. számú választókörzet új önkormányzati képviselője. A II. Rákóczi Ferenc Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában vár minden körzetben élőt december 4-én, csütörtökön 17 órakor. A fórumon részt vesz dr. Cser-Palkovics András polgármester, Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője is.
  Közélet  -  2014. 11. 28. 07:57
  December 1-től tekinthető meg a Herman Ottó vándortanösvény
  A Gárdonyi Géza Művelődési Házban december 1-je és december 4-e között lehetőség nyílik a Herman Ottó vándortanösvény megtekintésére és kipróbálására előzetes bejelentkezés alapján. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, óvodák, általános iskolák és középiskolák csoportos jelentkezését. Bemutatják az utolsó magyar polihisztor életpályáját, tudományos kalandozásainak egy-egy állomását a gyerekek nyelvére lefordítva.
  Sport hírek  -  2014. 11. 27. 19:02
  Delfin és Hód - hagyományos versenyen vettek részt a fehérvári úszók
  A Hód Kupa nemzetközi korosztályos úszóversenyt már nyolcadik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhely uszodájában. A kétnapos viadal népszerűségét jelzi, hogy 54 hazai és határon túli egyesület 833(!) versenyzőjének összesen 4350 rajtját regisztrálták. A Delfin SE a középmezőnyben, a 20. helyen végzett. 17 fővel vett részt a versenyen a fehérvári egyesület.
  Sport hírek  -  2014. 11. 27. 17:32
  Kiváló Sport DC-s eredmények a 2014 WDF Czech Open világkupa-fordulón
  November 21. és 23. között a Sport DC Székesfehérvár Prágában tett látogatást a 2014-es WDF Czech Open versenyének alkalmából. A verseny különlegessége annak jubileumában volt, hiszen a csehek immár huszadik alkalommal rendezték meg ezt a rangos eseményt. A magyar csapat pedig az évforduló alkalmával remekül helyt állt a cseh fővárosban, a Sport DC versenyői több értékes helyezés mellett Czipó Vivien aranyérmének is örülhettek.
   

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss