13 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős, 42.48 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2015. Május 27. Hella, Pelbárt, Ágoston
   Eseménynaptár
2015 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
16
17
 • Nincs esemény!

 • Hirdetés

  Tourinform  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  FehérVár magazin

  Látnivalók

  Tömegsport
  Közélet  -  2015. 05. 26. 11:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Új jégcsarnok és folytatódó kórházfejlesztés is szerepel a Kormánnyal kötött megállapodásban
  A Modern Városok Program keretében írt alá együttműködési megállapodást Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kedden délelőtt a Hiemer-házban. A megállapodás tartalmazza többek között a Fejér Megyei Szent György Kórház további fejlesztését, nagyszabású idegenforgalmi és kulturális fejlesztéseket a történelmi belvárosban és a multifunkciós jégkorong és rendezvénycsarnok megvalósítását is.
  Kultúra  -  2015. 05. 25. 22:15
  Csak tiszta forrásból - Bartók emlékesttel értek véget a pünkösdi programok Fehérváron
  A magyar nemzet egyik legnagyobb zeneszerzője, Bartók Béla emlékére adott hangversenyt az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Pünkösd hétfőn a Vörösmarty Színházban, mely egyben a záróprogramja is volt a fehérvári pünkösdi rendezvényeknek. A Bartók est arra is alkalmat adott, hogy Székesfehérvár városa nevében köszöntsék Drahos Béla karnagyot, a szimfonikusok korábbi vezetőjét, aki áprilisban ünnepelte 60. születésnapját.
  Kultúra  -  2015. 05. 25. 17:40 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Pünkösdi Virágálom - megtelt hétfő délután Fehérvár belvárosa
  Zenés körsétával, eredményhirdetéssel és a Kákics Együttes táncházával zárult a Pünkösdi Virágálom programsorozat hétfőn délután a Belvárosban. A közönségszavazatok alapján a székesfehérváriak az Országalma, a Fekete Sas Patikamúzeum és a Ciszterci templom virágdíszeit találták a legszebbnek. Az eredményhirdetésen Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke adta át a díjakat.
   
  Kultúra  -  2015. 05. 24. 19:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Játszótéri hangulat és városi természet a Haleszben

  Vasárnap a Halesz ligetben található régi betonfal színekkel telt meg. A Colorize csoport – Fábián Attila, Horváth Benedek és Varga-Márfy Milán – a céljukként azt tűzték ki, hogy a romos, összefirkált, szürke felületeket, falakat színessé varázsolják. A parkban lévő falra színes graffitit készítettek az ifjú művészek, melyhez a város jelentős támogatást nyújtott a falfelület letisztításával és a festék biztosításával.
  • HÍRADÓ 2015. május 26.

   Kiszélesített Belváros, hangverseny terem a Fekete Sasból, induló lakásépítési ...

  • Esti Mérleg a miniszterelnökkel

   A Modern Városok Program keretében írt alá együttműködési megállapodást kedden ...

  • Újabb fejlesztések Fehérváron

   Együttműködési megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és ...

  • 2900 km motoron

   Pénteken Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok fogadta a férfit, aki a ...

  • Elpusztult a sérült gólya

   Ahogy arról hétfői Híradónkban beszámoltunk, egy sérült gólya érkezett tegnap ...

  • Gyermekvédelmi fórum

   Gyermekvédelmi szakmai fórumnak adott otthont a Civil Központ, amelyet a Fejér ...

  • Nincs belvízveszély

   Bizakodók a gazdák, a májusi eső úgy tűnik egyelőre tényleg aranyat ér - ...

  • Bartók Béla emlékest

   A magyar nemzet egyik legnagyobb zeneszerzője, Bartók Béla emlékére adott ...


  Magyarország  -  2015. 05. 26. 20:44
  "Magyarország legkisebb településéhez is a nagyvárosokon keresztül vezet az út"
  Meggyőződés- ünk, hogy Magyarország legkisebb településéhez is a nagyvárosokon keresztül vezet az út – hangoztatta Orbán Viktor a Modern városok program keddi, székesfehérvári állomását követően a Fehérvár Televíziónak adott interjúban. A miniszterelnök azt is elmondta, a megyei jogú városok után a megyei önkormányzatokkal köt megállapodást a kormány.
  Közélet  -  2015. 05. 26. 14:05
  Idén is sikeres volt a Savanyú Emlékkupa
   Sikerrel rendezték meg idén is Pünkösdhétfőn a Savanyú Emlékkupát a Videoton szurkolók, azon belül pedig a Red-Blue Devils nyílt horgászversenyét. Idén az ötödik alkalommal került megrendezésre az RBD házi horgászversenye, a Savanyú Emlékkupa. A versennyel a 2010-ben elhunyt szurkolótársuknak Németh "Savanyú" Zoltánnak állítanak emléket a szervezők, aki fanatikus Vidi szurkoló és nagy horgász is volt.
   
  Közélet  -  2015. 05. 26. 16:40
  2900 km egy nap alatt motorral - Székesfehérvárra érkezett Anxo Castineira Lestegas
   Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok fogadta kedden délután Anxo Castineira Lestegast, aki a spanyol Foz városából 2900 km-t megtéve motorozott Székesfehérvárra. A motoros szenvedély és a kihívás késztette Anxo Castineira Lestegast a spanyol Foz városában, hogy 2015 májusában öt országon keresztül egy nap leforgása alatt Székesfehérvárra utazzon.
  Közélet  -  2015. 05. 23. 22:07 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Valétálók a Városház téren - idén is összetört az évfolyamkorsó
  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet egyik legszebb, legszentebb hagyománya a Selmecről származó valétálás, ballagás. Szombaton este a valétálók, végzős hallgatók elbúcsúznak az Alma Matertől. Tavaly még a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóiként, idén pedig már az Óbudai Egyetem végzőseiként vonulnak fáklyákkal és lámpásokkal Fehérvár utcáin a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között a valétálók.
  Közélet  -  2015. 05. 27. 08:14
  Anya dolgozni megy - tanácsok kisgyermekes anyáknak
  A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány május 28-án csütörtökön 17 órától rendezi meg az Igézőben Nemekből igenek klubját, amelynek témája ezúttal a kisgyermekes édesanyák munkavállalása lesz. Választ kaphatunk többek között arra, hogy hány helyen és hogyan kell helytállnia egy kisgyermekes édesanyának és arra is, hogyan egyeztethető össze jól a munka és az anyaság?
  Kultúra  -  2015. 05. 27. 08:04
  Francia filmhét kezdődik május 28-tól a Barátság Moziban
  A nyár kezdetén francia filmhetet tart a Barátság mozi: vígjátékok, romantikus filmek, filmdrámák és családi mozik egyaránt helyet kaptak az elmúlt egy év terméséből rendezett válogatásban.Május 28-a és június 4-e között a Bazi nagy francia lagzi, az Elemi szerelem, a 3 szív és a Nicolas az iskolában című filmet is vetítik.
  Kultúra  -  2015. 05. 27. 07:39
  II. Szent István Városa Kórustalálkozó Székesfehérváron
  Szombaton, május 30-án a Szent Imre Templomban rendezik a II. Szent István Városa Kórustalálkozót, ahol neves kórusok mutatják be magas színvonalú egyházzenei műsorukat a fehérvári közönségnek, a koncert végén pedig Kodály Zoltán Ének Szent István Királyhoz című kórusművét adja elő az összkar.
  Sport hírek  -  2015. 05. 26. 10:13
  Karate: nyolc aranyérem Szlovákiából
  A szlovákiai Vásárúton rendezte meg május 23.-án a Szlovák Shinkyokushin Szervezet a tavaszi versenyidőszak utolsó erőpróbáját a kezdő versenyzők részére, II. Vásárút Kupa néven. A 130 fiatal résztvevő kétféle szabályrendszerben mérhette össze tudását. A legfiatalabbak a fejtető-térdérintős versenyszámban, míg a kicsit idősebbek és tapasztaltabbak testvédős küzdelmekben vitézkedhettek, a fehérvári és környéki versenyzők pedig összesen nyolc aranyérmet szereztek.
  Közélet  -  2015. 05. 26. 08:40
  Élő közvetítés Orbán Viktor székesfehérvári sajtótájékoztatójáról
  Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere együttműködési megállapodást ír alá kedden a Modern Városok Program keretében, majd közös sajtótájékoztatót tartanak. Az eseményt 10 óra 30 perctől élőben közvetíti a kormany.hu, melyet itt nézhetnek meg.
  Kultúra  -  2015. 05. 26. 08:30
  Egyedülálló zene produkció A Szabadművelődés Háza színpadán
   Mózes Tamara, Nagy János és Vincent Mascart közös produkcióját láthatják az érdeklődők A Szabad- művelődés Háza színpadán május 28-án, csütörtökön este 20 órától. A különleges formáció igencsak tág teret nyújt a zenei ötleteknek, hiszen két billentyűből, énekhangból és szaxofonból áll. Műsoruk saját szerzeményekből és sztenderdekből áll, sok improvizációval.
   
  Kultúra  -  2015. 05. 26. 08:25
  Sikerrel mutatkozott be a Vörösmarty Színház a III. Pécsi Családi Fesztiválon
  Nagy sikerrel mutatkozott be a fehérvári Vörösmarty Színház a III. Pécsi Családi Fesztiválon. A Vörösmarty Színház immár másodszor vendégeskedik a fesztiválon. Tavaly a Kincsek szigetével szerepeltek Pécsen, idén a Momo című zenés mesejátékot tekinthette meg a családi fesztivál közönsége.
  Sport hírek  -  2015. 05. 26. 08:14
  Mayer Szabina: Vegyes érzéseim vannak a bajnokságról
   Az FKC Fanat-X szurkolói csoport Mayer Szabinát választotta a szezon legjobbjának. A Fehérvár KC beállója az idény során nemcsak, hogy visszakerült a válogatottba, annak meghatározó játékosává is vált az Európa-bajnokságon. Klubja azonban a nagyszerű őszi teljesítmény után a hatodik helyet szerezte meg a bajnokságban.
  Kultúra  -  2015. 05. 25. 09:52
  Barangolás a mesebirodalomban - ismét Hetedhét Játékfesztivál
  Május 30-31-én óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműveskedős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Idén a falusi és a városi élet próbatételei állnak a kétnapos gyermeknapi fesztivál középpontjában. A vidéki és polgári miliőt idéző játéktéren bábelőadások, koncertek és népi piknik színesíti az ügyességi feladatokat.
  Sport hírek  -  2015. 05. 24. 18:28
  Egy góllal győzött utolsó hazai mérkőzésén a bajnok Videoton
  A Kecskemét elleni mérkőzéssel köszönt el a hazai közönségtől a bajnok Videoton. Az első félidőben mindkét csapat kihagyott egy 11-est, a Vidi ellenben gólt is lőtt Trebotic révén. Feczesin kapufáján kívül más nem történt szünet után, győzelemmel búcsúzott a sóstói publikumtól 2014/15 bajnokcsapata.
  Videoton - Kecskemét 1-0 (1-0)
  Közélet  -  2015. 05. 23. 16:51 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  SM Világnap Székesfehérváron
   Több, mint harminc város érintésével, az SM Világnap fehérvári családi napján fejezte be országjáró útját Ternován Zoltán szombaton délután. Az SM-beteg amatőr sportoló tizenhat nap alatt kerékpározta körbe hazánkat annak érdekében, hogy saját példájával reményt adjon a betegeknek, továbbá felhívja a figyelmet azokra a betegtársakra, akik az idegrendszert megtámadó betegség miatt kiszolgáltatottakká váltak.
  Kultúra  -  2015. 05. 23. 16:41 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A nap is kisütött amikor elkezdett játszani a Veszprémi Légierő Zenekara
  A belváros szinte percek alatt megtelt élettel, amint elállt az eső és a felhők mögül kikandikált a nap. A Pünkösdre elkészült virágköltemények előtt nagyon sokan fényképezkedtek telefonnal, a Szent István Király Múzeum kapualjában a Hírtbelebummosok gyermekjátszójába is egyre többen érkeztek és a Liszt Ferenc utca sarkán a Veszprémi Légierő Zenekara elvarázsolta slágereivel a fehérvári közönséget.
   

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss