24 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 16.56 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2016. Augusztus 29. Beatrix, Erna
   Eseménynaptár
2016 Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Minifoci EB

  Hirdetés

  Városkártya

  Népszavazás 2016

  Tourinform  2GO Fehérvár
     Webkamera

  FehérVár magazin
   

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Sport hírek  -  2016. 08. 29. 15:04 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Megérkezett az új vezetőedző a Volánhoz - interjú Benoit Laporte-tal
  Munkába állt a Fehérvár AV19 új vezetőedzője, Benoit Laporte. A kanadai-francia szakember egyelőre a jég mellől figyelte új csapatát a hétfő délelőtti edzésen, a legújabb csatárigazolás ellenben már jégre is lépett. Adam Courchaine veretes múlttal rendelkezik, reméljük, góllövő erényeit Fehérváron is megcsillantja.
   
  Sport hírek  -  2016. 08. 29. 11:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Pénteken reggel és este repülnek hőlégballonok a város fölött
  A 22 év tiszteletére idén 22 ballont hívtak meg a szervezők a csütörtöktől vasárnapig tartó XXII. Velencei-tavi Nemzetközi FLAGA GÁZ Hőlégballon Karneválra. A megnyitó csütörtökön este hatkor lesz az Alba Pláza előtti téren, a bevásárlóközpont tetőparkolójából pedig felszáll, Fehérváron először a Szent Korona ballon. Pénteken reggel és este pedig - ha az időjárás megengedi - Fehérvár fölött repülnek majd a ballonok.
  Kultúra  -  2016. 08. 29. 15:00 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Színház Tele Élménnyel - évadnyitó a Vörösmarty Színházban
  Az új évadban is széles skálán mozog a kulturális kínálat a Vörösmarty Színházban, ahol többek között zenés vígjáték, musical, színmű, tragédia, táncjáték és zenés mesejáték is szerepel a műsorban. A hétfői évadnyitón dr. Szikora János színházigazgató ismertette a legizgalmasabb új darabokat, emellett a társulat újonnan érkező tagjait is bemutatta.
   
  • HÍRADÓ 1-kor 2016. augusztus 29.

   Forrósággal köszönt el a nyár, sokan a vízparton töltötték az utolsó augusztusi ...

  • Remek házigazda volt Fehérvár

   Kazahsztán nyerte a székesfehérvári Kispályás Labdarúgó Európa-bajnokságot, a ...

  • Elkezdődött a tankönyvosztás

   Megkezdődött a tankönyvek kiosztása a Szénatéri Általános Iskolában is. A ...

  • Hőlégballon Karnevál

   Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Nemzetközi Flaga Gáz ...

  • Ferenczi György és a Rackajam az Öreghegyen

   Ferenczi György és a Rackajam lépett fel az Aranybulla Művészeti napokon. A ...

  • Erdélyi fúvósok Fehérváron

   Székesfehérvárra látogatott, a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar. Az ...

  • A Hét hírei - augusztus 28.

  • HÍRADÓ 2016. augusztus 27.

   A köznapiról és a látomásról, Márai-adaptáció az Öreghegyen, idén közel 700 ...


  Kék hírek  -  2016. 08. 29. 06:54
  Hajtva tilos! Tolva szabályos! - a héten már növekszik a forgalom, figyeljünk egymásra!
  A Fejér Megyei Baleset- megelőzési Bizottság kettőszáz figyelemfelhívó táblát szerzett be, amellyel a kerékpárosokat figyelmeztetik arra, hogy a kijelölt gyalogos átkelőhelyen tekerve szabálytalan átkelni. A rendőrök tapasztalatai szerint a biciklisek nem ismerik pontosan a közlekedési szabályokat, gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy hol és hogyan szabad kerékpározni, ezért balesetveszélyes helyzeteket idéznek elő.
  Sport hírek  -  2016. 08. 24. 17:37
  Benoit Laporte a Fehérvár AV19 új vezetőedzője
  Az 56 éves kanadai-francia szakvezetővel egy plusz egyéves megállapodást kötött a fehérvári hokiklub. Benoit Laporte játékos-karrierjét főleg az AHL-ben és Franciaországban, Brianconban valamint Rouenban töltötte. A játékosként négyszeres francia bajnok Laporte vezetőedzőként megfordult svájci- és olaszországi első osztályú csapatok kispadján, a legtöbb időt azonban Németországban, a DEL-ben dolgozott. 
   
  Kultúra  -  2016. 08. 29. 07:04 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Fényfestés a bazilika homlokzatán - mától lehet ingyenes jegyet váltani
  Szent István-székesegyház az évszázadok viharában címmel fényfestés lesz jövő héten szombaton este a bazilika homlokzatán. A 800 év történetéről szóló előadásra ingyenes jegyváltás szükséges: augusztus 29-től a Barátok Boltjában és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban lehet hozzájutni a belépőkhöz. A vetítések szeptember 3-án, szombaton 22.00-kor, 22.30-kor, 23.00-kor és 23.30-kor kezdődnek.
  Sport hírek  -  2016. 08. 25. 16:29 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Országos elismerésben részesült a Főnix Rock and Roll SE
  Mindössze négy évvel ezelőtt és tizennégy táncossal indult el Székes- fehérváron a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, de a néhány év alatt több mint kétszáz főre bővült a taglétszámuk, és a fehérvári táncosok olyan ismertségre és sikerre tettek szert, hogy már a Magyar TáncSport Szakszövetség is számon tartja őket. A Benedek Dóra vezette egyesületben táncolók nap, mint nap kőkeményen megdolgoznak a sikerért.
  Sport hírek  -  2016. 08. 29. 15:27
  A harmadik helyen végzett Székesfehérvár a Megyei Jogú Városok XIV. Sporttalálkozóján
  Dobogós helyen végzett Székesfehérvár csapata a Megyei Jogú Városok Sport- találkozóján. A Polgármesteri Hivatalok köztisztviselőiből és intézményeik közalkalmazottjaiból álló csapatok tizennegyedszer mérték össze „erejüket” több hagyományos és néhány különleges versenyszámban. Az élen Debrecen, a második helyen Békéscsaba végzett.
  Közlemények  -  2016. 08. 29. 15:13
  Erzsébet-utalványok pótlólagos átadása
  A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak - a jogszabályban előírtak szerint – augusztusban Erzsébet-utalvány formájában természetbeni támogatásban részesülnek. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy az át nem vett Erzsébet-utalványok kiadására szeptember 1-jén pótlólagos, személyes átvételi lehetőséget biztosít.
  Kultúra  -  2016. 08. 29. 12:01
  Nyárbúcsúztató családi napot szervez a SZÉNA Egyesület
  Ingyenes családi napra várja az érdeklődőket a SZÉNA Egyesület szeptember 3-án, szombaton 16 órától a Rác utcai Skanzen mögötti füves területen: ugrálóvár, kézműves foglalkozás, csillámtetoválás készítés, arcfestés, mini játszóház, tűzoltó bemutató, állatsimogató, relax-sátor is lesz majd.
  Gazdaság  -  2016. 08. 29. 11:03
  Hogyan kell adózni a lakáskiadás után?
  A lakáskiadás feltételeit nem árt szerződésben rögzíteni. A tartós ingatlan-bérbeadáshoz nem kell adószámot kiváltani, ha csak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát. Mivel a magánszemély általi, nem turisztikai célú bérbeadás áfamentes, a havi lakbérről számlát nem, de átvételi elismervényt ki kell állítani, de legalábbis nyomon követhetően jegyezni kell a tulajdonos bevételét.
  Sport hírek  -  2016. 08. 29. 10:10 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Heti Alba: érkező légiós, újabb edzőmeccsek
  Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Alba Fehérvár, a Komarno ellen szoros csatában kaptak ki Lóránt Péterék. A héten teljessé válik a kosarasok légiós kontingense, hétfő este megérkezik Winston Shepard. Az amerikai játékos akár pályára is léphet szerdán a Veszprém elleni hazai találkozón, amelyet szombaton követ újabb edzőmeccs. Akkor Kaposvárra látogat Dzunics Braniszlav csapata.
  Gazdaság  -  2016. 08. 29. 08:17
  Tíz százalékos bevételnövekedést tervez az idén az Alpha Befektetési Holding
  Az Alpha Befektetési Holding Zrt. az idén 10 százalékos árbevétel-növekedést tervez, amihez hozzájárulhat az is, hogy legnagyobb tagvállalata, a fehérvári székhelyű Alpha-Vet Kft. az Arab-öböl országaiba, illetve a balti államokba is exportálhat vényköteles állatgyógyszereket. A cégcsoport 400 embert foglalkoztatott, amiből 210-en dolgoznak Alpha-Vet Kft.-nél.
  Kultúra  -  2016. 08. 28. 15:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Először látogattak Székesfehérvárra a csíkszenttamási fúvósok
  Története során először turnézik az anyaországban a Csíkszent- tamási Ifjúsági Fúvószenekar. A turné első állomásaként Székesfehérváron léptek fel vasárnap este a Hotel Magyar Király előtti téren. A fiatal erdélyi zenészek vasárnap ellátogattak a Városházára is, ahol Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila fogadta őket.
  Kék hírek  -  2016. 08. 28. 09:55
  Kigyulladt egy bálázógép Székesfehérváron - megmentették a traktort a tűzoltók
  Szombaton este kigyulladt egy bálázógép Székesfehérvár mellett, ahova a fehérvári hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak. A város szélén egy traktorhoz kapcsolt bálázó égett és a gyors beavatkozásnak köszönhetően a traktort sikerült a gépről leválasztani és megmenteni. Mindössze a hátsó lámpaburái olvadtak meg a hőterheléstől.
  Kultúra  -  2016. 08. 28. 09:35
  Fotóritkaságok a strand építéséről
  A vakáció utolsó vasárnapján is igazi strandidő lesz és minden bizonnyal sokan látogatnak majd ki ezen a napon is a Városi Strandra. A Szent István Király Múzeum közösségi oldalán megosztott néhány olyan fotóritkaságot, amin az 1934-ben átadott strand építéséről szól. Az egyik ritkaságon a nagymedence vasbeton szerkezetének az építése is látható, de van kép a pancsoló és az öltöző építéséről is.
   
  Kultúra  -  2016. 08. 22. 14:10
  Kvíz - tesztelje tudását a Székesfehérvári Királyi Napokról!
  10 nap, 10 kérdés: a fényjátékkal kísért megnyitótól, a tűzijátékos zárásig végigkísértük a Székes- fehérvári Királyi Napok programjait. Aki velünk tartott, könnyedén válaszol a kérdésekre is. A cikkben található kvíz segítségével most Ön is tesztelheti tudását a Székesfehérvári Királyi Napok 2016. évi programjairól!
  Sport hírek  -  2016. 08. 27. 23:56 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kazah öröm a Kispályás Labdarúgó Európa Torna döntőjében
  Kazahsztán diadalával ért véget a 2016-os székesfehérvári Kispályás Labdarúgó Európa Torna. A kazah együttes a döntőben végül büntetőkkel győzte le Horvátországot, míg a harmadik helyen Csehország végzett. Magyarország válogatottja a nyolcaddöntőig menetelt. A következő esztendőben a csehországi Brno ad otthont az Európa Tornának, június 6-16. között.
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 19:08
  A teremtett világ festője - Ujváry Lajos alkotásaiból nyílt tárlat Öreghegyen
    Az Aranybulla Művészeti Napok keretében nyílt meg Ujváry Lajos emlékkiállítása, a festőművész halálának 10. évfordulóján. Ujvárit különösen sokat foglalkoztatta az erdélyi székely falvak élete. Egyszerű, tömör formaadás, mélyen izzó, lírai színvilág jellemzi képeit. Az erdélyi Gyimeseket és a Dunakanyart örökítette meg képein, a jelenkori tájképfestészet egyik legmeghatározóbb egyéniségének tartják.
  Sport hírek  -  2016. 08. 27. 17:13
  Kétszer is legyőzte a szlovák bajnokot az Alba Fehérvár KC
  Az Alba Fehérvár KC pénteken nyilvános, szombat délelőtt zártkapus mérkőzést vívott a Iuventa Michalovce csapatával. Az FKC mindkét találkozón nyolcgólos vezetést szerzett a szünetig, de míg az első meccsen csak négyet tartott meg az előnyéből, a másodikon tizenkét góllal bizonyult jobbnak a szlovák bajnoknál.
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 13:37 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Sonkás waffel, marhaszegy és steak szendvics a Városház téri Street Food Show-n
   Két napos gasztrofesztivál kezdődött szombaton a Városház téren, ahol az utcai étkeket ünneplik a Dining Guide Street Food Show keretében. A látogatók megkóstolhatják a legfinomabb steak-szendvicset, a grillezett marhaszegyet, sertésoldalast, vagy a házias mini kolbászkákkal töltött tölcséreket is. A választékot gazdagítják a legkülönbözőbb ízesítésű - akár lazacos és feketeerdő sonkás - waffelek és a kézműves sörök sokasága.
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 08:18
  Szabadfogású jazz fesztivál A Szabadművelődés Házában
   2016. szeptember 2-án újra megrendezik A Szabad- művelődés Házában a szabadfogású jazz fesztivált. Idén a JÜ együttes lép fel, akik rock, folk és dzsessz zenével várják a közönséget. A koncert 20 órakor kezdődik. Az együttes tagjai: Mészáros Ádám (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Halmos András (dob) és + Kitzinger Gábor (live visual).
  Kultúra  -  2016. 08. 27. 07:04
  Ujváry emlékkiállítás és Rackajam koncert az Aranybulla Művészeti Napokon
    Idén 17. alkalommal rendezik meg a két napos Aranybulla Művészeti Napokat, augusztus 26-án és 27-én. Az Öreghegyi Közösségi Házban az első napon a Medve Színpad társulata mutatta be Márai Sándor egyik művét, Benkő Nóra színművész segítségével. Augusztus 27-én 17 órakor Ujváry Lajos emlékkiállítása nyílik meg, majd 20 órától fellép Ferenczy György és a Rackajam.
  Sport hírek  -  2016. 08. 26. 18:44
  Kazahsztán ellen búcsúzott a magyar csapat a Kispályás Labdarúgó Európa Tornától
  A magyar válogatott pénteken délután Kazahsztán ellen lépett pályára a Kispályás Labdarúgó Európa Torna nyolcaddöntőjében. A mérkőzésen mindent megpróbált és remekül küzdött a magyar csapat, de végül a helyzeteit jobban kihasználó kazahok 5-1-re győztek. A kazah együttes következő ellenfel Németország lesz a negyeddöntőben.
  Közélet  -  2016. 08. 26. 14:21
  Hátrányos helyzetű családokat támogatnak a Jótékonyság Világnapján
    Szeptember 4-én vasárnap a Jótékonyság Világnapja alkalmából szervez kulturális programot a Fehérvári Civil Központban a Szín-Tér Egyesület, együttműködve a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal. A rendezvényre hatvan, Fejér megyében élő, hátrányos helyzetű családot hívnak meg a szervezők. A programon zenés bábszínházi előadást tekinthetnek meg, valamint tartós élelmiszer csomagot kapnak a családok a SZETA jóvoltából.

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss