-
Új étterem az Arénában
Menüztető gyorséttermi jelleggel megnyílt az Alba Aréna új étterme. Hagyományos finomságokkal – levesekkel, főételekkel, desszertekkel – várják a vendégeket hétköznapokon 11 és 15 óra között. Helyszíni fogyasztásra és elvitelre is van lehetőség, fizetni készpénzzel, bankkártyával és jövő héttől már SZÉP-kártyával is lehet.
2024.05.13. -
Végtelen Energia nyereményjáték
Páros belépőjegyet nyerhet a Nikola Tesla – Végtelen Energia előadásra, aki helyesen válaszol az Alba Aréna közösségi oldalán feltett kérdésre. A játék május 15-én, szerdán 20 órakor zárul.
2024.05.13. -
Ünnepelt az Alpha Rádió
Tíz évvel ezelőtt, 2014. május 9-én kezdte meg sugárzását az Alpha Rádió Székesfehérváron. A tematikus műsorszerkezettel dolgozó, független kisközösségi rádió az állatbarátoknak szól az FM 88.9-en, és főként a Belvárosban és környékén fogható. A rádió csapata dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen ünnepelte a jeles jubileumot.
2024.05.13. -
A Regőczi Alapítvány küldetése
Május 15-én, szerdán 17.30-tól Dr. Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke tart előadást az Alapítvány tevékenységéről, eredményeiről a Városháza Dísztermében. A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
2024.05.13.
Így készül az igazi fehérvári zserbó fagyi a Budai úton
Minőségi alapanyagokból készítjük a fagylaltot, színtiszta – minimum 3,5%-os - tejből és 35%-os - állati eredetű – tejszínből – mondta Bezerics György cukrász, aki feleségével együtt nemrégiben nyitotta a Fagyivarázs fagylaltozót. Mesterséges színező anyagokat, aromákat nem használunk, csak természetes anyagokkal, illetve olasz pasztákkal dolgozunk, amelyek gluténmentesek, színezékmentesek.
„A fagyijaink kézműves fagylaltok, így főzési eljárással készülnek: 95 fokon pasztörizáljuk a fagylaltokat, majd zárt rendszeren keresztül mínusz 20-22 fokra lehűtjük. Az egész folyamat 10-15 percet vesz igénybe."
A múlt heti nagy melegben biztosan sokan voltak...
Tíz és dél között szállingóznak a vendégek, majd jellemzően „szieszta időben” dél és három óra között szinte senki sem jön. Három óra felé elkezdenek jönni a vendégek és fél öt fele már tele a terasz egészen este nyolcig. Szerencsére egyre több vendégünk van, mert értékelik, hogy kevesen készítenek főzött fagyit a városban.
A minőségi fagyi alaphoz jó minőségű tej és tejszín kell, emellett szőlőcukrot és cukrot, vagy a diabetikus fagylaltokban gyümölcscukrot használunk. Emellett jó minőségű pasztákkal ízesítjük még a fagylaltot. Az alapot egyébként előző nap keverem össze és másnap fagyasztom le, így sokkal jobban összeérnek az ízek és tömörebb lesz a végeredmény.