Hétfő délután megnyitják a Gaja-hidat - minden közlekedő türelmét kérik

A Gaja-híd felújítása a tervezett ütemben halad, így várhatóan hétfő délután megnyitják a forgalom előtt. Ettől nemcsak a Móri út térségében enyhülnek majd a torlódások, amelyeket a városban több helyen zajló útfelújítások és a Mátyás királykörúton ma bevezetett – a Székesfehérvári Királyi Napokhoz kapcsolódó – forgalomkorlátozások okoznak. A közlekedők türelmét kéri Székesfehérvár Önkormányzata a hídmegnyitásig hátralévő munkanapokra és az ünnepi rendezvénysorozat idejére.
2017.08.10. 20:07 |
Megújul a Liget sor, a Budai út egy szakasza csak korlátozásokkal járható, és a Gaja-híd is le van zárva hétfő délutánig. Mindeközben ma megkezdődtek a Mátyás király körúton a Székesfehérvári Királyi Napok előkészületei. A torlódások miatt mindenki türelmét kérik a szervezők.

Augusztus 14-én, hétfőn délutánra várhatóan sikerül megnyitni a forgalom előtt a Gaja-hidat és a Palotai úti lezárt szakaszt, így enyhülnek majd az útlezárások miatti közlekedési problémák a Móri út térségében és a Belváros környékén. A híd megnyitásának pontos időpontját pénteken délután tudják megmondani a szakemberek, amelyről Székesfehérvár Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot.

Ma megkezdődtek a hagyományos augusztusi ünnepi programsorozat előkészületei a Mátyás király körúton is, így azt a szakaszt is lezárták a forgalom elől. A Zichy színpad mellé idén a koncertekre és néptáncos estekre érkezők kiszolgálására egy mobillelátót helyeznek el, ennek összeállítása is megkezdődött, hogy elkészüljön a holnap esti műsorkezdésig.

A Zichy liget és az előtte lévő tér átalakítására a korábbi évekre jellemző zsúfoltság miatt volt szükség. A népszerű programokon résztvevő sok ezer ember biztonsága érdekében megnövelt rendezvénytér a Székesfehérvári Királyi Napokon vizsgázik először, és a tapasztalatokat értékelve, ha kell, jövőre a városvezetés a szükséges változtatásokról is dönteni fog.

A Gaja-híd megnyitásáig hátralévő két munkanapot érintő, a szokásos mértéket meghaladó forgalomkorlátozások miatt a közlekedők türelmét és megértését kérik!

Közlemények

 1. Június 29-ig várják emlőszűrésre a hölgyeket Székesfehérváron

  A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai Szakrendelésén, a Hunyadi utcában működik. Ide várják június 29-ig Székesfehérvárról mammográfiás vizsgálatra azokat a hölgyeket, akik meghívó levelet kaptak most vagy a közelmúltban.

  2018.06.21.
 2. Áramszünet lesz június 27-én az Orsovai utcában

  Az E.ON tájékoztatása szerint az általuk végzett hálózatfejlesztési munkákhoz kapcsolódóan áramszünet lesz június 27-én, szerdán 9 és 14 óra között az Orsovai utcában. Az 1-39., illetve a 2-38. számú épületeket érinti a szolgáltatás kimaradása. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik!

  2018.06.21.
 3. Megkezdődik szerdán a Vörösmarty tér és a Széchenyi út burkolatának felújítása

  Megkezdődik június 20-án, szerdán a Vörösmarty tér és a Széchenyi út burkolatának felújítása a Balatoni út – Horvát István utca közötti szakaszon. A munkálatok várható befejezési határideje augusztus 20-a, addig félpályás útlezárás lesz, a forgalmat időszakosan jelzőőrök szabályozzák.

  2018.06.19.
 4. Szerdán tart ügyfélfogadást a Fejér megyei egyenlőbánásmód-referens

  A Fejér megyei egyenlőbánásmód-referens június 20-án várja ügyfeleit Székesfehérváron. Szerdán 11.30 és 15.30 között Dr. Szatmári Éva a Tolnai u. 10. szám alatt, a Székesfehérvári Regionális Álláskeresők Egyesületének irodájában fogadja az ügyfeleket.

  2018.06.19.
 1. Pénteken "Helló nyár!" a Zichy ligetnél - forgalomkorlátozásra kell számítani

  Lezárják pénteken a Mátyás király körút érintett szakaszait a Zichy ligetnél a Helló, nyár! rendezvény idején. Déltől másnap reggelig terelőútvonalon közlekednek az országos-regionális és a helyi autóbuszok. Kérik a közlekedők türelmét és körültekintését.

  2018.06.11.
 2. Útfelújítások - terelőúton jár hétfőtől a 24-es és a 25-ös busz

  Több utca burkolatának felújítása kezdődik meg június 11-én, hétfőn. A Géza utca Kadocsa út és Zsolt utca közötti szakaszán egy hónapon át tart a forgalomkorlátozás, addig a 24-es és 25-ös autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek. Szintén június 11-től burkolat-felújítási munkálatok kezdődnek a Rozsnyói utcában, Sajó utcában, valamint a Túrózsáki úton.

  2018.06.11.
 3. Az időjárás miatt elmarad a Palotai kapu téren a családi fesztivál

  A szervezők a bizonytalan időjárás miatt halasztották el a Családok Éve székesfehérvári roadshow-jának programjait. Szombaton még délelőtt újabb eső érkezik dél felől, ezért döntöttek a szabadtéri, családi program elhalasztása mellett.

  2018.06.09.
 4. Pénteken csak a buszok hajthatnak be a Csíkvári út Homoksor és Széchenyi út közötti szakaszára

  A kivitelező a pénteki napon átvágja a Csíkvári út Homoksor és Széchenyi utca szakaszát. A munkálatok miatt pénteken csak a helyijáratos buszok hajthatnak be a Homoksor felé a Széchenyi útról. A tervek szerint a forgalomkorlátozás csak a pénteki napra vonatkozik. Kérik a közlekedők türelmét az útfelújítás alatt!

  2018.06.08.

Múzeumok éjszakája

Királyi Napok

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek