-
Családi programok szombat délutántól - Piknik a belvárosban, a Városház téren
A pünkösdi hétvégén, május 18-án, szombaton délután a belvárosi lakókat várja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Városház térre egy közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is szerepel a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket Gájer Bálint szórakoztatja, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehet táncolni. A rendezvény ingyenes.
2024.05.15. -
VIII. Maroshegyi Családi Mesenap
Szeretettel várják a családokat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti M. Tóth István térre, ahol május 18-án, szombaton 14 és 19 óra között számos aktivitással várják a családokat. Koncertek, kézműveskedés és közös játék is vár az érdeklődőkre.
2024.05.15. -
Június 15-én nyit a strand
A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között. Az üzemeltető Városgondnokság ebben az évben nem emeli a belépőjegyek és bérletek árait. A strand egészen 2024. szeptember 1-jén vasárnapig lesz majd nyitva.
2024.05.15. -
Belvárosi Parkolóház
Székesfehérvár egyetlen parkolóháza, a Távírda utcában található és most fontos lépést tett a megújuló energiák kihasználása terén. A Belváros Parkolóház tetőfelületére egy 42 kW-os napelem rendszer került, amely az épületet képes annyi árammal ellátni, hogy zölden működhessen, így az autók elektromos töltése is ezentúl környezetbarát módon történhet.
2024.05.14.
Hat megye kereskedő és vendéglátós tanulói versengtek Székesfehérváron
A kinőtt pulcsi ujja akár díszcsomagolás is lehet egy borosüvegen, a teáskannából némi kreativitással, kézügyességgel és újrahasznosított csomagolóanyaggal pedig elefántot is készíthetünk. A II. Kereskedők viadalán születtek ezek az ötletes alkotások, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola versenyén. A szakmai alapkészségek mellett a környezettudatosság és az egészséges táplálkozás kapott idén kiemelt szerepet a versenyen, amin nyolc csapat mérte össze tudását.
A Békéscsabától Pécsig szinte az egész országból érkező versenyzőket Mészáros Attila alpolgármester és Zelei Eszter, a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának igazgatója köszöntötte, majd szakmai totóval indult a verseny, amit a gyakorlati feladatok követtek.
A Királyi ízek, illatok gasztronómiai versenyen pincér-, szakács- és cukrásztanulókból álló háromfős csapatok versenyeztek. A pincérek királyi lakomához illő díszterítést mutattak be, de különböző felszolgálási módokban, kávékészítésben és borválasztásban is helyt kellett állniuk. A szakácsok előételt és főételt készítettek egy-egy előre meghatározott alapanyagból, libamájból és szarvascombból. A cukrászok pedig a szakácsuk ételéhez illeszkedő tányérdesszertet készítettek.
A szakmai zsűri nem csak a végterméket, hanem a készítés folyamatát is pontozta. A szakácsoknál Adamek Balázs mesterszakács, a Diófa Étterem konyhafőnöke és Volenter István mesterszakács, a Nemzeti Gasztronómia Válogatott csapatkapitánya, a cukrászoknál Csete Ildikó, Pass Szilvia és Végh József, a Damniczki, az Aranyalma és a Krém Cukrászda mestercukrászai bíráltak. A pincér zsűri tagjai Madler László, a Diófa étterem vezetője és Nyikos Szabolcs, a Beat étterem üzletvezető-helyettese voltak. A kereskedőknél Molnár Mária, a SPAR áruházvezetője és Horváth Viktória, a Hervis székesfehérvári boltvezetője zsűrizte a versenyzőket.