Gasztro-Feszt Pákozdon halászlével játékkal és finom harapnivalókkal

Negyedszer rendeznek Pákozdon Gasztro-Fesztet a hétvégén, ahol a fesztivál nyitányaként halászléfőző-verseny várja a látogatókat, de kézműves harapnivalókat és finom borokat is kínálnak, a színpadon pedig zenei és tánc produkciók várják a közönséget, a gyerekeknek pedig népi játékokkal készülnek.
2018.06.29. 08:43 |
Gasztro-Feszt Pákozdon halászlével játékkal és finom harapnivalókkal

A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel.

A húsok a hagyományos receptúrák alapján, a megadott érlelési idők szerint, valódi füstöléssel és kézi feldolgozással készülnek. A fűszerpaprika csak természetesen szárított és kézzel szedett, a lekvár valódi gyümölcs alapanyagú, a sajt tejből van, a pálinka meg csak kisüsti lehet.

Idén a határon túli történelmi borvidékek mesterei mellett (Heit Lóránd az érmelléki borvidékről, a Zsigmond Pincészet a felvidékiről, a Rozsmán Borászat a muravidékiről, Maurer Oszkár a Szerémségből) azok a termelők is bemutatják kézműves boraikat, akik a régióban hét hektárnál kisebb szőlősben gazdálkodnak.