Fehérváron is ellenőrzik az élelmiszer-biztonságot a fesztiválokon

Az ellenőrök egészen augusztus végéig nagy figyelmet fordítanak a szezonálisan nyitvatartó büfékre és az ellenőrök a fehérvári rendezvényeken is megjelennek majd a nyár folyamán - mondta Sziebert Gergely a FMKH Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály vezetője a Fehérvár TV-ben.
2017.07.25. 08:28 |
Fehérváron is ellenőrzik az élelmiszer-biztonságot a fesztiválokon

A strandon jól esik egy lángos, vagy egy hűs fagyi. Ám, hogy ebből ne legyen baj, a büféseknek be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. A szakemberek nyáron fokozottan ellenőrzik a szezonális vendéglátóhelyiségeket és a nyár folyamán több fesztiválra is ellátogattak, ahol több különféle hiányosságokat tapasztaltak.

Különösen figyelnek a fagylaltok minőségére, de a pácolt és előkészített húsok és szezonális gyümölcsök minőségét is ellenőrzik továbbá vizsgálják a higéniai körülményeket.

A szakemberek a vizsgálatok során mintákat is vesznek az élelmiszerekből. Ennek eredményeképpen két esetben indítottak eljárást szennyezett élelmiszer miatt.