Fehérvári fiatalok sikerei - Velencén találkoztak hétvégén a régió ifjú rögbisei

Az elmúlt hétvégén Velencére, a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolába várták a régió ifjú rögbiseit, akik - 17 csapatban és 4 korosztályban (U10, U12, U14, U16), - összesen több mint 100-an dobálták a tojáslabdát a Régiós Terem Rögbi Bajnokság 2. fordulójában. A rekord számú sportolói részvétel mellett a szurkolók is nagy létszámban látogattak el az eseményre.
2018.02.06. 08:24 |

A régió klubjai szalagos rögbiben mérték össze tudásukat, a rendezvényen a nagy múlttal rendelkező csapatok, mint a Fehérvár Rugby Club vagy az Esztergomi Vitézek RAFC mellett csapatot indított a Nádasdladány RC, a Maglódi Fekete Oroszlánok RC, a Tárnoki Hiénák RC és a hazai, Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület is. A szalagos rögbi sajátossága, hogy nemtől és játéktudástól függetlenül tudjanak mérkőzést játszani a csapatok. Külön érdekessége volt a tornának, hogy négy olyan együttes is pályára lépett, amelyekben csak lányok alkották az csapatokat.

A Régiós Terem Rögbi Bajnokság 2. fordulójának eredményei:

U10
1. Nádasdladány RC
2. István Király Általános Iskola (Székesfehérvár)
3. Fehérvár Rugby Club

U12
1. Esztergomi Vitézek RAFC
2. Fehérvár Rugby Club
3. Maglódi Fekete Oroszlánok RC
4. Tárnoki Hiénák

U14
1. Fehérvár Rugby Club
2. Maglódi Fekete Oroszlánok RC I.
3. Esztergomi Vitézek RAFC (lány csapata)
4. Maglódi Fekete Oroszlánok RC II.
5. Velencei-tavi Vikingek (Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület)

U16
1. Fehérvár Rugby Club (lány csapata
2. Velencei-tavi Valkűrök (VtRSE lány csapat)
3. Velencei-tavi Vikingek (VtRSE fiú csapat)
4. Fehérvár Rugby Club (fiú csapat)
5. Tárnoki Kiscicák (lány csapat)

A következő és egyben a téli időszakot záró forduló február 17-én, Esztergomban lesz.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak