Fehérvári fiatalok sikerei - Velencén találkoztak hétvégén a régió ifjú rögbisei

Az elmúlt hétvégén Velencére, a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolába várták a régió ifjú rögbiseit, akik - 17 csapatban és 4 korosztályban (U10, U12, U14, U16), - összesen több mint 100-an dobálták a tojáslabdát a Régiós Terem Rögbi Bajnokság 2. fordulójában. A rekord számú sportolói részvétel mellett a szurkolók is nagy létszámban látogattak el az eseményre.
2018.02.06. 08:24 |

A régió klubjai szalagos rögbiben mérték össze tudásukat, a rendezvényen a nagy múlttal rendelkező csapatok, mint a Fehérvár Rugby Club vagy az Esztergomi Vitézek RAFC mellett csapatot indított a Nádasdladány RC, a Maglódi Fekete Oroszlánok RC, a Tárnoki Hiénák RC és a hazai, Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület is. A szalagos rögbi sajátossága, hogy nemtől és játéktudástól függetlenül tudjanak mérkőzést játszani a csapatok. Külön érdekessége volt a tornának, hogy négy olyan együttes is pályára lépett, amelyekben csak lányok alkották az csapatokat.

A Régiós Terem Rögbi Bajnokság 2. fordulójának eredményei:

U10
1. Nádasdladány RC
2. István Király Általános Iskola (Székesfehérvár)
3. Fehérvár Rugby Club

U12
1. Esztergomi Vitézek RAFC
2. Fehérvár Rugby Club
3. Maglódi Fekete Oroszlánok RC
4. Tárnoki Hiénák

U14
1. Fehérvár Rugby Club
2. Maglódi Fekete Oroszlánok RC I.
3. Esztergomi Vitézek RAFC (lány csapata)
4. Maglódi Fekete Oroszlánok RC II.
5. Velencei-tavi Vikingek (Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület)

U16
1. Fehérvár Rugby Club (lány csapata
2. Velencei-tavi Valkűrök (VtRSE lány csapat)
3. Velencei-tavi Vikingek (VtRSE fiú csapat)
4. Fehérvár Rugby Club (fiú csapat)
5. Tárnoki Kiscicák (lány csapat)

A következő és egyben a téli időszakot záró forduló február 17-én, Esztergomban lesz.

Sport

 1. ARAK AKTIV - kilencedik alkalommal indult útjára a kisiskolások versenye

  Kilencedik alkalommal indult útjára az ARAK AKTIV versenysorozata, hogy a fehérvári iskolákban színes és látványos gyakorlataival megismertesse az atlétika versenyszámait az alsó tagozatos kisdiákokkal. Az idei verseny a Szent Imre Általános Iskolában indult kedden.

  2018.02.20.
 2. Fehérvári helyezések a megyei sakk diákolimpia csapat döntőiben

  Szombaton ismét a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola adott otthont a megyei sakk diákolimpia versenyének, ezúttal a csapatversenyt rendezték meg az iskolában. A verseny tétje a korcsoportonkénti megyei bajnoki cím, és a szombathelyi országos döntőbe jutás volt. 

  2018.02.20.
 3. Kovács Zoltán: Huszti hazatérése pozitív üzenetet hordoz

  „Huszti Szabolcs hazatérése pozitív üzenetet hordoz a magyar labdarúgás számára.” - mondta Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója hétfőn, aki hozzátette: „nem kell bemutatni, milyenek az emberi és szakmai kvalitásai, már eddig is sokat kaptunk tőle, biztos vagyok benne, sok örömöt szerez majd a fehérvári szurkolóknak.”

  2018.02.20.
 4. A tóvárosi lányok nyerték meg a városi kosárlabda diákolimpia döntőjét

  A Tóvárosi Általános Iskola és a Ciszterci Szent István Gimnázium vívta a 2017/2018 tanévi Székesfehérvár városi IV. korcsoportos - 2003-ban és 2004-ben született tanulók - lány kosárlabda diákolimpia döntőjét hétfőn, az Alba Regia Sportcsarnokban. A versenyt Thuróczy Nóra, az Építők és a magyar válogatott legendás kosárlabdázója emlékére rendezték meg, a díjakat Székesfehérvár polgármestere adta át. 

  2018.02.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak