Fehérvári fiatalok sikerei - Velencén találkoztak hétvégén a régió ifjú rögbisei

Az elmúlt hétvégén Velencére, a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolába várták a régió ifjú rögbiseit, akik - 17 csapatban és 4 korosztályban (U10, U12, U14, U16), - összesen több mint 100-an dobálták a tojáslabdát a Régiós Terem Rögbi Bajnokság 2. fordulójában. A rekord számú sportolói részvétel mellett a szurkolók is nagy létszámban látogattak el az eseményre.
2018.02.06. 08:24 |

A régió klubjai szalagos rögbiben mérték össze tudásukat, a rendezvényen a nagy múlttal rendelkező csapatok, mint a Fehérvár Rugby Club vagy az Esztergomi Vitézek RAFC mellett csapatot indított a Nádasdladány RC, a Maglódi Fekete Oroszlánok RC, a Tárnoki Hiénák RC és a hazai, Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület is. A szalagos rögbi sajátossága, hogy nemtől és játéktudástól függetlenül tudjanak mérkőzést játszani a csapatok. Külön érdekessége volt a tornának, hogy négy olyan együttes is pályára lépett, amelyekben csak lányok alkották az csapatokat.

A Régiós Terem Rögbi Bajnokság 2. fordulójának eredményei:

U10
1. Nádasdladány RC
2. István Király Általános Iskola (Székesfehérvár)
3. Fehérvár Rugby Club

U12
1. Esztergomi Vitézek RAFC
2. Fehérvár Rugby Club
3. Maglódi Fekete Oroszlánok RC
4. Tárnoki Hiénák

U14
1. Fehérvár Rugby Club
2. Maglódi Fekete Oroszlánok RC I.
3. Esztergomi Vitézek RAFC (lány csapata)
4. Maglódi Fekete Oroszlánok RC II.
5. Velencei-tavi Vikingek (Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület)

U16
1. Fehérvár Rugby Club (lány csapata
2. Velencei-tavi Valkűrök (VtRSE lány csapat)
3. Velencei-tavi Vikingek (VtRSE fiú csapat)
4. Fehérvár Rugby Club (fiú csapat)
5. Tárnoki Kiscicák (lány csapat)

A következő és egyben a téli időszakot záró forduló február 17-én, Esztergomban lesz.

Sport

 1. Így ünnepelték a szurkolók a Videoton harmadik bajnoki címét Fehérváron

  Miután végig irányítva, két gólt lőve legyőzte a Videoton a Honvéd gárdáját, egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét a tabellán. A bajnokcsapatot a hagyományokhoz hűen Székesfehérváron a Városház téren várták a szurkolók, akik csodálatos hangulatot teremtve tették felejthetetlenné a Videoton harmadik bajnoki címét.

  2018.05.28.
 2. Legyőzte a Honvédot, harmadszor bajnok a Videoton!

  Végig irányítva, két gólt lőve legyőzte a Videoton a Honvéd gárdáját, ezzel pedig egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét a tabellán. A Városház téren este 11 órától várják a szurkolókat!

  2018.05.27.
 3. Futva a tiszta, egészséges Székesfehérvárért - már hetedszer

  Hetedik alkalommal rendezik meg a környezetvédelmi világnapon a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért tömegfutást. Június első vasárnapján a megszokott helyszínen és távokon futhatnak a nevezők a Várkörúton.

  2018.05.25.
 4. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak