-
Új étterem az Arénában
Menüztető gyorséttermi jelleggel megnyílt az Alba Aréna új étterme. Hagyományos finomságokkal – levesekkel, főételekkel, desszertekkel – várják a vendégeket hétköznapokon 11 és 15 óra között. Helyszíni fogyasztásra és elvitelre is van lehetőség, fizetni készpénzzel, bankkártyával és jövő héttől már SZÉP-kártyával is lehet.
2024.05.13. -
Végtelen Energia nyereményjáték
Páros belépőjegyet nyerhet a Nikola Tesla – Végtelen Energia előadásra, aki helyesen válaszol az Alba Aréna közösségi oldalán feltett kérdésre. A játék május 15-én, szerdán 20 órakor zárul.
2024.05.13. -
Ünnepelt az Alpha Rádió
Tíz évvel ezelőtt, 2014. május 9-én kezdte meg sugárzását az Alpha Rádió Székesfehérváron. A tematikus műsorszerkezettel dolgozó, független kisközösségi rádió az állatbarátoknak szól az FM 88.9-en, és főként a Belvárosban és környékén fogható. A rádió csapata dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen ünnepelte a jeles jubileumot.
2024.05.13. -
A Regőczi Alapítvány küldetése
Május 15-én, szerdán 17.30-tól Dr. Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke tart előadást az Alapítvány tevékenységéről, eredményeiről a Városháza Dísztermében. A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
2024.05.13.
Esőben is jókedvvel főztek a VIII. Fehérvári Halünnepen
A legnagyobb üstben a város 1200 adagos halászleve készült, és mellett halchipset, harcsapaprikást és sült halat is kóstolhattak a látogatók.
Az esemény résztvevőit Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Palotaváros önkormányzati képviselői, Farkas László és Viza Attila köszöntötték: elismerésüket fejezték ki a bátor vállalkozóknak, akik az esős időjárás ellenére is vállalták a részvételt a főzőversenyen. Reményüknek adtak hangot, hogy az időjárás jobbra fordul, és az elkészült ételeket jó hangulatú baráti beszélgetések mellett fogyasztják el.
Horgászni jobb ez az idő, mint halat főzni, de hálásak és büszkék lehetünk arra, hogy a Fehérvári Halünnep hétéves történetével felkerült a horgász- és halgasztronómia térképére, kezdte köszöntőjét Nagy Attila, a HOFESZ elnöke. Kiemelte, a rendezvény nemcsak a horgászat mint sportág, hanem a halfogyasztás népszerűsítésében is komoly szerepet tölt be. Ezt jól mutatták a főzőcsapatok által készített ételek is. A zsűri, dr. Almási Ferenc, Boda János, Ecseri Tünde és Rácz Jenő bajai, szegedi, illetve saját recept alapján készült fehérvári hallevet, valamint sült gébet, sneci rózsát és gatyát, fonott snecit, filézett sült törpeharcsát is kóstolhatott a klasszikus harcsapaprikás és rántott ponty mellett. Az „apró” bográcsok mellett a város hatalmas üstjében Pamminger Ede és Grenyovszky Károly mesterszakácsok vezetésével készült a Királyi Város halászleve. Az óriásbográcsban alapanyagként 800 kiló pontyot, 100 kiló vöröshagymát, 30 kiló szegedi paprikát és 30 kiló tésztát használtak fel.
Az ételek zsűrizése mellett rajzkiállítás is nyílt az egyik sátorban. A Székesfehérvári Kulturális és Közösségi Központ az óvodás korosztály számára hirdetett rajzpályázatot. A világ egy hal szemén keresztül kiírásra érkezett legszebb alkotásokat láthatták az érdeklődők.