Citerás improvizációk a Hermannban - kedden a ZitheRandom lép fel

Izgalmas citerás improvizációkkal lép fel jövő kedden a Hermannban a ZitheRandom. A jazz, a népzene, a kortárs zene és könnyűzenei stílusok is megjelennek az Alma Mater című koncerten Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián formációjában. A rendezvényre minden zenekedvelőt szeretettel várnak!
2018.02.09. 12:39 |
Alma Mater címmel koncertet ad február 13-án, kedden 18 órakor a ZitheRandom formáció a Hermann László Zeneiskolában. A jazz, a népzene, a kortárs zeneszerzés és a könnyűzenei stílusok spontán keveredése jelenik meg Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián citerás improvizációiban: a formáció játékos párbeszédeiben felfedezhetünk magyar dallamokat, sámánisztikus rítusokat vagy a blues körök stílusát.

Dömény Krisztián a székesfehérvári Hermannban, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult, Debreczeni-Kis Helga jelenleg még a Zeneakadémia hallgatója. Közös zenei munkájuk lényege a kísérletezés, az új zenei utak keresése, megtartva a citera hangszertechnikai sajátosságait. Különböző helyekről merítik inspirációikat – a közös alap a magyar népzene, amihez a világ népeinek zenéi, a klasszikus zeneszerzés impresszionista és modern irányzatai vagy az elektronikus könnyűzene is hozzátesz. A koncertre a belépés ingyenes, minden zenekedvelőt szeretettel várnak!

Kultúra

 1. Muzsikaforgatag Szabó Balázs és Bandájával a Királyi Napokon

  Muzsikaforgataggal zárult a Székesfehérvári Királyi Napok koncertsorozata a Zichy színpadon: a magyar népzene, a könnyűzenei műfajok és a klasszikus hangszerelés sajátos világa varázsolta el a közönséget vasárnap este Szabó Balázs és Bandája fellépésén. 

  2018.08.19.
 2. Cento nevezetességeiről nyílt kiállítás a Bory-várban

  Az Öreghegyi Mulatság keretében nyílt meg az a kiállítás, amely Székesfehérvár olasz testvérvárosának legszebb helyeit mutatja be. A tárlatot dr. Cser-Palkovics András polgármester és Simone Maccaferri, Cento alpolgármestere nyitotta meg.

  2018.08.19.
 3. Életre kelt a swing a Fehérvári Big Band koncertjén

  Szombat este egészen New Yorkig repítette közönségét a Zichy színpad: a Fehérvári Big Band showműsora Hámori János vezetésével a nagyzenekari jazz igazán hangulatos, nagyszabású rendezvénye volt a Broadway legnagyobb slágereivel.

  2018.08.19.
 4. Koronázási szertartásjáték - II. András élete és kora a szakrális színpadon

  Pénteken este tartották a Koronázási szertartásjáték főpróbáját a Nemzeti Emlékhelyen. Idén az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét vitte színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon augusztus 18-19-én, szombaton és vasárnap mutatják be a Koronázási szertartásjátékot.

  2018.08.17.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka