Bringacross - új kerékpáros pálya készült a Bregyó mögött a kiserdőben

Egy úgynevezett pump track pályát, az-az pumpa pályát adtak át kedden a Bregyó mögött a kiserdőben. A pumpa pálya olyan hosszú hullámokból és döntött kanyarokból álló kerékpáros pálya, amelyen pedálozás helyett a súlypontunk fel - le „pumpáló” mozgatásával lehet a kerékpárt előre hajtani.
2017.05.09. 16:07 |

 "Egy igazi alulról jövő kezdeményezést karolt fel a város" - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester az átadás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. Kantár György a Facebook oldalán kereste meg az egész kerékpáros társadalom számára hasznos ötlettel, amely mintegy hatmillió forintos beruházás keretében mára meg is valósult.

Az eseményen részt vett Toldi Tamás a Magyar Kerékpáros Szövetség Versenyszervezési Kollégiumának elnöke, aki kiemelte, hogy a kerékpársportban 54 érem szerezhető az olimpiai játékokon, több, mint csapatsportágakban összesen, ezért kiemelkedően fontosak a hasonló fejlesztések.

Püchler Róbert, a Rodeo Pumpapályák cég képviselője, a budapesti Hermina Bringapark üzemeltetője, a fehérvári pálya kivitelezésének a szakértője. Beszámolt arról, hogy az ország különböző pontjain ez idáig már hat pályát alakítottak ki, ez a mostani a hetedik. Gyakorlatilag tekerés nélkül körbe lehet menni rajta a végtelenségig. A pálya kivitelezéséhez pedig csak annyit fűzött hozzá, hogy "annyira jól sikerült, hogy ha lehetne, akkor haza is vinnék."

Fehérvári színes

 1. Városnéző séták és hűsítő buszos kirándulás a fehérvári Tourinformmal

  Pénteken és szombaton este ismét könnyed, mesélős tematikus városnéző sétát indít a Tourinform szervezésében, Aba-Novák Vilmos nyomába eredhetünk, illetve felderíthetjük az egyetlen érintetlen királysírt. Szombaton délután igazi kultúrkoktélnak ígérkezik a Hűsítő kultúra buszos kirándulás, amelyen a gorsiumbeli Pompeji kiállítást és a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyt tekinthetik meg a résztvevők.

  2017.06.28.
 2. Kutyasuli - iskolásoknak is indítanak tanfolyamot a Szedres dűlőben

  Folytatódik az ingyenes, tanfolyamindító kutyás nyílt napok sorozata Nyakas Gábor kutyaviselkedés szakértő szervezésében. Június 29-én, csütörtökön este hétkor szeretettel várják a kezdőket, a haladókat, illetve ezúttal az általános iskolás gyerekeket is, akiknek külön kurzus indul a Szedres dűlőn található iskolában.

  2017.06.28.
 3. Egész nyáron várja a gyerekeket az Állati-Jó tábor

  A Fertőzug Állatsimogató egész nyáron folyamatosan várja az alsó tagozatos diákokat az Állati-jó táborba. A programok között lovaglás, kézműves foglalkozások, az állatparkban élő állatok simogatása, gondozása, fára mászás, ping-pong, csocsó, tollaslabda is szerepel.

  2017.06.28.
 4. Minifesztivál amatőr zenekaroknak a Nyolcas műhelyben

  Július 28-a és július 30-a között kétnapos zenei minifesztiválon mutathatják meg tehetségüket az amatőr zenekarok a Nyolcas műhelyben. Jelentkezni július 1. éjfélig lehet pontos zenekarnévvel, stílussal, felállással és pár soros bemutatkozóval.

  2017.06.27.
 1. Nyáron is délelőtt 10 és este hét között lehet csónakázni a tavon

  A Csónakázó-tavon májusban összesen 1350 gyermek vett részt ingyenes kajak-kenu- és csónakoktatáson a testnevelési órák keretein belül, legtöbben a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumból és a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából. A tavon nyáron is a megszokott nyitva tartási időben lehet csónakázni.

  2017.06.23.
 2. Hétfőn kezdődik a XXIV. Fehérvári Csipkehét a Művészetek Házában

  Június 26-a és június 30-a között tartják meg a XXIV. Fehérvári Csipkehetet. A kezdőknek és haladóknak egyaránt szóló felnőtt csipkeverő szaktáborban a résztvevők megismerkedhetek a sváb csipkék elkészítésének módjaival is. A Művészetek Házában szervezett eseményre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

  2017.06.23.
 3. Közszolgáltatók a civilekért oklevél - jelöléseket várnak

  Közszolgáltatók a civilekért elismerő oklevelet adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2017-től Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnála megyeszékhelyen. Az alapítvány továbbra is várja a jelöléseket 2017. augusztus 31-ig.

  2017.06.22.
 4. Hűsítő csobbanás - mindenkit vár a fehérvári strand

  A Csitáry G. Emil Uszoda területén működő strand június 10-e óta várja a látogatókat. A három különböző vízmélységű medence mindegyike kicsik és nagyok számára egyaránt alkalmas a kánikulai melegben történő hűsölésre. A strand 8 órától 19 óráig van nyitva, azonban hőségriadó esetén a vendégek 20 óráig maradhatnak.

  2017.06.21.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek