Bemutatták Nehrer György 38 pillanat című kötetét az Öreghegyi Közösségi Házban

A Magyar Széppróza Napja székesfehérvári rendezvénysorozatának eseményeként a Vörösmarty Társaság szervezésében kedden este mutatták be Nehrer György 38 pillanat című könyvét az Öreghegyi Közösségi Házban. Az esemény házigazdái Bakonyi István, irodalomtörténész és Bobory Zoltán, Jósika Miklós-díjas költő voltak.
2018.02.14. 10:00 |
Nehrer György „kívülről jött” író, nem bölcsész, nem irodalmár, nem magyartanár, egészen mással foglalkozott korábban, műszaki-értelmiségi pályáról ment nyugdíjba. Írásai a kora gyermekkorától egészen napjainkig tartó élményanyagot dolgozzák fel, számos momentumot felvillantva Székesfehérvár múltjából és jelenéből, de szerepelnek benne olyan családi események is, mint például édesapja második világháborús hadifogsága.” - emelte Bakonyi István a szerzőt és legújabb könyvét röviden bemutatva, majd így folytatta: „mivel szeret gyorsan reagálni a történésekre, ezért blogot is ír, a Vörösmarty Társaság honlapjának és közösségi oldalának gondozója is ő. Szerzőnk új kötete novellákat és karcolatokat tartalmaz, melyek korrajzok is. „A két spirálfüzet” például egy feszült, drámai történet, de humoros sztorik is vannak benne. Nehrer György született mesélő.” – írta Petrőczi Éva, József Attila-díjas költő, író, műfordító, irodalomtörténész, publicista a kötet fülszövegében. „Az író-költő úgy működik, hogy elraktározza az élményeket, egyfajta lelki befőttesüvegbe, majd egy szép napon megírja.” - árulta el Nehrer György a beszélgetés során. Az eseményen részt vett Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő is. Nehrer György kötetét a Fekete Sas kiadó adta ki.

Kultúra

 1. Irodalmi est és sörkóstolás lesz a Fejér Megyei Levéltárban szerdán

  Augusztus 22-én, szerdán 16 órától folytatódik a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárának nyári programsorozata az intézmény udvarán, ahol lesz felolvasás, beszélgetés és sörkóstolás. A vendég az új székesfehérvári sörfőzde, a „972” lesz. Szeretettel várják az érdeklődőket, a belépés ingyenes.

  2018.08.21.
 2. Táncra magyar! - Négy néptáncegyüttes gálájával zárult a Belvárosban a Királyi Napok

  A vajdasági Cirkalom Táncegyüttes, a miskolci Szinva-völgy Táncegyüttes, a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes és az Alba Regia Táncegyüttes műsorával zárult a Székesfehérvári Királyi Napok ünnepi programsorozata a Belvárosban, a „Táncra, magyar!” gálán.

  2018.08.20.
 3. Muzsikaforgatag Szabó Balázs és Bandájával a Királyi Napokon

  Muzsikaforgataggal zárult a Székesfehérvári Királyi Napok koncertsorozata a Zichy színpadon: a magyar népzene, a könnyűzenei műfajok és a klasszikus hangszerelés sajátos világa varázsolta el a közönséget vasárnap este Szabó Balázs és Bandája fellépésén. 

  2018.08.19.
 4. Cento nevezetességeiről nyílt kiállítás a Bory-várban

  Az Öreghegyi Mulatság keretében nyílt meg az a kiállítás, amely Székesfehérvár olasz testvérvárosának legszebb helyeit mutatja be. A tárlatot dr. Cser-Palkovics András polgármester és Simone Maccaferri, Cento alpolgármestere nyitotta meg.

  2018.08.19.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka