Bemutatták Nehrer György 38 pillanat című kötetét az Öreghegyi Közösségi Házban

A Magyar Széppróza Napja székesfehérvári rendezvénysorozatának eseményeként a Vörösmarty Társaság szervezésében kedden este mutatták be Nehrer György 38 pillanat című könyvét az Öreghegyi Közösségi Házban. Az esemény házigazdái Bakonyi István, irodalomtörténész és Bobory Zoltán, Jósika Miklós-díjas költő voltak.
2018.02.14. 10:00 |
Nehrer György „kívülről jött” író, nem bölcsész, nem irodalmár, nem magyartanár, egészen mással foglalkozott korábban, műszaki-értelmiségi pályáról ment nyugdíjba. Írásai a kora gyermekkorától egészen napjainkig tartó élményanyagot dolgozzák fel, számos momentumot felvillantva Székesfehérvár múltjából és jelenéből, de szerepelnek benne olyan családi események is, mint például édesapja második világháborús hadifogsága.” - emelte Bakonyi István a szerzőt és legújabb könyvét röviden bemutatva, majd így folytatta: „mivel szeret gyorsan reagálni a történésekre, ezért blogot is ír, a Vörösmarty Társaság honlapjának és közösségi oldalának gondozója is ő. Szerzőnk új kötete novellákat és karcolatokat tartalmaz, melyek korrajzok is. „A két spirálfüzet” például egy feszült, drámai történet, de humoros sztorik is vannak benne. Nehrer György született mesélő.” – írta Petrőczi Éva, József Attila-díjas költő, író, műfordító, irodalomtörténész, publicista a kötet fülszövegében. „Az író-költő úgy működik, hogy elraktározza az élményeket, egyfajta lelki befőttesüvegbe, majd egy szép napon megírja.” - árulta el Nehrer György a beszélgetés során. Az eseményen részt vett Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő is. Nehrer György kötetét a Fekete Sas kiadó adta ki.

Kultúra

 1. Gyermekkórus-fesztivál és néptánctalálkozó lesz Székesfehérváron

  Hétvégén kórusok és táncosok mutatkoznak be Fehérváron: most rendezik a XV. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált és a „Szállj elő zöld ág” Néptánc Találkozót. Az ünnepélyes megnyitó pénteken lesz 16.15 órakor a Városház téren, majd a gyermekkarok utcai szerenádokkal kedveskednek a járókelőknek több helyszínen is. 

  2018.05.24.
 2. Bemutatták Szabó Zoltán építészettörténész könyvét a királyi bazilikáról

  A székesfehérvári királyi bazilika építéstörténetéről, az Ecclesia Beatae Mariae Virginis Albaeregalis sorozat keretében megjelent új kötetet mutatták be szerdán a Városháza Dísztermében. Szabó Zoltán építészettörténész műve több téves nézetet módosít, és új, kissé megdöbbentő megvilágításba helyezi a bazilika történetét.

  2018.05.23.
 3. Kerek világ - Soproni Kiss Sándor kiállításának megnyitója Kisfaludon

  Június 1-jén, pénteken 18 órakor lesz Soproni Kiss Sándor, festőművész „Kerek világ” című tárlatának megnyitója a Kisfaludi Közösségi Házban. A június 30-ig látogatható kiállítást Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész nyitja meg, közreműködik Cseke Szabolcs, hangdrum-művész.

  2018.05.23.
 4. Zenés beszélgetés lesz Szvorák Katalin, népdalénekessel a Királykút Emlékházban

  Május 28-án, hétfőn, 18 órakor zenés beszélgetés lesz Szvorák Katalin, Kossuth-díjas népdalénekessel a Királykút Emlékházban. Az est házigazdája Dr. Bakonyi István, Jósika Miklós-díjas irodalomtörténész lesz, közreműködik Cserta Balázs, Artisjus-díjas zeneművész. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdelődőket.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka