Alba Regia Jazz Feszt három estén keresztül Fehérvár Belvárosában

A Múzeum Díszudvarán az Equinox, míg a Bartók Béla téren a Babos-László-Tátrai Trio koncertjével vette kezdetét hétfőn este az Alba Regia Jazz Feszt, mely három napon keresztül sorakoztatja fel Székesfehérvár jazz és funk zene rajongóinak a stílus ismert képviselőit. Mindkét koncerthelyszín ingyenesen látogatható, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az elkövetkezendő kedden és szerdán este is!
2017.08.07. 20:32 |

Az idei évben az Alba Regia Jazz Feszt nagyszínpada új helyszínen, a Bartók Béla téren várja a zenerajongókat, míg a kisszínpad a már korábbi években bevált területen, a Szent István Király Múzeum Díszudvarán került felállításra. A jazz és funk zenei műfajnak helyet adó két belvárosi helyszín mindegyikén kora este érdeklődők várták a fellépő zenekarokat, különösen az új helyszínen.

(Fotó: Bácskai Gergely)
Mint azt Mits Gergő főszervező elmondta, az idei helyszínváltással az volt a céljuk, hogy a Bartók Béla teret visszahozzák a város körforgásába, és élettel töltsék meg. Meglátása szerint ez az "intimebb jellegű" tér nagyon hangulatos lett a színpaddal, a közel négyszáz főnek helyet biztosító székekkel körberakva, valamint a borokat árusító standokkal. S úgy tűnt, a helyszín valóban elnyerte a közönség tetszését, akik igazán meghitt és kellemes környezetben hallgathatták a kedvelt zenekarok koncertjeit. A háromnapos jazz fesztivállal párhuzamosan ugyanis szerdáig itt zajlik Székesfehérvár első szabadtéri borfesztiválja is, ahova már 16 órától várják minden nap a borkedvelő közönséget. (Fotó: Simon Erika)
A jazz feszt első fellépője az Equinox volt, akik a Múzeum Díszudvarán zenéltek. A 20 éves múlttal rendelkező zenekar két éve játszik jelenlegi felállásában. Este nyolctól a Singer Street szórakoztatta a közönséget. (Fotó: Simon Erika)
A Bartók Béla téri nagyszínpadon elsőként a három Liszt-díjas gitáros, vagyis Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor lépett fel triójukkal, illetve egy basszusgitárossal és egy dobossal kiegészülve. Mint azt László Attila elmondta, nagy örömmel jöttek az Alba Regia Jazz Fesztiválra, mely egy nagyon régi hagyománnyal rendelkező rendezvény. Hozzátette: csodálatos a helyszín, nagyon jól érzik magukat, s remélik, hogy ezzel a közönség is hasonlóképp lesz zenéjüket hallgatva, amelyek saját szerzeményeik. A triót a United Experience követte. 

Magyarország egyik legtehetségesebb jazz-dobosaként számon tartott, Arany Dobverő-díjas Borlai Gergő Los Angelesből érkezett a fesztiválra és kedden 21 órakor lép színpadra a Bartók Béla téren a Mike Gotthard Electric Shock dobosaként. Míg előtte, 19 órakor a Vörös Janka e-series ad koncertet. A múzeumi kisszínpadon kedden a BBNQ & Pocsai Kriszta, valamint a Ludányi Tamás Quartet lép fel.

A Nagyszínpadon szerda este Harcsa Veronika Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duója, valamint a Random Trip zárja a fesztivált, míg a kisszínpadon a Gudics-Vörös Trio és a Bogdán Norbert zenekar.

Kultúra

 1. Kultúrszalon - Dr. Szabó Balázs előadása Egressy Béniről

  Március 21-én, szerdán 17.30 órakor Dr. Szabó Balázs, „Egressy Béni, a reformkor zenei polihisztora” című előadására várja az érdeklődőket a szervező, Ars Musica Zenebarátok Egyesülete a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A rendezvényt Székesfehérvár Önkormányzata és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház is támogatja. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.03.20.
 2. Szombaton lesz a Lászlóvill Kupa Táncverseny a Köfém Sportcsarnokban

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és TáncSport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én, szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Az egész napos versenyen, amelyen székesfehérvári táncospárok is indulnak, várhatóan 300-320 pár vesz részt.

  2018.03.20.
 3. A Vörösmarty Színház előadását is beválogatták az idei POSZT-ra

  Beválogatták az idei POSZT versenyprogramjába a Vörösmarty Színház Halál Thébában című előadását. A darab érzelmeket kifejező tűpontos dialógjainak és Horváth Csaba egyedi mozgásszínházi világának találkozásából egy költői, érzéki előadás született. A POSZT fesztivált 2018. június 7-e és 16-a között rendezik meg Pécsen.

  2018.03.20.
 4. Szeretnek a hallgatók - Stand up Bősze Ádámmal

  A Zeneakadémiát végzett, egykori ferences rendi szerzetes, aki zenei antikváriusként is a maradandót őrzi, egyedi élménnyel ajándékozta meg fehérvári követőit, Szeretnek a hallgatók című estjén. A műsorban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, - mintegy felütésként - Dubóczky Gergely dirigálásával, Rossini: A sevillai borbély nyitányával adta meg az alaphangot a kivételes színházi élményhez.

  2018.03.19.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka