Alba Regia Jazz Feszt három estén keresztül Fehérvár Belvárosában

A Múzeum Díszudvarán az Equinox, míg a Bartók Béla téren a Babos-László-Tátrai Trio koncertjével vette kezdetét hétfőn este az Alba Regia Jazz Feszt, mely három napon keresztül sorakoztatja fel Székesfehérvár jazz és funk zene rajongóinak a stílus ismert képviselőit. Mindkét koncerthelyszín ingyenesen látogatható, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az elkövetkezendő kedden és szerdán este is!
2017.08.07. 20:32 |

Az idei évben az Alba Regia Jazz Feszt nagyszínpada új helyszínen, a Bartók Béla téren várja a zenerajongókat, míg a kisszínpad a már korábbi években bevált területen, a Szent István Király Múzeum Díszudvarán került felállításra. A jazz és funk zenei műfajnak helyet adó két belvárosi helyszín mindegyikén kora este érdeklődők várták a fellépő zenekarokat, különösen az új helyszínen.

(Fotó: Bácskai Gergely)
Mint azt Mits Gergő főszervező elmondta, az idei helyszínváltással az volt a céljuk, hogy a Bartók Béla teret visszahozzák a város körforgásába, és élettel töltsék meg. Meglátása szerint ez az "intimebb jellegű" tér nagyon hangulatos lett a színpaddal, a közel négyszáz főnek helyet biztosító székekkel körberakva, valamint a borokat árusító standokkal. S úgy tűnt, a helyszín valóban elnyerte a közönség tetszését, akik igazán meghitt és kellemes környezetben hallgathatták a kedvelt zenekarok koncertjeit. A háromnapos jazz fesztivállal párhuzamosan ugyanis szerdáig itt zajlik Székesfehérvár első szabadtéri borfesztiválja is, ahova már 16 órától várják minden nap a borkedvelő közönséget. (Fotó: Simon Erika)
A jazz feszt első fellépője az Equinox volt, akik a Múzeum Díszudvarán zenéltek. A 20 éves múlttal rendelkező zenekar két éve játszik jelenlegi felállásában. Este nyolctól a Singer Street szórakoztatta a közönséget. (Fotó: Simon Erika)
A Bartók Béla téri nagyszínpadon elsőként a három Liszt-díjas gitáros, vagyis Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor lépett fel triójukkal, illetve egy basszusgitárossal és egy dobossal kiegészülve. Mint azt László Attila elmondta, nagy örömmel jöttek az Alba Regia Jazz Fesztiválra, mely egy nagyon régi hagyománnyal rendelkező rendezvény. Hozzátette: csodálatos a helyszín, nagyon jól érzik magukat, s remélik, hogy ezzel a közönség is hasonlóképp lesz zenéjüket hallgatva, amelyek saját szerzeményeik. A triót a United Experience követte. 

Magyarország egyik legtehetségesebb jazz-dobosaként számon tartott, Arany Dobverő-díjas Borlai Gergő Los Angelesből érkezett a fesztiválra és kedden 21 órakor lép színpadra a Bartók Béla téren a Mike Gotthard Electric Shock dobosaként. Míg előtte, 19 órakor a Vörös Janka e-series ad koncertet. A múzeumi kisszínpadon kedden a BBNQ & Pocsai Kriszta, valamint a Ludányi Tamás Quartet lép fel.

A Nagyszínpadon szerda este Harcsa Veronika Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duója, valamint a Random Trip zárja a fesztivált, míg a kisszínpadon a Gudics-Vörös Trio és a Bogdán Norbert zenekar.

Kultúra

 1. Július utolsó hétvégéjén lesz az Országjáró Dalosok Találkozója

  Július 27-28-án, pénteken és szombaton lesz az Országjáró Dalosok Találkozója (44. Országos Dalos Találkozó) A Szabadművelődés Házában. A rendezvény továbbra is méltó folytatása a 25 éven át Székesfehérváron megrendezett Fehérvári Dalostalálkozónak. (FDT) A Találkozóra szívesen várják a versmegzenésítőket és a nem magyar nyelven éneklő dalosokat is. Nevezési díj nincs. Jelentkezni az odt2006@tvn.hu e -mail címen lehet.

  2018.07.20.
 2. Kiállítással és katonazenével folytatódik az Emlékparki Nyár

  Az VI. Emlékparki Nyár kulturális programsorozat eddigi, sikeres rendezvényei folytatásaként pénteken, újabb programokkal várnak minden érdeklődőt a pákozdi Katonai Emlékparkban. Július 20-án 18 órakor kezdődik Danka Attila, grafikusművész kiállításának megnyitója, amelyet 19 órakor a Kaposvár Helyőrségi Zenekar koncertje követ. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.07.20.
 3. Harmonia Albensis - Miklósa Erika és Karosi Bálint közös hangversenye Fehérváron

  Két világhírű művész adott közös hangversenyt a Harmonia Albensis koncertsorozat keretén belül csütörtökön este a Ciszterci templomban. Miklósa Erika és Karosi Bálint közös hangversenye a nyár egyik zenei-kulturális fénypontja volt Fehérváron.

  2018.07.20.
 4. Alba Regia Feszt nemzetközi sztárokkal Székesfehérváron

  Hazánk legjobb jazz, funk és blues zenészei koncerteznek Székesfehérvár belvárosában július 30-tól augusztus 1-ig. A Syrius Legacy, Váczi Eszter, a Malafede Trio By Federico Malaman, az Alessio Menconi Trio valamint Little G. Weevil is fellépnek idén az Alba Regia Feszten.

  2018.07.19.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Székesfehérvár Topotéka