Alba Regia Jazz Feszt három estén keresztül Fehérvár Belvárosában

A Múzeum Díszudvarán az Equinox, míg a Bartók Béla téren a Babos-László-Tátrai Trio koncertjével vette kezdetét hétfőn este az Alba Regia Jazz Feszt, mely három napon keresztül sorakoztatja fel Székesfehérvár jazz és funk zene rajongóinak a stílus ismert képviselőit. Mindkét koncerthelyszín ingyenesen látogatható, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az elkövetkezendő kedden és szerdán este is!
2017.08.07. 20:32 |

Az idei évben az Alba Regia Jazz Feszt nagyszínpada új helyszínen, a Bartók Béla téren várja a zenerajongókat, míg a kisszínpad a már korábbi években bevált területen, a Szent István Király Múzeum Díszudvarán került felállításra. A jazz és funk zenei műfajnak helyet adó két belvárosi helyszín mindegyikén kora este érdeklődők várták a fellépő zenekarokat, különösen az új helyszínen.

(Fotó: Bácskai Gergely)
Mint azt Mits Gergő főszervező elmondta, az idei helyszínváltással az volt a céljuk, hogy a Bartók Béla teret visszahozzák a város körforgásába, és élettel töltsék meg. Meglátása szerint ez az "intimebb jellegű" tér nagyon hangulatos lett a színpaddal, a közel négyszáz főnek helyet biztosító székekkel körberakva, valamint a borokat árusító standokkal. S úgy tűnt, a helyszín valóban elnyerte a közönség tetszését, akik igazán meghitt és kellemes környezetben hallgathatták a kedvelt zenekarok koncertjeit. A háromnapos jazz fesztivállal párhuzamosan ugyanis szerdáig itt zajlik Székesfehérvár első szabadtéri borfesztiválja is, ahova már 16 órától várják minden nap a borkedvelő közönséget. (Fotó: Simon Erika)
A jazz feszt első fellépője az Equinox volt, akik a Múzeum Díszudvarán zenéltek. A 20 éves múlttal rendelkező zenekar két éve játszik jelenlegi felállásában. Este nyolctól a Singer Street szórakoztatta a közönséget. (Fotó: Simon Erika)
A Bartók Béla téri nagyszínpadon elsőként a három Liszt-díjas gitáros, vagyis Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor lépett fel triójukkal, illetve egy basszusgitárossal és egy dobossal kiegészülve. Mint azt László Attila elmondta, nagy örömmel jöttek az Alba Regia Jazz Fesztiválra, mely egy nagyon régi hagyománnyal rendelkező rendezvény. Hozzátette: csodálatos a helyszín, nagyon jól érzik magukat, s remélik, hogy ezzel a közönség is hasonlóképp lesz zenéjüket hallgatva, amelyek saját szerzeményeik. A triót a United Experience követte. 

Magyarország egyik legtehetségesebb jazz-dobosaként számon tartott, Arany Dobverő-díjas Borlai Gergő Los Angelesből érkezett a fesztiválra és kedden 21 órakor lép színpadra a Bartók Béla téren a Mike Gotthard Electric Shock dobosaként. Míg előtte, 19 órakor a Vörös Janka e-series ad koncertet. A múzeumi kisszínpadon kedden a BBNQ & Pocsai Kriszta, valamint a Ludányi Tamás Quartet lép fel.

A Nagyszínpadon szerda este Harcsa Veronika Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duója, valamint a Random Trip zárja a fesztivált, míg a kisszínpadon a Gudics-Vörös Trio és a Bogdán Norbert zenekar.

Kultúra

 1. A 80 esztendős Dienes Ottó új kötetét mutatják be a Vörösmarty teremben

  Január 17-én, szerdán 18 órakor Dr. Dienes Ottó „A krokodil torkában - brevárium az ezredfordulóról, esszék, versek, rajzok festmények és faszobrok” címet viselő, munkásságát összefoglaló új kötetét L. Simon László, József Attila-díjas költő, országgyűlési képviselő mutatja be a Vörösmarty teremben. A könyvet szerkesztette Revák István festőművész, a tipográfia Revák András munkája.

  2018.01.16.
 2. Folk est lesz a Tilinkó zenekarral A Szabadművelődés Házában

  Január 26-án, pénteken “Folk est” lesz A Szabadművelődés Házában. A 20 órakor kezdődő eseményen a Tilinkó zenekar muzsikál, a belépés díjtalan. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

  2018.01.16.
 3. Lélekből szólt - Tolcsvay Béla dalai a Királykút Emlékházban

  Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas énekmondó volt a megtelt Királykút Emlékház hétfő esti vendége, aki a Vörösmarty Társaság és A Szabadművelődés Háza közös rendezvényén “Lélekdal” című önálló estjét adta elő. Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész, az est házigazdája külön köszöntötte a vendéget az 1968-as - Tolcsvay Trió nevű zenekarával aratott - Ki Mit Tud? - győzelmének 50. évfordulója alkalmából.

  2018.01.16.
 4. Tündérszó pályázat - március 15-ig várják a gyermekek meséit

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár kilencedik alkalommal hirdeti meg meseíró pályázatát, a Tündérszót. A pályázatra a világ bármely országában élő 8 - 15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várják e-mailben, vagy postai úton 2018. március 15-ig.

  2018.01.16.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka