Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.
2018.03.21. 19:15 |

Előbb Alhaji Mohammed, majd Trevis Simspon ragadta magához a főszerepet az első negyedben. Előbbi mint kés a vajon, úgy hatolt át a MAFC védekezésén, utóbbi pedig bevágott három triplát, ahogy szokta, futtából, messziről. Így aztán az is belefért, hogy a palánk alatt néha egyedül maradtak a fővárosiak, akik az előző fordulóban a Paks legyőzésével megmutatták, képesek bravúrra. A két amerikai vezérletével tíz pont fölötti előnyt épített az Alba, ez azonban a második negyed elején, amikor Dukics kintről betalált, csökkent. Jött megint Mohammed, és szintén jókor estek be Filipovics hármasai, így a védekezésben olykor kihagyó, de egyértelműen jobb állománnyal rendelkező Fehérvár őrizte előnyét. Keller Ákos és Filipovics is szerzett labdákat, lepattanókat, szünetig tizenöt ponttal húzott el az Alba.

A harmadik negyedben volt olyan pillanat, amikor hússzal vezettek Hortonék, az amerikai center jó érzékkel húzta be a gyűrűről felpattanó labdákat és Kovács légpasszát is. 74-54 után azonban lefagyott a gépezet támadásban, még Lóránt is könnyű ziccert rontott, a MAFC pedig nyolccal csökkentette a különbséget. Elrontott lerohanások is mutatták, hogy nem tökéletes a koncentráció hazai oldalon. Ugyanezt láttuk a negyedik negyed elején, olykor feleslegesen cifrázta a játékot a könnyű helyzetekben sem pontos Alba, miközben a MAFC McCray hibátlan triplázásával felzárkózott. Időkérés után végre összejött egy alley-oop, Simpson zsákolt Horton passzából, és a rontásokkal együtt is a száz pont felé haladt az Alba. Nem érte el, közben kapott is szépen, de a kötelező győzelmet égül nem fenyegette veszély.

Alba Fehérvár- MAFC 98-86 (30-19, 28-24, 18-19, 22-24)

Alba: Kovács Á. 4, Mohammed 22, Simpson 15/9, Lóránt 8, Keller Á. 9. Csere: Hill 4, Horton 17, Pointer 9, Keller I., Brbaklics.

Sport

 1. Súlyemelés - Tatabányán remekeltek Fehérvár Rugby Club sportolói

  Szombaton Tatabányán léptek dobogóra a Fehérvár Rugby Club súlyemelői. A fehérvári sportolók összesen öt aryan- és egy ezüstéremmel tértek haza. Bakos Károlynak és Gyolcsos Ferencnek ez volt az utolsó felmérő versenye az augusztusi Barcelona Masters Világbajnokság előtt.

  2018.07.23.
 2. Marosi Ádám és a magyar csapat is ezüstérmes lett az öttusa EB-n

  Újabb magyar érmek születtek a székesfehérvári Nu Skin Öttusa Európa-bajnokságon. A férfiak döntőjében a magyar csapat (és a mezőny) rangidőse, Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, és szintén második helyen végzett a Marosi mellett a fehérvári Demeter Bencét, valamint Regős Gergelyt soraiban tudó magyar csapat.

  2018.07.22.
 3. Simán győzött a Vidi a bajnoki nyitányon az abszolút újonc ellen

  Hamar emberelőnybe került, kihagyott egy tizenegyest, de, így is simán legyőzte az első élvonalbeli meccsét játszó Kisvárdát a bajnoki címvédő. A MOL Vidi FC gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a meccset. MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0) MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós). Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

  2018.07.21.
 4. Drámai hajrá, magyar bronz és csapatarany a női döntőben

  A női döntőt rendezték a székesfehérvári NU Skin Öttusa Európa-bajnokságon. Négy magyar, köztük két fehérvári versenyző is küzdött az érmekért, közülük a bronzérmes Kovács Sarolta volt a legjobb, aki a futópályán az utolsó métereken előzte meg a már ünneplő Alekszejev Tamarát.

  2018.07.21.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak