A Vidi NB-I-be jutásának 50. évfordulóját ünnepelték kedden a Magyar Királyban

Az 1966-67-es labdarúgó bajnokság NB1/B-s küzdelmeiben ezüstérmet szerzett s ezzel a legmagasabb osztályba feljutást kiharcoló - éppen abban az esztendőben nevét Vadásztölténygyári Vasasról Videotonra változtató - csapat hat jelen lévő tagját, Horváth Lajost, Tímár Mihályt, Kerecsényi Lajost, Burka Imrét, Dudás Józsefet és Kű Lajost köszöntötték kedden, a Hotel Magyar Királyban.
2017.12.05. 14:03 |

A jeles, 50 esztendős jubileum alkalmából Bobory Zoltán verssel, Cserta Gábor énekkel köszöntötte a feljutást Fehérváron elsőként kivívó csapatot, majd Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes mondott köszöntőt s adott át Emléklapokat az egykori „fehérvári aranycsapat” tagjainak „Ötven évvel ezelőtt, az akkori Székesfehérvár életében kiemelkedő esemény volt a csapat NB1-be feljutása. Gyakran emlegetjük a legendás, nagy UEFA-kupa menetelés hőstettét, ám úgy érzem helyesnek, hogy az alapokat a feljutással lehelyező csapatot is ünnepeljük meg és köszöntsük fel.” - fogalmazott az ünnepségen Vargha Tamás.

Történelmi pillanat volt 1967-ben. A Berényi úti katlanban volt a mindent eldöntő mérkőzés, 5-1-re nyertünk a Ganz-Mávag ellen és a csapat, történetében először feljutott a legmagasabb osztályba. Ahol olyan labdarúgók játszottak, mint például Albert Flórián, aki abban esztendőben Aranylabdát kapott. 1967-ben magyar válogatott egy négyessel küldte haza a franciákat és egy hármassal az osztrákokat. Ilyen időkben vívta ki a csapat a feljutását.” - emlékezett vissza fél évszázadot Kű Lajos, válogatott labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke.

Kárpáti Béla vezetőedző irányítása mellett a következő játékosokkal jutott fel a VT Vasas az NB I-be: Tímár Mihály, Varga József, Kerecsényi Lajos, Bognár Ferenc, Posch Ferenc, Horváth II. Lajos, Burka Imre, Bekő Sándor, Bobory Béla, Balogh Károly, Karsai László, Ispaics Tibor, Monoki Béla, Szabó László, Kékesi Csaba, Nehéz Mihály, Temesvári Tibor, Sárközi László, Bodnár László, Csukovics László, Kerék József, Kű Lajos.

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak