A Vidi NB-I-be jutásának 50. évfordulóját ünnepelték kedden a Magyar Királyban

Az 1966-67-es labdarúgó bajnokság NB1/B-s küzdelmeiben ezüstérmet szerzett s ezzel a legmagasabb osztályba feljutást kiharcoló - éppen abban az esztendőben nevét Vadásztölténygyári Vasasról Videotonra változtató - csapat hat jelen lévő tagját, Horváth Lajost, Tímár Mihályt, Kerecsényi Lajost, Burka Imrét, Dudás Józsefet és Kű Lajost köszöntötték kedden, a Hotel Magyar Királyban.
2017.12.05. 14:03 |

A jeles, 50 esztendős jubileum alkalmából Bobory Zoltán verssel, Cserta Gábor énekkel köszöntötte a feljutást Fehérváron elsőként kivívó csapatot, majd Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes mondott köszöntőt s adott át Emléklapokat az egykori „fehérvári aranycsapat” tagjainak „Ötven évvel ezelőtt, az akkori Székesfehérvár életében kiemelkedő esemény volt a csapat NB1-be feljutása. Gyakran emlegetjük a legendás, nagy UEFA-kupa menetelés hőstettét, ám úgy érzem helyesnek, hogy az alapokat a feljutással lehelyező csapatot is ünnepeljük meg és köszöntsük fel.” - fogalmazott az ünnepségen Vargha Tamás.

Történelmi pillanat volt 1967-ben. A Berényi úti katlanban volt a mindent eldöntő mérkőzés, 5-1-re nyertünk a Ganz-Mávag ellen és a csapat, történetében először feljutott a legmagasabb osztályba. Ahol olyan labdarúgók játszottak, mint például Albert Flórián, aki abban esztendőben Aranylabdát kapott. 1967-ben magyar válogatott egy négyessel küldte haza a franciákat és egy hármassal az osztrákokat. Ilyen időkben vívta ki a csapat a feljutását.” - emlékezett vissza fél évszázadot Kű Lajos, válogatott labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke.

Kárpáti Béla vezetőedző irányítása mellett a következő játékosokkal jutott fel a VT Vasas az NB I-be: Tímár Mihály, Varga József, Kerecsényi Lajos, Bognár Ferenc, Posch Ferenc, Horváth II. Lajos, Burka Imre, Bekő Sándor, Bobory Béla, Balogh Károly, Karsai László, Ispaics Tibor, Monoki Béla, Szabó László, Kékesi Csaba, Nehéz Mihály, Temesvári Tibor, Sárközi László, Bodnár László, Csukovics László, Kerék József, Kű Lajos.

Sport

 1. Sportorvos Fehérváron - visszaköltözött a rendelés a KÖFÉM-re

  Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése. Sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

  2018.07.17.
 2. Ma kezdődik a Nu Skin Öttusa Eb Fehérváron - hazai éremesély több számban

  A hagyományok és az idei eredmények alapján is több számban lesz magyar éremesély a kedden kezdődő székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Új helyszínen, a Széna téri sportcsarnokban lesz a vívás. Az úszást a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Bregyó Szabadidő Központban bonyolítják le.

  2018.07.17.
 3. Frissebb, jobb lesz a Vidi, ígéri a vezetőedző a BL-selejtező előtt

  Hétfő délután tartotta sajtótájékoztatóját a MOL Vidi FC a Dudelange elleni BL-visszavágó előtt. Mint ismert, a fehérvári csapat 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban, így ha nem is előnyből, de idegenben lőtt góljának köszönhetően kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót. A Vidit Marko Nikolics vezetőedző mellett Kovácsik Ádám képviselte.

  2018.07.16.
 4. Kedden hazai pályán is bemutatkozik a Vidi a Bajnokok Ligája idei kiírásában

  Az F91 Dudelange elleni BL-selejtezővel hivatalosan is megkezdte a 2018-19-es idényt a Vidi, az együttes 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban. A visszavágó július 17-én, kedden 20:15 órakor lesz a Pancho Arénában. A találkozóra elővételben a Piac tér 4. szám alatt található VidiShopban és online vásárolhatók jegyek, illetőleg meccsnapon, a mérkőzés előtt két órával nyitnak a Pancho Aréna pénztárai.

  2018.07.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak