Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Fejlesztések

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. A 100 éves finn függetlenséget ünneplik az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban

  A Finn Köztársaság függetlenségének 100 éves évfordulója alkalmából jótékonysági bált rendeznek szeptember 9-én az iszkaszentgyörgyi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban. A társasági rendezvényre szeptember 3-ig lehet jelentkezni.

  2017.08.22.
 2. Önkéntes véradások pénteki délutánokon a Fehér Palotában

  Folytatódnak az önkéntes véradó akciók a Fehér Palota Üzletközpontban. Legközelebb augusztus 25-én, majd szeptember 22-én, pénteki napokon várják a segítőket az épület emeletén. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. 

  2017.08.22.
 3. Emléktáblát avattak a Csónakázó-tó horgonyánál a finn-magyar barátság ünnepén

  Emléktáblát avattak hétfőn a Csónakázó-tó partján Székesfehérvár és Kemi testvérvárosi kapcsolatának 60. évfordulója alkalmából, a finn várostól kapott hajóhorgonyra került fel újra az együttműködést megerősítő felirat. Ünnepi beszédében Róth Péter alpolgármester az élő kapcsolatban a figyelem és a rokonszenv fontosságáról, az erős kötelékekről beszélt. Az avatáson köszöntőt mondott Mari Mäkinen, a Finn Nagykövetség első titkára és Jukka Vilén, a Kemi Polgármesteri Hivatal igazgatója, Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára is.

  2017.08.21.
 4. Díszközgyűlés Szent István napján – átadták a város kitüntetéseit

  Székesfehérvár Önkormányzata a Városháza dísztermében ünnepi közgyűlést tartott, az ünnepségen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi beszédében Székesfehérvár, a magyarság fejlődésében betöltött szerepéről és felelősségéről szólt, valamint bejelentette: Szent István városa pályázni kíván a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért.

  2017.08.20.

Kultúra

 1. A Székesfehérvári Királyi Napok legszebb pillanatai

  A Székesfehérvári Királyi Napok tizenegyegy napja alatt rengeteg csodálatos programban lehetett részünk Fehérváron. Idén is rendkívül látványos volt a megnyitó, a Musica Sacrán teltház előtt csendült fel Verdi Requiem-je, a Koronázási Szertartásjátékra pedig szinte lehetetlen volt már jegyet szerezni az utolsó napokban. A Zichy színpadon a néptáncosok és a könnyűzenei koncertek pedig ezreket vonzottak a Belvárosba. Cikkünkben a legszebb pillanatokat igyekeztünk összegyűjteni.

  2017.08.22.
 2. Teltházas Koronázási Szertartásjátékkal ért véget a Székesfehérvári Királyi Napok

  A Koronázási Szertartásjáték második előadásával – amelyet a szombati kedvezőtlen időjárás miatt hétfőn este tartottak meg – véget ért városunk legnagyobb kulturális fesztiválja, a Királyi Napok. Székesfehérvár Önkormányzata ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik ennek részesei voltak, és a közösség tagjaként tíz napon át együtt ünnepeltek szeretetett városunk Belvárosában, valamint mindazon szervezőknek és közreműködőknek, akik e napokat emlékezetessé tették valamennyi fehérvári számára.

  2017.08.22.
 3. Deák Bill Gyula is fellép az Aranybulla Művészeti Napokon

  18. alkalommal rendezik meg idén a két napos Aranybulla Művészeti Napokat az Öreghegyi Közösségi Házban augusztus 25-én pénteken és augusztus 26-án szombaton. Fellép majd Buch Tibor, Éliás Gyula Jr., szombaton pedig a blues legenda Deák Bill Gyula koncertezik Fehérváron.

  2017.08.22.
 4. Ciao Laura! - a 30-as éveket idézik meg az Aba-Novák kiállításon

  Ciao Laura! – a Csók István Képtárban látható Aba-Novák-kiállításhoz kapcsolódóan egész estés rendezvényt szerveznek csütörtökön. A program tárlatvezetéssel kezdődik, egy szaxofon- és zongoraduó jazz standardokat játszik, és a művész Laura-festményéhez kapcsolódó életképeket is lehet készíteni. A kellékek közül nem hiányoznak majd a korabeli ruhadarabok, a ’30-as évek életérzését pedig swingelőadás idézi meg.

  2017.08.22.

Sport

 1. Három Vidi játékos kapott meghívót a válogatott keretébe

  Bernd Storck kihirdette az NB I-ből meghívott játékosok névsorát a soron következő két világbajnoki selejtező-mérkőzésre. A Videoton FC-ből három játékosra is számít a kapitány, Fiola Attilára, Kovácsik Ádámra és Pátkai Mátéra. A magyar labdarúgó válogatott augusztus 31-én Lettországot, szeptember 3-án Portugáliát fogadja vb-selejtezőn.

  2017.08.21.
 2. Play and stay gyerektenisz-tornát rendeztek Fehérváron

  A gyerekek számára kiírt, országos Play and stay teniszverseny-sorozat újabb állomásának a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub adott otthont a hétvégén. A megmérettetésre több mint harminc hat és tíz év közötti gyerkőc jött el az ország különböző pontjairól.

  2017.08.21.
 3. Kétszer verte Izlandot a magyar kosárlabda-válogatott Fehérváron

  Szombaton és vasárnap is pályára lépett az Alba Regia Sportcsarnokban az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott.Sztojan Ivkovics csapata a szintén Eb-résztvevő Izlanddal játszott két meccset, és mindkét nap szinte pontosan ugyanaz a végeredmény született. Előbb 81-66-ra, majd 82-77-re győztek a mieink, akik 1999 óta először jutotttak ki a kontinenstornára. Az Európa-bajnokság augusztus 31-én kezdődik, a magyar csapat Kolozsváron játssza csoportmeccseit.

  2017.08.20.
 4. Már lehet jegyeket kapni a Vidi-Fradi rangadóra

  A Videoton FC az FK Partizan elleni kulcsfontosságú párharcot követően a bajnokság 7. fordulójában az ősz egyik rangadóján a Ferencvárost fogadja augusztus 27-én vasárnap 19.30 órától a Pancho Arénában. A találkozóra a jegyértékesítés elkezdődött. Az ünnepi hétvégén nem lép pályára a Vidi, a Paks elleni mérkőzést szeptemberre halasztották.

  2017.08.18.

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. Vállalkozz Magyarország! – képzési és üzleti lehetőség fiataloknak

  Vállalkozz Magyarország! mottóval indítanak képzési programot pályakezdő, vagy álláskereső fiatalok számára a Közép-dunántúli régióban. A képzést sikeresen teljesítők akár 3 millió forint támogatást is kaphatnak saját vállalkozásuk elindításához. A jelentkezéseket folyamatosan fogadják a program hivatalos weboldalán.

  2017.08.16.
 2. MFB Pontot nyitottak Fehérváron – cél a kis és közepes vállalkozások segítése

  Csütörtökön nyitották meg az OTP Bank székesfehérvári MFB Pontját az ősz utcai bankfiókban. Az MFB Pontok hálózata azért jött létre, hogy a kis és közepes vállalkozások egyszerű ügyintézés mellett, gyorsan és helyben juthassanak hozzá a fejlődésükhöz szükséges forrásokhoz. A következő hónapokban az OTP még 163 MFB Pontot nyit fiókjaiban.

  2017.08.03.
 3. Több mint 30 ezer ember jár dolgozni Fehérvárra más településről

  Csaknem másfél millió magyar dolgozik a lakóhelyétől eltérő településen a legfrissebb népszámlálási adatok szerint. A statisztikákból kiderül, hogy az ország 174 járásközpontja közül Székesfehérvárra járnak a legtöbben dolgozni, összesen 30 ezer 829 fő. Más településekre – elsősorban Budapestre - a Fehérváron élő foglalkoztatottak 15,2 %-a jár dolgozni, ami 6897 fő munkavállalót jelent.

  2017.08.02.
 4. Nyolc százalékkal nőtt a Videoton cégcsoport árbevétele az első fél évben

  Az idei év első felében mintegy négymilliárd forint értékben indítottak új beruházásokat, amely meghaladja a szokásos szintet. Sinkó Ottó társ-vezérigazgató jövőre nézve pedig biztatónak nevezte, hogy többségében már elnyert, konkrét üzletek miatt ruháznak be. Azelmúlt hónapokban százzal tudták növelni a munkavállalói létszámot a Videoton termelő cégeinél.

  2017.07.26.
 1. Teljes hosszában elkészült a Móricz Zsigmond utca burkolatfelújítása

  Székesfehérvár Városgondnoksága „Út 2017-19” néven saját út-, járda- és parkoló-felújítási programot indított, amelynek keretében két ütemben újították fel a Móricz Zsigmond utca burkolatát. A Huba köz és a Géza utca közti szakasz műszaki átadását hétfőn tartották.

  2017.08.21.
 2. Jól haladnak a közműcserékkel a Budai - Távirda kereszteződésben

  Az előre tervezett ütem szerint építik az ivóvíz gerincvezetéket, a szennyvíz- és a csapadékcsatornát is a Budai út - Távirda utca kereszteződésében. A Távírda utca felújítása és közmű-rekonstrukciója miatt augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig a Budai úton a Várkörút és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon nem lehet közlekedni, a közműépítés miatt.

  2017.08.16.
 3. 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium

  A kormány döntésének köszönhetően 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Ciszterci templom felújítása pedig 170 millió forintból valósulhat meg. A gimnáziumban olyan modern tornacsarnokot is kialakítanak, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban szeptembertől 737 diák kezdi meg a tanévet.

  2017.08.14.
 4. Megnyitották - újra lehet közlekedni a Palotai úti Gaja-hídon

  Hétfőn délután, az előre megadott határidő szerint megnyitották a forgalom előtt a Gaja-hidat, így jelentősen enyhülnek a torlódások a Móri út, Malom utca kereszteződésben és a Zichy ligetnél. A híd felújítása tovább folytatódik, azonban ezek a munkák már nem befolyásolják a gépjárműforgalmat.

  2017.08.14.

Fehérvári színes

 1. Drótkutyák koncert lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Augusztus 26-án, szombaton a Drótkutyák zenekar koncertezik a Felsővárosi Közösségi Házban. Az együttes 13 saját dallal és 7 feldolgozással várja az élőzene kedvelőit. A 19 órakor kezdődő eseményre a belépő 500 forintba kerül. A székesfehérvári zenekar mottója: "Családban élek, egy Istent félek, és van egy ország, amit remélek."

  2017.08.21.
 2. Idén is szállnak majd a hőlégballonok Fehérvár felett

  Idén 23. alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevált augusztus 31-e és szeptember 3-a között. 1992 szeptemberben rendezte először hőlégballon versenyt a Velencei - tónál illetve a velencei légtérben, és Székesfehérvár fölött. Azóta közel 400 magyar, és külföldi ballonos csapat fordult meg a tónál, és nézte fölülről, vagy látogatta meg Székesfehérvárt.

  2017.08.21.
 3. Főzzön és győzzön! – hétfőtől ismét lehet nevezni a Lecsófőző Vigasságra

  Augusztusban újra lehet nevezni a XIII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, amely szeptember 16-án zajlik majd a Zichy ligetben és a Móri úton. A főzőversenyre augusztus 21-től augusztus 24-én 23 óráig lehet jelentkezni a www.fehervariprogram.hu oldalon, a befizetéseket pedig augusztus 31-ig fogadják a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában, a Művészetek Házában.

  2017.08.21.
 4. Idén is sokan voltunk a Palotavárosi tavaknál a fehérvári tűzijátékon

  Szerencsére sokkal kedvezőbb volt vasárnap az időjárás, mint amire reggel számítani lehetett, így nagy sikere volt az összes belvárosi programnak a Királyi Napok utolsó óráiban. A Palotavárosi tavaknál pedig idén is rengetegen voltak kíváncsiak az ünnepi időszakot lezáró tűzijátékra Augusztus 20-án. A tavak túloldaláról lőtték fel a rakétákat mintegy 25 percen keresztül.

  2017.08.20.
 1. Az ország legnagyobb borrendi találkozóját rendezték a nemzet ünnepén

  Magyarország és a Kárpát-medence legnagyobb borrendi összejövetelét tartották ma Székesfehérváron, a Királyi Napok zárónapján. Az ország történelmi és hagyományos borvidékeiről érkezett küldöttségek a zártkörű szakmai programok mellett hagyományosan felvonultak a Belvárosban, ahol volt boráldás és borlovag-avatás is.

  2017.08.20.
 2. Swing és revü a Zichy ligetben – kalandozás a múlt század első évtizedeiben

  A swing dallamaival kalandozhattak el a múlt század első évtizedeibe, akik ellátogattak szombaton este a Zichy ligeti színpadhoz. A közönség Fenyő Ivánt, Gájer Bálintot és Koós Rékát is láthatta a színpadon a fantasztikus látványvilágot felvillantó nagyszabású show-ban, amit Szakál Attila rendezett.

  2017.08.20.
 3. Harcászati bemutatók III. Béla király korából – vasárnap még megtekinthetők

  A Koronázási Ünnepi Játékokon katonai hagyományőrző csoportok is szórakoztatják a közönséget, így Zichy ligetben a korabeli tábori és harcmezei élettel ismertették meg az érdeklődőket és bemutatókat is tartottak. A nézők belebújhattak egy-egy láncingbe valamint hajító fegyvereket és kardokat is ki lehet próbálni. Aki a szombati lovagi tornákról lemaradt, vasárnap még bepótolhatja.

  2017.08.19.
 4. Koncertekkel és borral mulattak az öreghegyiek a Bory téren

  Az idei Öreghegyi Mulatságok is tartalmas programot ígért mindazoknak, akik a Bory téren kívántak eltölteni egy kellemes délutánt. Színes műsorok várták az érdeklődőket operettel, mulatós slágerekkel, hastánccal és utcabállal. Idén is felvonultak a borrendek és sor került a hagyományos kenyéráldásra is. 

  2017.08.19.

Kék hírek

Hirdetés

Királyi Napok

Városgondnokság hibabejelentés

Webkamera


Városi hírlevél feliratkozás

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin