8000 négyzetméter, 40000 termék, 90 új munkahely - megnyitott a Bricostore

 Kedden délután nyitotta meg hatodik áruházát Székesfehérváron a Bricostore. Az új áruház 8 000 négyzetméteren, 40 000 termékkel várja a vásárlókat. A 7 millió eurós befektetéssel elkészült áruház 90 munkatársat foglalkoztat Székesfehérváron. A keddi ünnepélyes áruházmegnyitón a város polgármestere és alpolgármestere mellett a francia nagykövet, illetve az áruházlánc vezére is elismerően szólt egy újabb megvalósult beruházásról.
2004.03.03. 07:04 |

 Kedden délután nyitotta meg hatodik áruházát Székesfehérváron a Bricostore. Az új áruház 8 000 négyzetméteren, 40 000 termékkel várja a vásárlókat. A 7 millió eurós befektetéssel elkészült áruház 90 munkatársat foglalkoztat Székesfehérváron. A keddi ünnepélyes áruházmegnyitón a város polgármestere és alpolgármestere mellett a francia nagykövet, illetve az áruházlánc vezére is elismerően szólt egy újabb megvalósult beruházásról.


Fontos központ Székesfehérvár

 A város földrajzi szempontból is rendkívül fontos stratégiai pontja Magyarországnak, hiszen közel van a Balatonhoz, illetve az M7 autópálya melletti fekvése könnyen elérhetővé teszi a tágabb vonzáskörzetben élők számára is a megközelítést. Az M7 autópálya Balatont megkerülő szakaszának megépítése után a nyugat-magyarországi közúti közlekedés fontos tengélyévé válik, ezáltal a város még kiemeltebb szerepet fog betölteni. "A beruházással kapcsolatos döntésünkben a város földrajzi adottságai mellett rendkívül fontos tényező volt, hogy Székesfehérváron egy olyan önkormányzatot találtunk, amely törekszik a város kereskedelmének fejlesztésére, így teljes mértékig együttműködik a befektetőkkel." - mondta Philippe Bresson, a BricoStore Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A székesfehérvári BricoStore áruház

 A 7 millió eurós beruházással épült barkácsáruház - amely kivitelezésében kizárólag magyarországi vállalatok vettek részt -  6 hónap alatt készült el, az árufeltöltés pedig további 2 hónapot vett igénybe. A 8 000 m2-es kereskedelmi területből 1 000 m2-en található a kertészeti osztály, és közel 2 000 m2-en válogathatnak az építőanyagok között a vásárlók. A legszélesebb igények is kielégíthetőek az áruházban fellelhető 40 000 árucikkel, hiszen a a legolcsóbbaktól a design-termékekig minden megtalálható az újonnan nyíló áruházban.

 Az áruház 90 alkalmazott részére biztosít munkalehetőséget Székesfehérváron. A dolgozók közül szinte mindenki a városból vagy annak közvetlen környékéről került az újonnan nyíló BricoStore áruház csapatába. Az áruház igazgatója Horváth Tamás, aki már 1999 óta dolgozik a vállalatnál. A 31 éves "bricostore-os" Horváth Tamás budapesti lakhelyét decemberben Székesfehérvárra cserélte, hiszen amellett, hogy az áruház megnyitásának előkészítéséhez, majd vezetéséhez állandó jelenléte szükséges, a történelmi város is rendkívüli benyomást tett rá.

Egymillió forintos támogatás a Fejér Megyei Gyermekotthonnak

 Az otthonban 76 gyermek, illetve fiatal részére biztosítanak lakásotthonokat és ellátást. Az intézményt 1984-ben alapították, amely 15 évig csecsemőotthonként működött. 1999-től üzemel gyermekotthonként, melynek értelmében 0-18 éves korú gyermekekkel foglalkoznak, de a lakók akár 24 éves korukig is az intézményben maradhatnak, amennyiben továbbtanulnak vagy dolgoznak. Az létesítmény vezetői és gondozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy kis lakóik számára valamelyest pótolják valódi otthont: a gyerekek úgynevezett lakásotthonokban élnek, amelyek három darab négy férőhelyes hálószobából, nappaliból és konyhából állnak. Iskolába és óvodába - csakúgy, mint normál családban élő társaik - a városba járnak.

"A BricoStore-tól kapott támogatásból a 6-18 évesek számára egy 1 hetes közös nyaralást - amelyre eddig ilyen formában még nem volt lehetőségünk - valamint szabadidős és kultúrális programokat fogunk finanszírozni a gyermekotthon lakói számára." - tudtuk meg Dr. Horváth Máriától a Fejér Megyei Gyermekotthon vezetőjétől.

 A tervek szerint 2005-ben egy újabb budapesti áruház kezdi meg működését, majd azokban a városokban kezdik meg a kivitelezési munkálatokat, ahol a telkek már a vállalat tulajdonában vannak: Miskolcon, Nyíregyházán és Pécsett.

Gazdaság

  1. Lányok napja 2024

    Idén székesfehérvári helyszínként a Hydro és az Óbudai Egyetem csatlakozott a Lányok Napja országos programsorozathoz. A tudomány, technológia, mérnöki és matematika területekhez közelálló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap eseményeire a diáklányokat várják április 25-én, csütörtökön.

    2024.04.23.
  2. Nitrogénüzem a Harmannál

    Nagyértékű beruházás keretében épített nitrogénüzemet a Messer Hungarogáz az elektronikai gyártással foglalkozó Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának területén. A cél az autóipari elektronikai gyártó nitrogénigényének közvetlen, helyszíni kiszolgálása egy új, energiahatékonyságot növelő technológiai megoldással. 

    2024.04.18.
  3. Alba Regia Állásbörze

    Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

    2024.04.12.
  4. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

    A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

    2024.04.12.