1956 - utcaszínház és imádságos megemlékezés Székesfehérváron

Idén is fehérvári fiatalok elevenítik meg Október 23-án a Belvárosban az '56-os forradalom és szabadságharc eseményeit. „A Tűz csiholói” című utcaszínházi műsort a város középiskolás diákjai adják elő két fehérvári forradalmár, Bokor Rózsa és Versegi Jenő Béla élete alapján. A műsorban mintegy 150 fiatal szerepel majd, melyet idén is Matuz János a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa rendez.
2017.10.21. 09:30 |
1956 - utcaszínház és imádságos megemlékezés Székesfehérváron

A műsor keretét Dienes Ottó, Keszei István kortársának nyitó és záró szövegei alkotják. Az előadás alatt Bach D-moll toccátája lesz hallható élőben, amire Cserta Balázs szaxofon kísérete ad majd különleges zenei élményt. Mintegy 150 résztvevő adja elő a mintegy ¾ órás műsort.

Október 22-én, vasárnap reggel 9 órakor a Szent István Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél imádságos megemlékezést tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére és együtt imádkoznak a történelmi egyházak helyi képviselői.

Tavaly Keszei István és Gumpl József története elevenedett meg a Fő utcán és idén is két fehérvári forradalmár Bokor Rózsa és Versegi Jenő Béla forradalmárok története köré épül fel az előadás, melyben Ferenczy Nagy Boglárka és Detre Soma alakítja majd a két főszereplőt.